Mencari Lelaki Kacak 2012

on Selasa, Mei 15, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Satu Dunia.

Lelaki Kacak ok? Siapakah yang kelihatan kacak? Siapakah juara  SEO Lelaki Kacak? Ramai yang berlumpa-lumba untuk mengkacakkan diri di separuh masa terakhir.


Lelaki Kacak.

Menurut kata penganjur Contest SEO Lelaki Kacak, setakat ini terdapat seramai 83 Blogger Kacak sedang bersaing dalam Contest SEO Lelaki Kacak. Persaingan semakin sengit dan kedudukan peserta sentiasa berubah dari semasa ke semasa. Masih ada masa selama sebulan lagi sebelum cabaran ini melabuhkan tirainya.

Lebih kurang 17 orang peserta wanita mengambil bahagian dalam Contest SEO Lelaki Kacak dan selebihnya adalah lelaki. Peserta yang berada di page pertama google memang kacak-kacak belaka. Kemungkinan, masing-masing sedang bertungkus-lumus menurunkan segala ilmu SEO dan menggunakan kepakaran yang  ada dalam entri masing-masing sehingga contest ini tamat.

Bagi yang sudah lama hanyut atau sesat di lautan google seperti aku, agak sukar juga untuk mencari laluan pulang atau arah ke daratan kerana aku belayar menyertai Cabaran Contest SEO Lelaki Kacak tanpa peralatan SEO yang lengkap.

Haruskah aku biarkan diri terus hanyut di bawa angin lalu di tengah lautan dalam? Sudah hilang kelengkapan kekacakan. Bagaimanakah agaknya untuk aku pulang kembali ke daratan kerana langsung tiada bayangan harapan.

Sekali tengok page pertama google dengan search Lelaki Kacak, terasa diri terlalu kerdil dan hampir putus asa. Beberapa kali tengok entri rakan blogger tentang Lelaki Kacak, semangat kembali ada. Banyak kali tengok jaguh-jaguh Lelaki Kacak berebut-rebut di tangga pertama, hilang kekuatan semula. Harapnya masa cepat berlalu supaya dapat diketahui Siapakah yang dinobatkan sebagai Lelaki Kacak itu.


Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh Contengconteng.com, Abangensem, Cikgu Dahlia, Farish Ishak, PuanBee.com, w.habibu rahman, Azri Johan, Dirmansyah, 1Malaysianews.net LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.com, Hafizmohd.com, UmarFaruq.com, 1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.
Ranking: 5

15 comments

15 Mei 2012 9:27 PTG

cayalah...LELAKI KACAK bukan bukan seperti aku tersa nk join tp SEO ke mana hala...gud luck Iza!

15 Mei 2012 9:28 PTG

hebat sungguh contest ni...tahniah buat bro Titan

15 Mei 2012 9:47 PTG

haha, aku malas nak aktif..

15 Mei 2012 11:11 PTG

semoga berjaya dalam perebutan SEO Lelaki Kacak tu..hehehe..

memang sy tengok pun persaingan antara peserta terlibat sangat sengit..

15 Mei 2012 11:18 PTG

Ha ... dah tahu pun kan, 83 orang yang join. Sudah tentu competition tinggi. Good Luck :)

15 Mei 2012 11:28 PTG

Goodluck sis ;D Semoga kacak selalu ;D

16 Mei 2012 12:09 PG

good luck, lagi sengit lagi mencabar dan satu saingan yg sihat.

16 Mei 2012 10:26 PG

makin lama makin ssh..huhu

gud luck.. :)

16 Mei 2012 10:26 PG

saya pun baru nak kayuh semula ni.. lama dah tinggalkan sejak entri pertama tu...

slamat berjaya ye iza ;)

16 Mei 2012 5:27 PTG

Memang yg sedang leading itu lebih kacak berbanding diri aku ini...huhuhu

Memang makin sengit di first page, kita tgk siapa yg menang nanti dan harap pemenangnya akan perturunkan ilmu serba sikit...hehe

Selamat berjaya Iza =)

16 Mei 2012 10:27 PTG

sukses untuk kontesnya...

16 Mei 2012 10:52 PTG

Selamat berjaya. Bukan mudah untuk bersaing SEO lelaki kacak.

ramai nye kacak2 ni kan.. haha

20 Mei 2012 8:11 PTG

err..boleh cari calon nih..hehehe

25 Mei 2012 4:21 PG

takpe. masih sempat lagi ni. jangan putus asa..perempuan pun leh menang punya..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved