Biskut Coklat Chips.

on Sabtu, Ogos 11, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Ini merupakan projek biskut raya yang terakhir. Tak tau nak buat bentuk apa untuk biskut ni jadi aku guna acuan yang sama untuk membuat biskut samperit cuma berbeza matanya sahaja. Acuan tu ada sebanyak lapan mata (kalau tak silap) yang boleh ditukar. Dah macam hand drill pulak. Sapa pernah guna hand drill pasti tau.


Biasanya biskut coklat chips ni dibentuk bulat dan leper seperti biskut chips small tapi malas pulak nak bentukkan macam tu. Dan kalau buat macam tu, mesti hasilnya akan dapat sikit. Tak cukup nak bahagi kepada 5 buah rumah nanti. Untuk rumah sendiri, untuk mama, kakak, kakak ipar dan mak mertua. Walaupun hasilnya tak banyak mana, dapat juga merasa sorang sedikit.

Tamat sudah projek kuih raya sebelum aku bertolak balik ke kampung pada hari Isnin nanti. Kena ambil cuti awal-awal sebab raya ke dua, hubby dah kena kerja. Aku pulak mungkin (tak pasti lagi) akan bercuti panjang di kampung sehingga 31 Ogos.
Ranking: 5

8 comments

11 Ogos 2012 8:52 PG

sedapnyer...cantik bentuk dia...

terus buat kuih raya.

11 Ogos 2012 12:22 PTG

Cantik bentuk yang dihasilkan. Perfect.

11 Ogos 2012 10:37 PTG

mmg lain dri coklat chip yg biasa...hehe

12 Ogos 2012 12:41 PG

kreatif tu..selalu coklat chips bentuk UFO je..hehehe

12 Ogos 2012 5:30 PG

salam..
boleh buat meniaga online nih
berapa sebekas agaknya di pasaran?

12 Ogos 2012 9:45 PG

Wahhh... bestnya, buat kuih raya sendiri :)

14 Ogos 2012 11:04 PTG

sodap nih

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved