Android: Camera360 Dan Kelibat.

on Khamis, Januari 26, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Masihkah anda ingat pada entri Wordless Wednesday # 10 tentang Kelibat? Gambar tersebut bukan photoshop atau di edit. Ia adalah gambar asli.


Sebenarnya, gambar tersebut di ambil menggunakan aplikasi Camera360. Anda boleh install melalui Market Android melalui pautan ini https://market.android.com/details?id=vStudio.Android.Camera360&hl=en  dan ianya adalah percuma.

Info:
Aplikasi yang terdapat dalam Camera360 membolehkan gambar yang diambil kelihatan menakjubkan, lucu dan menarik. Kesan retro, dreamlike, seni hitam putih dan peningkatan malam menjadikan gambar anda lebih cantik.

Antara fungsi yang terdapat dalam Camera360: kesan seperti Painting Surrealistic B & W, Vertical/ Simetri Mendatar kiri dan kanan serta kesan Ghost.

Mod pemandangan yang unik. Anda boleh memilih sama ada dalam poster filem, lukisan seni, iklan luar atau kad ucapan.

Oleh itu, jangan sesekali mudah percaya bahawa gambar tersebut betu-betul ada "kelibat" yang kelihatan. Dengan menggunakan mode Ghost, akan kelihatan kelibat dalam gambar yang di ambil.

Jadi, jangan terpedaya dengan gambar yang kelihatan adanya "hantu" atau "kelibat" menyeramkan.

Ranking: 5

16 comments

26 Januari 2012 10:15 PG

Sejujurnya kakak tak pandai bermain camera Iza...

26 Januari 2012 10:49 PG

agagag..chii suka guna effect magic skin..mmg yg x lawa..akan nampak sgt lawa..macam org jepun pun ye gak..hehehe

26 Januari 2012 11:01 PG

banyak orang tipu gambar nak blamor nih.

26 Januari 2012 11:20 PG

wah... dahsyat jugak kamera tu yee...

26 Januari 2012 12:23 PTG

salam;
macam-macam orang boleh buat sekarang hanya dengan camera je..

26 Januari 2012 1:46 PTG

Nanti nak installah dalam tab :)thanks mmg jarang cari benda2 macam ni kat android market.

26 Januari 2012 1:52 PTG

salam..
alahai jangan main2 dengan
kelibat nih..kena betul ada
nanti..haru..he he

26 Januari 2012 2:15 PTG

W'salam..
Kalau ada pun, dah kalau tak membawa pada kematian ngeri, tak ada masalah rasanya.
Saya dah banyak kali mengalami keadaan seram..

26 Januari 2012 2:18 PTG

Sama-sama.
Saya suka cari benda baru.
Dah jemu nanti, delate pulak..

26 Januari 2012 2:23 PTG

W'salam..
Betul tu..

26 Januari 2012 2:54 PTG

Ada android, boleh la cuba..

26 Januari 2012 2:56 PTG

Ala..tak payah nak main2, snap je..

26 Januari 2012 2:57 PTG

haha..
boleh kenakan orang ni..he..he

26 Januari 2012 2:58 PTG

biasa la tu..

26 Januari 2012 3:52 PTG

untung sape pakai smartphine kan..byk perisian yang boleh digunakan

26 Januari 2012 5:40 PTG

Ada juga keburukannya...
24 jam asyik smartphone je..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved