SEO Lelaki Kacak.

on Khamis, Mei 03, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Contest SEO LELAKI KACAK ok? Contest Lelaki Kacak mendapat sambutan menggalakkan dari blogger-blogger Malaysia tak kira yang kacak mahupun yang jelita. 

Aku tak tahu apa rahsia yang dirahsiakan hingga lelaki-lelaki kacak ini berjaya kekal di page pertama. Nak korek juga rahsianya tapi tak pandai pulak aku nak korek rahsia. Ini merupakan entri Lelaki Kacak melalui browser Chrome.

Senarai  7 Lelaki Kacak Malaysia yang berada di carta pertama Google.

Dengan post yang serba ringkas, lelaki kacak ini berjaya berada di kedudukan tertinggi. Tahniah diucapkan.

Lelaki kacak ini juga dengan post berkenaan lelaki kacak bermisai. Kacak ke lelaki bermisai? Pendapat aku, kalau tak ada misai, mungkin sedikit muda kot dari bermisai. Jadi, kalau nak jadi lebih muda, sila cukur misai-misai anda...hehe..

Kalau nak tau ciri-ciri Lelaki Kacak, boleh terjah sini. Mungkin dapat jadikan panduan untuk menjadi kacak.

Nama blog pun Lelaki Kacak. Berada pula di page pertama Lelaki Kacak. Memang ada harapan la nak berada lama di page pertama.

Satu-satunya blog yang tak ada header besar. Aku jumpa kat sidebar blog. Hmm..lain dari yang lain.



Rupanya ramai juga Lelaki Kacak menggunakan header kecil. Daripada pemerhatianku, blog-blog Lelaki Kacak di atas ni kebanyakkannya menggunakan Template Thesis Wordpress. Kalau ada kelapangan, boleh la terjah blogger-blogger kacak ni sambil membaca entri mereka yang santai dengan perkongsian ilmu.
Ini merupakan entri Lelaki Kacak yang berada di page pertama Google. Pada blogger wanita yang berada di page pertama, tahniah juga diucapkan. Bukan senang nak berada di kalangan Lelaki-lelaki Kacak.


Ranking: 5

34 comments

3 Mei 2012 1:02 PG

Hebat. Saya masih gagal menyaingi kehebatan mereka. :-)

3 Mei 2012 1:32 PG

salam..
ermm..saya perhatikan blog Iza pun semakin baik
SEO nya sekarang sejak tukar template baru ini..
boleh manipulate gunakan kelebihan ini sebaiknya..
blog anda dulu pernah PR3 dan dah lama blog ini,
jadi cuba berkisah sikit tentang isu semasa (apa
yang pembaca cari di Google)..insyaallah angka
STATS anda akan meningkat..dah berapa lama tak
lepas 200k lagi nih..? :)

3 Mei 2012 8:11 PG

nak dapat first page tu memang terseksa..
tapi apa yang penting, perkongsian bermanfaat lebih utama..

3 Mei 2012 10:11 PG

Salam;
Tak semudah itu nak duduk pada carta pertama apatah lagi nak jadi lelali kacak..berat peranannya.

3 Mei 2012 11:29 PG

Tahniah all. Keep it up.. Thesis Blogspot and Thesis WP ll the way!

3 Mei 2012 12:58 PTG

Uishh...kedudukan sentiasa berubah iza..persaingan sangat sengit..err iza dh join Thesis For Blogspot kt f/b lom? Ape2 hal boleh utarakan kt sana...

3 Mei 2012 3:04 PTG

Memang sengit tapi apa2 contest pun, bro Yas sentiasa di atas. Macam mana ni?
Baru je join tadi.hehe..

3 Mei 2012 3:05 PTG

Hmmm..memang hebat.

3 Mei 2012 3:08 PTG

W'salam..
Terima kasih. InsyaAllah..hehe..
Masih ada sesuatu yang tak kena dalam blog ni tapi tak tahu di mana. Buktinya, laman web yang En. Zul bagi hari tak dapat nak anlisis blog ni. Blog lain ok je.

3 Mei 2012 4:36 PTG

hebat2 semuanya. susah nak pintas diorang ni

3 Mei 2012 4:54 PTG

memang pun..

3 Mei 2012 4:57 PTG

Memang semuanya mantap dan hebat2 belaka :)

3 Mei 2012 5:18 PTG

Blogger hebat semuanya tu :D

3 Mei 2012 6:54 PTG

Mmg x bley nak celen la mak ni dgn permainan SEO tuh..

3 Mei 2012 7:34 PTG

Hebatnya mereka, tapi... SEO tu apa???

*Saya NOOB

3 Mei 2012 8:45 PTG

SEO tu Search Engine Optimization. Kalau nak tau lebih lanjut, boleh google. Ramai blogger yang terang detail tentang SEO ni..

3 Mei 2012 8:46 PTG

Jom kayuh pelan-pelan..

3 Mei 2012 8:49 PTG

hoho..makin lama..makin takut aku menyemak kat google..

3 Mei 2012 9:24 PTG

hahaha..
Tuan punya contest pulak tak senang duduk..

3 Mei 2012 9:32 PTG

pulak dah?
apa yang tak kena erk?
heran juga saya...

3 Mei 2012 9:33 PTG

wahh iza pun dah pakai thesis,,memang mesra SEO nih,,,semoga berjaya menyaingi lelaki kacak

3 Mei 2012 9:54 PTG

Sy memang takkan tersenarai sebab tak join. :) BTW, semua memang kacak!

3 Mei 2012 11:14 PTG

entri kacak aku dah hanyut ke laut
tak tahu macam mana nak balik ke darat semula
haha

3 Mei 2012 11:18 PTG

Entah la.
kalau dia bagitau apa yang error,
boleh juga dibetulkan tapi ini langsung tak dapat nak analisis..

3 Mei 2012 11:19 PTG

Tak boleh la..
dah jauh hanyut..

3 Mei 2012 11:20 PTG

mcm mana nak dapatkan template thesis ni untuk blogspot? tak berjaya mencari lagi.. :(

3 Mei 2012 11:20 PTG

Sama la..
rasanya entri saya dah karam terus di lautan..

3 Mei 2012 11:22 PTG

Cuba klik url kat bawah template ni "Belajar SEO", cari2 kat situ, nanti jumpa la...

3 Mei 2012 11:42 PTG

hidup lelaki kacak!
heh ;)

4 Mei 2012 9:22 PG

kedudukan selalu berubah2...susah nak jangka..

4 Mei 2012 10:21 PTG

diorg mmg hebat.. :)

11 Mei 2012 4:32 PTG

bilelah blog akulah.com nak capai ke lelaki kacak... hehe

28 Mei 2012 5:42 PTG

hebat-hebat semua

14 Jun 2012 12:59 PTG

aku nak buat entri pasal lelaki kacak la lepas nih...sila kunjung k kwn2!

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved