Saman Trafik Dilanjutkan.

on Rabu, Mac 02, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Berita baik pada semua yang tak sempat untuk membayar saman pada akhir bulan lalu termasuk. Tempoh bayar saman telah dilanjutkan sehingga 10 Mac ini. Pada sesiapa yang tak sempat membayar saman, sila manfaatkan masa yang ada untuk melunaskan saman yang ada.

Bagi sesiapa yang ingin menyemak saman melalui online, boleh layari MyEG. Antara langkah-langkah yang perlu dilakukan:

1. Anda perlu Register terlebih dahulu dan isikan maklumat yang diminta sebelum dapat check saman tersebut.
2. Kemudian login dengan menggunakan username dan password yang telah didaftarkan tadi.
3. Pilih agensi yang anda kehendaki samada Jabatan Pengangkutan (JPJ) atau PDRM dan anda akan dibawa ke MyEG Servis Berhad.
4. Masukkan nombor kad pengenalan anda dan klik check. Anda akan diberitahu tentang saman dan jumlahnya.

Jika anda berhajat untuk membayar secara online, sila tick di kotak kanan sekali di akhir maklumat saman anda dan klik proses. Caj akan dikenakan sebanyak RM2. Sila ikuti arahan yang diberikan untuk menyelesaikan saman secara online. Selamat mencuba.

Pada mereka yang selalu ambil mudah, lengai, suka melengah-lengahkan urusan bayaran dan yang sewaktu dengannya, ingatlah bahawa pembayaran secara online di saat-saat akhir tidak akan berjaya kerana ketika itu terlalu ramai yang akan membuat perkara yang sama menyebabkan sistem online menjadi sesak/down. Ambilah tindakan awal supaya anda tidak terlepas peluang yang telah diberikan.
Ranking: 5

10 comments

2 Mac 2011 9:40 PTG

baru je bace ttg lanjutan saman ni..good info utk semua.

2 Mac 2011 9:41 PTG

salam..
ermmm..selamat membayar saman
pada yang kena saman..

2 Mac 2011 10:02 PTG

Salam..
Sapa belum bayar, baik bayar cepat2 sblm kena blacklist oo.. susah nanti. Nasib baik kawe takde saman. Berhemat dijalan raya... :D

2 Mac 2011 10:38 PTG

kalau ada lagi beri alasan x sempat lagi, tak tahu lah.. :)

2 Mac 2011 11:44 PTG

as salam azila..aritu kt bagan datok pon sampai komputer 'jam'..pastu HB g bayar kt sabak bernam sbb kt Balai Polis Teluk Intan pon ramai org....

3 Mac 2011 1:54 PG

Dah agak daa mesti kerajaan akan tambah masa lagi. Selalu sangat macam ni. Hehehe.

3 Mac 2011 4:28 PTG

@♥ Ana Joe ♥
Thanks. Cepatnya komen. Ana Joe tak ada blog ke? Kalau ada, apa urlnya ye?

@zulkbo
W'salam..
Hehe...Hmmm..

@Ismail N
W'salam..
Nasib baik tak ada saman kan. Anda memang pemandu berhemah.

@sop
A'a la, dah bagi peluang terakhir tu..

@♥♥azatiesayang ♥♥
W'salam..
Ya la, saat saat akhir mmg ramai orang. Kat Hutan Melintang pun ramai jgk.

@Miss Tira
Moga masa yang ada digunakan sebaik mungkin.

3 Mac 2011 4:57 PTG

semoga yang ada sama gunakan peluang yang baik ini

3 Mac 2011 11:05 PTG

Assalam..

Belum sempat nak jelaskan saman..harap dapat setlekan sblm 10 mac ni..

4 Mac 2011 5:21 PTG

@Sharinginfoz
Ya, harap2 begitulah..

@ozzy
W'salam..
InsyaAllah, moga dapat selesaikan sebelum tarikh tutup.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved