Award Friends.

on Khamis, Ogos 05, 2010

Salam....

Wahhh...dunia blogger sekarang ni meriah betul dengan award. Antara award yang pernah aku dapat sebelum ni, Mr. Happy Award (walaupun aku Mrs), Nice Blogger & Great Blog Special Award, The Bestest Blog Award, Creatif Blogger Award, lagi Creatif Blogger Award dan Beautiful Blogger Award. Baru kelmarin dapat Anugerah Blogger Tegar, hari ini dapat lagi Anugerah Rakan pula. Ni awardnya....

Terima kasih Kak Imun dari Sabah. Jauh merantau award ni merentasi Laut China Selatan.

Award kali ini lain dari yang lain. Ada syarat-syaratnya. Kepada penerima award seterusnya, sila ikuti syarat yang dinyatakan. Sila baca dengan teliti.

Bagi siapa sahaja yang menerima award ini, diharuskan memberikan/tag kepada 5 orang lagi. Kemudian, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di dalam entry anda.


1: Si Itam Manis
2: secantikmanis
3: Floellen Esthy
4: Myfrin's story
5: Teratak Usang



Sebelum anda meletakkan link-link di atas, padamkan dahulu link yang berada di no 1, kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya. Selepas itu masukkan link anda di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5. Kejujuran adalah penting. Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang didapat ialah:-

Posisi 5 : Jumlah backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah backlink =25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

"Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapatkan 1,923,125 backlink dan keuntungannya blog anda akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik ke blog anda", kata tuan punya award asal kot.

Aku pernah cuba cara ini suatu ketika dahulu tapi berlainan bentuk. Kalau nak tau lebih lanjut, sila klik DI SINI.

1: Belalang
2: Jieda
3: Wan Hazel
4: Kak Ngah
5: Ain (Slap me plz)

Ok, beres utk hari ini....Sesiapa yang telah "ter"tag kat atas, sila ambil award anda.
Ranking: 5

8 comments

5 Ogos 2010 12:09 PG

wah terima kasih...
xsangka masih ade yg sudi kasi award...hee...

5 Ogos 2010 12:19 PG

salam..
tahniah..
rempah ratus
dunia blogging
begitulah..yang
penting ada yang
ingatkan anda,he he..

5 Ogos 2010 10:53 PG

tak minat sgt award ni kak iza, tp sesekali boleh gak en, nanti saya cuba yg trbaik,sampai dapat award. ;)
akak,saya ada buat lawak bodoh, akak komen leh?? Apa yang paling anda takut, nak sangat pemilik teratak usang ada kat komen form saya..please kak..huhu..

5 Ogos 2010 8:56 PTG

wow..smpai 3k backlink..bnyak tu..

5 Ogos 2010 11:09 PTG

Tahniah, moga makin semangat blogging

6 Ogos 2010 12:09 PG

asalamualaikum.... singgah diteratak usang .... boleh tanya cam mana awak buat reply komen boleh ade box sekali n terus ade dibawah komen pengunjung... saya berminat... ler kongsi2... terima kasih

6 Ogos 2010 7:50 PG

Dah macam MLM lak wa tengok. Bertingkat-tingkat. Yg ari tu punyer sucsess tak ??

6 Ogos 2010 8:51 PG

@belalang hijau
Sama2

@zulkbo
W'salam....
Terima kasih kepada semua yg mengingati diriku di teratak usang ini....

@Kimie Hashim
Ok....

@cuz
Memang bayak kalau betul2 berkesan...

@kulanz
Terima kasih...InsyaAllah...

@wanzie
Waalaikummussalam...
Rasanya saya tak buat apa2 perubahan kot. Mungkin dah sedia ada macam tu.
Kalau nk ada reply komen, boleh rujuk blog nescafe ais (urlnya ada dalam The Best Bloggers. Terima kasih.

@wachak
A'a, MLM dunia blog. Wallahhu'alam.....susah nk jawab soalan tu...nk percaya pun susah...setiap hari trafik aku lebih dari 100, belum dapat lg la trafik tinggi macam top2 otai.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved