Kanak-kanak Lemas Dalam Takungan Septik.

on Selasa, November 01, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Seorang kanak-kanak lelaki yang dilaporkan hilang selepas keluar bermain berhampiran rumahnya di Taman Berseri Murni, Kangar, ditemui mati lemas dalam takungan septik taman perumahan itu malam tadi.

Mayat Aiman Fakrul Mohd Hasrol, 6 ditemui jam 9 malam tadi oleh pasukan Bomba dan Penyelamat yang membuat gerakan mencari. Kanak-kanak itu dipercayai memasuki kawasan takungan berpagar melalui longkang antara jam 6 petang hingga 8.15 malam dan tergelincir ke dalam takungan itu ketika bermain seorang diri.


p/s: Ibu bapa seharusnya sentiasa mengawasi anak-anak dan tidak membiarkan mereka bermain berseorangan. Segala kemungkinan boleh berlaku jika ibu bapa cuai dan lalai. Sesungguhnya malang tidak berbau.
Ranking: 5

14 comments

1 November 2011 5:52 PTG

salam dr mama..thanks..Al-Fatihah..betul malang tak berbau !!!...banyak sgt ibubapa yg cuai sehingga terjadi perkara2 yg diluar jangkaan..hu2x..

1 November 2011 6:16 PTG

Bahaya jugak ni,saban hari kes macam ni semakin menjadi-jadi

1 November 2011 7:42 PTG

memang budak2 ni tak boleh kita lepas tangan. even belum ada anak, tapi family we all memang dah terapkan ajaran ni dr kecik. yg besar kena jaga si kecil

1 November 2011 7:51 PTG

kesiannya....mintak simpang dari jadi kat anak2 aku!

1 November 2011 8:07 PTG

Batul. Sebab tu saya tak kisah org mengata anak saya kontrol sangat anak saya. Biar dia menangis sekarang dari kita menangis kemudian hari sebab kecuaian kita sendiri

1 November 2011 9:07 PTG

malang tak berbau.

1 November 2011 10:48 PTG

malang tak berbau. ibu, bapa atau penjaga kena amik peranan. tak bleh komen lebih2 sebab saya tak kawin lagi dan takde anak. tak tahu camne rasanya.

1 November 2011 11:20 PTG

Saya selalu peringatkan isteri saya setiap kali guna baldi pastikan air didalam baldi dibuang.

Kalau hendak berlaku musibah ini sekelip mata sahaja.

2 November 2011 1:46 PG

salam..
simpati buat keluarga
kanak-kanak tu..sedih
bila perkara remeh yang
kita abaikan sehingga
menjadi tragedi..apapun
itu takdir Allah jua

2 November 2011 8:59 PG

wasalam,
kisah betul ke dimana?..tanggugjawab ibubapalah tu..dah nak mlm kena cari anak kalau tak pulang..

2 November 2011 10:42 PG

Al Fatihah untuk roh arwah Aiman Fakrul Mohd Hasrol dam takziah untuk keluarganya.

2 November 2011 11:36 PG

paling takut dengar kejadian macam ni...

3 November 2011 5:01 PTG

Berita mcm nie yg tak sdp didengar nie! Huhuhuhu!

4 November 2011 6:35 PTG

Pengalaman anak umur 6 tahun masuk lift sorang2 di shopping komplek, cukup mendebarkan walau pun bangunan hanya 4 tingkat.

Lepas kejadian tu fobia nak lepaskan anak merayau2 sendirian.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved