Rehat Seketika.

on Selasa, Mei 31, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.
Sudah beberapa hari aku tidak up date blog. Sindrom malas menyerang lagi. Sekarang ni musim cuti sekolah. Kalau di kampung, sudah pasti waktu-waktu macam ni cukup seronok. Tak perlu bersusah-payah untuk memasak di rumah kerana banyak kenduri-kendara yang diadakan sepanjang cuti sekolah. Tapi itu di kampung.

Di perantauan ini, tiada suatu pun jemputan kenduri yang aku terima. Semua orang kat sini (Hutan Melintang, Perak) dah kahwin ke? Bukan tak ada langsung terima jemputan kenduri, ada! Tapi kebanyakkannya diadakan di Perlis, Kedah dan Kelantan. Jauh pulak nak pergi kenduri.

Sekarang ni dah tak boleh selalu balik ke kampung, minyak dah mahal. Lagi pula duit perlu di simpan untuk cuti-cuti Malaysia bersama keluarga di Bandaraya Bersejarah dalam tempoh 2 minggu lagi. Walaupun tak dapat nak balik ke kampung, InsyaAllah akan berkumpul bersama-sama di sana nanti.

Dalam sehari dua ni, rasanya nak melawat blog rakan blogger dulu sementara semangat kerajinan bertandang kembali...
Ranking: 5

9 comments

30 Mei 2011 4:52 PTG

Semoga mood rajin cepat² datang yer iza ☺☺☺

Selamat bercuti-cuti malaysia ^_^

30 Mei 2011 6:30 PTG

hehehe mood down dlm berblog biasa la tu...dia akan dtg jugak kadang2kan... :)

31 Mei 2011 12:10 PG

salam..
ermmm..biasa tu..
tapi tak boleh lama
terus jadi tak de mood
langsung..

31 Mei 2011 3:32 PG

Salam Iza...

Normal kalau mood blogging down seketika,semua org camtu...

Wahh gi jalan2 cuti ek ? syok nya..semua keluarga berkumpul...

Kat sini ada jugak jemputan kenduri...suka..:)

31 Mei 2011 3:37 PG

sibuk jugak nie kak... hurm.. takpe, insyallah kalau ada masa .singgah ke blog akak jugak...

31 Mei 2011 12:50 PTG

ada pasang surutnya idea berblog ni..

1 Jun 2011 10:47 PG

kena rehat-rehat dulu kak, amik mood dulu.

Latest Entri :
Best Ke Jatuh Cinta Nih?

2 Jun 2011 6:32 PG

salam kak iza..
blogging ni mmg ada moodnya..
kadang2 mmg rsa malas sgt2 nak update, nk blogwalking..
kalau kena masanya, nak tukar itu lah tukar ini lah..mcm2 nk dibuat..

itulah blogging kan..rsanya smua org mcm tu :D

hmm..sy sbg newbie selalu rasa cam ni..tapi ye lah,biasa lah kan,kalau hari2 buat apa2 pun pandai bosan gak..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved