Circle Bolero Untuk Kanak-kanak.

on Selasa, Mac 12, 2013

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.


Projek Circle Bolero atau Cardigan bentuk bulat ini sudah lama siap. Cuma terpaksa ditunda kerana ketiadaan internet.

Circle Bolero ini menggunakan lebih kurang 2 buku benang bagi setiap warna. Bermakna, aku menggunakan 6 buku benang 40gm setiap satu. Tak habis pun 2 buku, dalam 1 buku setengah sahaja (lebih kurang) untuk umur 7 tahun ke bawah.

Aku ambil masa 2 minggu untuk siapkan circle bolero ni. Susah juga sebenarnya untuk siapkan bolero ni. Nak kena ukur dari bahu ke bahu, luas tangan dan sebagainya.

Penat-penat buat, tuan punya baju simpan je dalam almari...Tapi tak mengapa la.

Kalau ada yang berminat untuk order, boleh whatapps/sms terus ke phone atau pm aku di facebook. Ada yang bertanyakan tentang cardigan dewasa. Sebenarnya ambil masa terlalu lama untuk siapkan cardigan dewasa. Kosnya pun agak mahal. Kalau pattern mudah dan gunakan benang import/cotton, harganya boleh cecah RM130 ke RM200. Kalau nak lagi murah, boleh melancong ke China, Vietnam atau Thailand. Harganya memang murah kerana benang di sana sangat la murah.




Ranking: 5

3 comments

12 Mac 2013 2:43 PTG

lamanya nak buat baju ni, tapi berbaloi dengan harganya

12 Mac 2013 4:23 PTG

@Denaihati
Ya la Tuan Denaihati, bukan jahit tapi kait guna tangan untuk jadikan baju...

14 Mac 2013 1:27 PTG

comelnya.. mcm sesuai dengan baby saya :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved