Pulau Pangkor 2012.

on Isnin, Mac 19, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Setelah ke Kelantan pada bulan Februari lepas, kini percutian ke 2 untuk tahun 2012 adalah ke Pulau Pangkor, Perak. Ini merupakan kali ke 3 aku ke Pulau Pangkor. Kali pertama pada tahun 2007 dan kali ke dua pada Mac tahun lepas (2010). Kali ke dua juga menginap di Hotel yang sama sejak 4 tahun lalu. 
Tempat tu tetap tak berubah. Masih ada buaian di tepi pantai. Aku sempat panjat pokok lagi sambil menikmati angin laut. Dah lama tak panjat pokok. Anak kecil aku berbaring dalam stroller kat bawah pokok. Nak bawak naik sekali, berat sangat.
Bersama kakak ipar dan anak saudara.

Percutian ni pun tak dirancang sebenarnya. Kebetulan kakak dan abang ipar ke rumah kami, jadi tak tau nak bawa ke mana maka Pulau Pangkor lah destinasi yang dipilih. Dua hari satu malam cukup untuk percutian keluarga. Sekadar mandi laut, mandi kolam dan shopping sikit-sikit.


Oleh kerana lama bercuti dari menaip entri, jadi buat masa ini belum ada idea untuk menulis. Pada rakan-rakan blogger, InsyaAllah ada mood rajin, akan ku terjah.
Ranking: 5

24 comments

19 Mac 2012 4:59 PTG

Amboi bercuti sakan yer....tunggu mood dulu baru boleh blogging setuju tu.

19 Mac 2012 7:10 PTG

Baru balik dari Tanjung Malim, outstation job. Had bad experience with a budget hotel and a standard inn near an UPSI College. Tak sempat nak selit2 melencong jenjalan kat mana2 tempat percutian di negeri Perak. (komited ngan kerja la kononnya, hehehe).. 3hari 2mlm yg malang bg saya. T_T

19 Mac 2012 7:29 PTG

sy yg duk lumut xpnh ke pangkor....heeee

19 Mac 2012 9:48 PTG

teringin jugak nak ke sana bawak family..berapa bajet ye ?

19 Mac 2012 10:35 PTG

seronoknya bercuti...chii x sampai pun lagi ke sana =(

19 Mac 2012 11:55 PTG

Salam..
wow..berjalan merata ye..
apa la saya nih..Pulau Pangkor
tak sampai lagi..he he


www.zulkbo.com

20 Mac 2012 12:02 PG

sblum pi pangkor mesti nmpk kapal2 tldm di lumut.. :)

20 Mac 2012 12:37 PG

Belum ada kesempatan nak ke pangkor ni

20 Mac 2012 9:05 PG

Tak la sakan sangat, 2 hari je..

20 Mac 2012 9:09 PG

Ooo...Saya pun tak sempat lagi nak round seluruh Perak walaupun dah 5 tahun dok kat Perak. Lama juga tu 3 hari 2 malam, sabar je la..

20 Mac 2012 9:11 PG

Eh, ya ka?
dah dekat tu...
biasa la tu.
Saya yang dok dekat dengan Gunung Jerai dulu pun tak pernah naik sampai atas lagi.

20 Mac 2012 9:18 PG

Hotel 2 single bed RM140 je. Kalau apartment 2 bilik dalam RM400-500 gitu. Pandai2 la survey kalau nak yang murah lagi. feri RM10 dewasa (pergi balik), teksi RM10. Makan pun ok je. Makan berdekatan hotel. Kalau dalam hotel mungkin cas lebih la..

20 Mac 2012 9:19 PG

Bila-bila free dan ada bajet lebih, boleh la ke sana.

20 Mac 2012 10:41 PG

W'salam..
Sekali-sekala bercuti.
Bila-bila free, boleh la jalan2 ke sana.
Saya T'ganu, Sabah dan Sarawak je belum sampai lagi.

20 Mac 2012 10:41 PG

Ya, betul..

20 Mac 2012 10:42 PG

Suatu hari nanti pasti ada kesempatan itu.

20 Mac 2012 12:33 PTG

salam;
cuti2 Malaysia..rehatkan minda sebelum berblog semula..

20 Mac 2012 7:40 PTG

Assalamu`alaikum iza,
bercuti kat Pangkor rupanya. Mesti hepi kan bercuti kat sana. Lepas balik nanti boleh share pengalaman bercuti...

21 Mac 2012 5:07 PTG

W'salam..
ya, rehatkan minda..

21 Mac 2012 5:08 PTG

W'salam..
Dah balik pun, entri ni ditaip selepas balik la..hehe.

21 Mac 2012 11:14 PTG

Salam,
Pulau Pangkor ni salah satu destinasi idaman.. insyaallah ada rezeki akan datang ke sini juga..

1 April 2012 12:25 PG

Hi Iza, menarik entri2 sini...pangkor, umbai, kelantan...saya memang suka review tempat2 makan kalu jalan2 tu...hmm nanti you singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan....makan hehe...dan jangan lupa register follower yer maklum la blog baru nih sunyi je TQ TQ TQ....thanks iza

2 April 2012 1:02 PTG

Hi Papa-NtiQ,
dah singgah dah tadi..
rajin snap gambar makan2 kan..
Dah follow tadi, thanks singgah sini.

2 April 2012 1:04 PTG

W'salam..
Ya ka?
Hmmm..bagus juga tu.
Moga satu hari nanti dapat ke Pangkor.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved