Mama, Selamat Ulangtahun.

on Khamis, Januari 12, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Hari ini merupakan ulangtahun kelahiran mamaku yang ke 57. Pagi tadi dah telefon ke kampung untuk ucap selamat. Mamaku pun terlupa tarikh tersebut. Ada nada gembira di hujung talian, Alhamdulillah.

Selamat hari lahir mama, moga panjang umur, diteguhkan iman dan dimurahkan rezeki. Jangan jemu berdoa untuk anak-anakmu.

Mawar Putih Untuk Mama


Kau sinaran bulan

Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi



Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku



Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu



Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cintaku
Ranking: 5

14 comments

12 Januari 2012 12:54 PTG

selamat ulangtahun buat mama akak..sanah helwa moga yang terbaik semuanya :)

12 Januari 2012 1:40 PTG

Terima kasih Ainol...

12 Januari 2012 2:09 PTG

Beruntung masih punya mak Iza. Moga mak Iza berolah kebahagiaan hendaknya. Selamt ulangtahun ke 57 buatnya

12 Januari 2012 2:48 PTG

salam..
selamat ulangtahun mama..
moga mama sihat selalu..
anak mama pun jangan la
asyik berserabut je ye..?

12 Januari 2012 2:49 PTG

kotak komen kita bermasaalah ke?

12 Januari 2012 2:50 PTG

tapi nampak
cantik juga kalau
begini kan..?

12 Januari 2012 3:39 PTG

Itu la..terkejut juga tadi tengok reply tak ada, dah bertukar ke BM pulak tu..

12 Januari 2012 3:40 PTG

Terima kasih Kakzakie.

12 Januari 2012 3:42 PTG

W'salam..
InsyaAllah...
Terima kasih en. Zul.
Saya ada satu soalan nak tanya en. Zul tapi...nak tanya kat mana ya?

12 Januari 2012 3:44 PTG

Ya la, nampak cantik pulak.
Jangan hilang butang balas/reply sudah..
nanti jenuh nak cari..

12 Januari 2012 5:26 PTG

57.. masih muda ;) selamat hari ulangtahun auntie, semoga murah rezeki dan dipanjang usia

12 Januari 2012 11:32 PTG

Selamat ulangtahun buat bondanya... muda lagi yea :)

13 Januari 2012 1:35 PG

ada soalan email saya..
zulkbo@gmail.com

13 Januari 2012 1:36 PG

saya suka kotak komen ni
cepat loading..mesra SEO
jadi saya kekalkan di blog
saya

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved