Terlibat Dengan BERSIH!

on Isnin, Julai 11, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.\

Sehari dua ni aku agak sibuk sikit untuk membuka blog dan menjengok blog kengkawan. Maklum la, kan heboh tentang BERSIH. Jadi secara tak langsung, aku pun terlibat juga. Tak perlu nak ke Kuala Lumpur, kat rumah ni pun dag cukup sesak.

Oleh kerana dah lama tak buat kerja-kerja pembersihan secara menyeluruh, tanpa perlu baju kuning, malam semalam my hubby dengan semangat kerajinannya telah membasuh tikar, buka sarung sofa untuk dibasuh, mengelap segala habuk-habuk, mop seluruh lantai rumah dan memasak. Alhamdulillah. Aku cuma sapu sampah dan membasuh sarung sofa je. Tak mampu aku nak buat semua tu dalam keadaan sekarang. Kalau selalu macam ni kan best. Bukan senang my hubby nak rajin macam tu selalu kerana selalu sibuk dan penat dengan kerja.

Kebetulan pula hujung minggu ini ada saudara mara dari Perlis nak datang menginap di sini sebelum mengikut rombongan mempelai ke Kuala Lumpur pada Ahad depan.

Alamak! Hujan dah nak turun, tikar di jemuran siapa yang nak angkat? Berat!!! Jangan la hujan lagi, tunggu my hubby balik kerja dulu....
Ranking: 5

8 comments

11 Julai 2011 4:10 PTG

bersih selalu yer... =)

11 Julai 2011 5:51 PTG

Wasallam;
Biasalah apa2pun syukur anda sudah melaksanakan tugas seorang isteri.

11 Julai 2011 6:02 PTG

Assalam..

Setujuuu & itulah yg sebaiknya, bersihkan diri & juga rumah sendiri.

11 Julai 2011 7:02 PTG

ini isu bersih yang tak pernah habis..
:D

11 Julai 2011 8:01 PTG

Akibat BESIH, ramai org awam lain dapat ssh...

11 Julai 2011 10:52 PTG

bagus jugak org selalu sebut psl perhimpunan bersih tu...

secara x langsung kpl otak kita dok pikir nak bersihkan apa2 yg patut jer...hahaha

12 Julai 2011 1:02 PG

salam..
selamat memBERSIHkan
mana yang patut..terlibat
juga ye..?he he

12 Julai 2011 2:19 PTG

@Masni Syafie
Ya, bersih selalu..

@Yusuflaili
InsyaAllah..

@ozzy
W'salam.
Betul tu..

@cikgu isza
Betul tu cikgu, sampai bila-bila tak habis.

@Tanpa Nama
Ya ka? Bila dengar dari byk pihak, tak tau mana satu nak percaya.

@Belalang Hijau
Betul tu. Bersihkan apa2 yang patut yang lebih penting.

@zulkbo
W'salam.
Ya tertibat juga tapi dalam rumah je la..hehe..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved