Doktor SEO: Wordless Wednesday

on Rabu, Mei 16, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Ranking: 5

28 comments

16 Mei 2012 1:21 PG

Salam..
kadangkala saya tengok SEO Doc ni
tak boleh pakai juga..contoh web Mylaunchpad by Maxis
SEO Flownya cuma 7% tapi mendadak naik dari PR1-PR5
jadi saya dah kurang percaya perkiraan SEO Doc nih..
apa pun tak salah mencuba kan :)

16 Mei 2012 1:22 PG

dah ok benar SEO tu...

16 Mei 2012 10:25 PG

98%?..tinggi tu score.. :)

16 Mei 2012 10:55 PG

Hebat tu! :D

16 Mei 2012 11:04 PG

huishhh .. 98% ? hehe ..

16 Mei 2012 11:12 PG

salam..

guna juga kat blog sendiri..

sekadar nak perbaik mana yang kurang.

16 Mei 2012 12:28 PTG

alamak!!
gue xfasih sangat ni..
sekadar tau2 dari blog je..
eehehee

16 Mei 2012 4:14 PTG

apakah ini heee ..dah cam dokotr merawat stastik pesakit ;)

16 Mei 2012 4:28 PTG

nak tengok kat mana tu?

16 Mei 2012 4:33 PTG

loading time yang paling penting sekali tu..

16 Mei 2012 4:53 PTG

@aslam
Kena download dulu SEO Doctor dan boleh tengok melalui browser mozilla dekat dengan screen bawah (dekat start)

16 Mei 2012 4:56 PTG

ahsuri
Kaedah untuk rawat blog agar mesra SEO. Yg hijau tu ok, yang kuning dan merah(jika ada) boleh diperbaiki lagi.

16 Mei 2012 4:58 PTG

@Zulkbo zulkboCom
W'salam.
Saya masih gunakan ia kerana belum jumpa cara lain yang lebih baik.

16 Mei 2012 4:59 PTG

@SukaShare
Belum hijau lagi.

16 Mei 2012 4:59 PTG

@JebengOtai™
Belum 100% lagi ni..

16 Mei 2012 5:00 PTG

sy punya blog tak mesra SEO..haha.

16 Mei 2012 5:01 PTG

@pipoq
Ya, tapi susah juga nak kurangkan loading tu...

16 Mei 2012 5:24 PTG

Terbaiklah. Sikit jer lagi nak 100%.

Bab loading time kiranya boleh abaikanlah. Kalau internet speed slow, mmg kita takkan dapat hijau...hehe

16 Mei 2012 6:26 PTG

Hurmm..Rajin sungguh iza baiki blog iza dgn gunakan doc SEO ni. Mak?? Check pun tak pernah..huhuhu

16 Mei 2012 7:13 PTG

tip top result...

16 Mei 2012 10:56 PTG

Loading blog ambil masa kerana disebabkan banyak link. Boleh periksa guna GTMetrix untuk mengesan link mana yang menyebabkan blog menjadi perlahan dengan klik menu Timeline.

17 Mei 2012 4:49 PG

Namapk dah dekat sangat dah nak penuh 100% tu
Tahniah

xpaham aku nengok SEO Doc ne.. hahaha.. malas nk amek tau

17 Mei 2012 2:56 PTG

@akubiomed
Pernah cuba banyak kali dengan GT ni tapi blog saya tak dapat dikesan, analysis error..

17 Mei 2012 2:57 PTG

@tehr
Terima kasih

17 Mei 2012 2:58 PTG

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
Tak penting sangat benda ni kalau sekadar berblog nak suka2.

17 Mei 2012 2:59 PTG

@Mak Lagenda
Hmm..rajin jugak la.
Sebab rasa tak puas hati, ada je yang nak diperbaiki..

20 Mei 2012 4:37 PTG

Serba sedikit ada lah pengaruhnya pada search... :D

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved