Followers And Bloglist.

on Khamis, Januari 06, 2011


Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Tanggal 5 Januari 2011, follower ku telah mencapai 888 orang. Bukan teh cap 888 ye. Syukur, Alhamdulillah.


Tak ada target sebenarnya bagi mengumpul follower seramai tu dan tak sangka juga angka tersebut meningkat hingga sebanyak tu. Semua follower di atas adalah dengan rela hati tanpa paksaan menjadi pengikut Teratak Usang. Terima kasih atas sokongan anda semua.

Dalam usaha untuk meringankan loading blog ini, memenuhi kehendak SEO dan Meta Tag Analyzer, aku telah remove sebahagian url yang ada di sidebar. Jangan berkecil hati jika url anda tiada di situ. Aku telah meletakkannya di ruangan khas untuk Bloglist iaitu di menu bar bawah header. Jika sebelum ini aku mendapat mesej "error" dari Meta Tag Analyzer kerana blog aku mengandungi tidak kurang dari 250 url, kini masalah tersebut masih lagi ada, cuma urlnya berkurangan sedikit menjadikannya sebanyak 159 url.

Web page analysis.
This page contains too many URLs.
This web page contains 159 urls. Some Search Engines have problems with more than 100 urls on a page.
Aku cuba mencari alternatif lain untuk menjadikan url tersebut disusun mengikut up date terkini tapi malangnya aku belum berjumpa dengan kaedah yang mungkin mustahil. Jika ada sesiapa yang pakar dalam html dan menemui kaedah yang aku inginkan tersebut, bolehlah buat tutorial dan berkongsi ilmu yang sangat-sangat aku perlukan itu.

Dari semasa ke semasa, aku akan cuba meringankan lagi loading blog ini, InsyaAllah. Hanya kelapangan masa yang aku perlukan untuk menumpukan perhatian dalam membaikpulih segala kelemahan yang ada.
Sekian.
Assalamualaikum.
Ranking: 5

27 comments

6 Januari 2011 9:55 PG

W'salam. Tahniah dan syabas untuk follower yg begitu ramai. Teruskan perjuangan Iza :)

6 Januari 2011 10:11 PG

huhu...
bagu jg kalo slalu analysis blog ni..
kot2 loading lama ka apa..
;)


owh,url banyak pn ada efek.
huhu

6 Januari 2011 10:53 PG

salam..

tahniah & teruskan usaha utk mencatatkan url yg lebih tinggi

6 Januari 2011 12:58 PTG

tahniah.. ramai tu.. kalo cina suka sgt no camni.. hehe.. nak letak bloglist kat sidebar boleh kot.. tp jangan ler show semua..

kalo nak buat bloglist kat tmpt lain better create 1 blog lain kot.. edit guna template 1 column jer.. boleh letak widget bloglist..

6 Januari 2011 3:47 PTG

banyaknya.... 888 no baik punya.. huhu

6 Januari 2011 3:57 PTG

waa,,,tahniah 2

6 Januari 2011 4:57 PTG

wah. ramainya follower. hehe. link pun banyak tu. kurangkan url di homepage.

p/s: lama tak singgah sini. maaf ye.

6 Januari 2011 5:08 PTG

tahniah2...ramai follower blog ko..;)

6 Januari 2011 5:14 PTG

@Namz
Terima kasih...

@mr_mrs mikko
Ya, kena selalu analysis blog, untuk kebaikan juga.

@ozzy
Terima kasih..
InsyaAllah.

@ezany
Terima kasih.
Ya ka? ada ong ka?
Dulu dah buat tapi macam tu la mesej yg keluar. Kena kurangkan ke 100 url sahaja.
Hmmm, bagus juga cadangan tu. Nanti akan diusahakan. Terima kasih bagi cadangan..

@zik
Ya ka?
Ada Ong jgk ka?

@Boloque
Terima kasih..

@RedBoys
Ya, itu la yg berusaha utk kurangkan tu...
p/s: Tak mengapa. Terima kasih atas pertolongan yg lepas. Jasamu di kenang..

6 Januari 2011 5:16 PTG

@black_mel
Terima kasih...
Aku pun tak sangka nak sampai setinggi itu...

6 Januari 2011 6:33 PTG

salam Iza..
sebagai seorang rakan..nasihat
saya anda pindahkan semua link
tu ke blog yang di khaskan untuk
blog list sahaja..saya perhatikan
memang agak banyak sangat link dalam
muka hadapan ini..hanya 100 yang di kira oleh SEO..hanya pandangan peribadi..selebihnya terserah pada anda..

6 Januari 2011 6:57 PTG

tak lama lagi Teratak usang boleh tukar dengan Bunglo le...
ramai dan rakyat jelata...

6 Januari 2011 7:36 PTG

alamak kejap ke dah jadi 893..popular n steady tu :D

6 Januari 2011 9:52 PTG

rameinyer yg memollow. minta ckit ... keh33

6 Januari 2011 11:10 PTG

@zulkbo
W'salam...
InsyaAllah, akan saya usahakan. Sekarang blog tu dah siap. Dalam proses menyalin url...
Terima kasih atas teguran tersebut.
Saya hargainya..

@abadi.romeo
Hoho...
belum cukup bajet la abadi...

@etomyam
Eh, ya ka?
Tak perasan pulak.

@wachak
Ambik le, syer sorang setengah..

6 Januari 2011 11:39 PTG

salam

wahh ramainyer follower kat blog akak ni

6 Januari 2011 11:47 PTG

@wazy
W'salam..
Boleh la tahan...

7 Januari 2011 12:29 PG

Wah... No ong ni (kata orang cina la).. Kita islam x blh jugak nak percaya pada no ni..kan3..he3. Papepun, tahniah...
p/s : tgk blog Jai, follower ciput je...he3

7 Januari 2011 9:01 PG

Dah dapat rasa blog iza nie semakin ringan. Cuma tuan blog je rasanya dah x boleh nak semakin ringan buat masa beberapa bulan nie. Makan untuk sihat Makan untuk baby okay. All the best.

p.s: blog yang best tentula ramai yg follow.

7 Januari 2011 3:57 PTG

sampai error byk sgt link yer?
boleh diperbaiki tu :)

7 Januari 2011 3:57 PTG

@deCrewz
Terima kasih..
Jgn risau, lama2 nanti banyak la tu..

@Anwar Osman
Ya ka?hehe...
InsyaAllah,
Thanks..

7 Januari 2011 3:58 PTG

@sop
Ya, tengah memperbaiki ni...

7 Januari 2011 4:13 PTG

Salam kak Iza...
Tahniah atas pencapaian tersebut. Aku jadi silent reader dah ler..boleh ya kak Iza..

silent ker kalo dah komen - komen cam ni.. :)

7 Januari 2011 5:24 PTG

ramai atau sedikit follower x menjadi masalah..tp klu sentiasa ada peningkatan untk blog itu lg baik..

tahniah sis:)

7 Januari 2011 5:37 PTG

@abgreds
W'salam..
Terima kasih.
Eh, apesal ko nak jadi silent reader?
Tinggal la walaupun sebelah jejak...
hehe..

@azizan4444
Terima kasih.
Betul tu. Memang tak ada masalah sangat pun ttg follower tu...

Tanpa Nama
13 Oktober 2012 4:05 PG

valium online buy valium online canada - valium illegal use 350

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved