Musim Demam

on Khamis, Disember 08, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Minggu lepas, Along demam dan batuk-batuk. Belum pun sembuh, abahnya pula yang demam dan batuk. Kerja tetap diteruskan kerana kena standby.

Apabila Along dan abahnya sudah sembuh, si adik pula yang demam. Beginilah muka si kecil tu.


Sudah berusia 3 bulan


Along teman adiknya yang demam. Setiap masa asyik nak cium pipi adiknya. Sepatutnya kelmarin si adik perlu ke klinik tapi sengaja memontengkan diri.

Kanak-kanak apabila demam, asyik nak menangis saja. Waktu dia sihat pun kalau ke klinik, dengan lamanya masa menunggu giliran, cuaca panas lagi, mesti menangis. Apatah lagi ketika demam. Setiap masa nak kan perhatian, dan lebih selesa berbaring. Takut huru-hara klinik kalau-kalau dia meraung-raung minta susu nanti.

Hari ini dah semakin sihat, panas pun dah berkurangan, Alhamdulillah.


Gambar ketika sihat
Ranking: 5

11 comments

8 Disember 2011 12:53 PG

cian dik...meh nak kiss pipi tu sket

8 Disember 2011 4:36 PG

baby cute miut demam..(pipi tu dpt geget sodap) hehe skg ni cuaca x menentu

8 Disember 2011 9:31 PG

alaaa ciannye demam ~~~

8 Disember 2011 12:50 PTG

Memang musim demam lah skang nih. Alhamdulillah..adik dah sihat ☺☺

8 Disember 2011 1:09 PTG

gerammnya tgk si adik.. chubby nya..

semoga cepat sihat ya.. anak2 kakyong pun skrg ni On & Off demam malam..

8 Disember 2011 4:56 PTG

sedih bila tgk anak2 demam... rumah pun senyap sunyi je...

moga cepat sembuh ye adik!

8 Disember 2011 9:23 PTG

anak-anak memang macam tu kalau dah sakit nak minta gendong je baru nak berhenti nangis, biasalah kanak2 kita dulu pun macam tu juga.

8 Disember 2011 9:24 PTG

Sekarang ni musim hujan cuaca tidak menentu bila panas tiba-tiba je jadi sejuk hujan so tak hairanlah muda demam tak kira kanak2 ataupu orang dewasa.

8 Disember 2011 9:26 PTG

benjy teringat iklan kat TV jangan anggap setiap demam tu demam biasa mungkin ia demam dengi.

8 Disember 2011 9:27 PTG

Kalau anak demam cepat2lah bawa ke klinik untuk rawatan .... cepat sembuh kita pun gembira

8 Disember 2011 9:29 PTG

benjy selalu standby ubat-ubat seperti demam, ubat batuk, sakit perut dan selesma sebagai emergency dan 1st action tetapi kalauu berlarutan benjy akan bawa ke klinik.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved