20 Top Site Malaysia Paling Kacak Di Alexa.

on Selasa, Mac 27, 2012

Assalamualaikum, 
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia. 

Alang-alang membuka website alexa, aku cari gali apa yang ada di situ. Sekadar pengetahuan untuk dikongsi bersama, terdapat 20 top site Malaysia paling kacak dan popular di Alexa. Antara site yang popular adalah:

  1. Facebook
  2. Google.com.my
  3. Google.com 
  4. YouTube 
  5. Blogspot.com 
  6. Yahoo! 
  7. Wikipedia 
  8. Blogger.com 
  9. Twitter 
  10. Mudah.my
  11. Maybank2u.com
  12. Windows Live 
  13. WordPress.com 
  14. Malaysiakini.com
  15. MediaFire 
  16. Lowyat.NET 
  17. Cari Malaysia 
  18. googleusercontent.com 
  19. The Star Online  
  20. adf.ly 
Jika mengikut top site Global, Google di tangga pertama diikuti Facebook tetapi berlainan pula jika dibandingkan dengan Malaysia. Nampaknya Facebook merupakan medium sosial paling popular di Malaysia diikuti Google Malaysia. Blogspot berada di tangga ke 5, Blogger di tangga ke 8 dan Wordpress di tangga ke 13. Jangan lupa juga untuk lihat Top 23 Blog Malaysia Paling Popular.


Ranking: 5

14 comments

27 Mac 2012 8:52 PG

Salam Iza, semoga sihat hari ni.

27 Mac 2012 9:14 PG

memang kacak sungguh!

27 Mac 2012 9:27 PG

Kitalah juga yg menambah % pada yg tersenarai top ye Iza...

27 Mac 2012 9:57 PG

Jom ramai2 sertai 'Projek Amal Blogger' dengan moto kami prihatin kami hebah... Pasti menarik jom sertai di sini www.mahamahu.com

27 Mac 2012 10:06 PG

facebook jugak yang teratas ye hehe..

27 Mac 2012 1:45 PTG

Facebook antara yang popular di Malaysia manakala Google pula enjin carian paling popular.

27 Mac 2012 1:50 PTG

hehehe..rajin betul godek godek alexa tu ye..semalam sempat jugak tgk sepintas lalu ranking alexa Malaysia punya..tapi ada jugak yang menghairankan, duduk kat tangga agak teratas tapi bila nak dibuka tak dapat..

27 Mac 2012 9:20 PTG

bila le blog kita nak masuk sini

Tanpa Nama
27 Mac 2012 10:56 PTG

wow!! hebatnye mudah dot my :o

27 Mac 2012 10:58 PTG

Salam,
Wah, dah rajin semak alexa sekarang ni :)
Blog aku kena langkaui lebih kurang 2000 anak tangga untuk sampai ranking tu

28 Mac 2012 8:26 PG

Aik? Pelik la pulak
Blog tehramuan tak masuk senari ni ke?
Hahaha

29 Mac 2012 1:55 PG

yang ni..memang tak leh lawan la..haha

29 Mac 2012 1:08 PTG

Ini semua taiko2 besar. Langsung takde peluang kalau nak challenge diorang nih

Tanpa Nama
27 September 2012 1:46 PG

ini tahun 2010 nye ko kopi paste ke

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved