Inikah SEO?

on Rabu, Mac 30, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Sekadar percubaan dan sedikit kaji selidik. Entry tentang Datuk Siti Nurhaliza Mengandung telah dipost semalam. Setelah selesai proses ping entry tersebut, aku try check Stars > Overview > Now. Terkejut juga aku tengok, tak sampai 5 minit, sudah ada 17 pageview walaupun hanya silent reader. Alhamdulillah.

Itu baru cerita sikit dalam blog yang orang susah nak pandang sebelah mata pun, di samping menumpang trafik blogger popular lain. Memang banyak dan melimpah ruah la rezeki blogger yang mengeluarkan entry tentang dunia artis dan blog khusus untuk artis.

Kuat juga rupanya tarikan tentang dunia artis ni tambah-tambah apabila adanya gosip panas yang di buat. Begitu juga dengan isu politik. Memang satu kerugian bagiku kerana jarang mengeluarkan entry panas dan sentiasa orang cari kerana kurangnya minat dalam bidang tersebut. Susah juga nak bermain dengan SEO jika keadaan berterusan macam ni kan. Boleh ke nak dapat Trafik Organik ni? Sekadar mencuba...

Itulah yang dikatakan menulis ikut sedap hati, tangan dan idea apa yang ada. Atau dengan kata lain, "Aku Masih Di sini".

p/s: Anak kecil pada kawan lamaku telah dimasukkan ke Hospital Teluk Intan, Perak akibat sawan. Doakan keselamatan dan kesihatan anaknya.
Ranking: 5

12 comments

30 Mac 2011 12:15 PTG

yup itu kira seo la.

p.s pasal artis dan hiburan memang mudah.

30 Mac 2011 12:23 PTG

memang ramai yang berminat dengan artis

30 Mac 2011 12:25 PTG

Salam Iza..
yang di namakan organik trafik
tu dari carian enjin..bukan dari direct trafik yang kita buat link
di comment luv dsbg..keutamaan mendapat carian hadapan pengalaman saya adalah isu semasa yang orang tengah cari sekarang..entri kita pula kena lah ping merata laman sosial..bab sexy orang paling suka..saya sendiri kurang suka bab tu..tapi kita boleh olah melalui pendekatan kita sendiri yang lebih manis..asalkan kat kunci kena dengan isu yang di kehendaki..mesti tertanya entri saya tentang elizabeth taylor dan Fasha Sandha ka..kedua nya mendapat carian terbanyak di google bulan ini..
:D

30 Mac 2011 12:37 PTG

Tu dia kuasa SEO :-)

30 Mac 2011 12:47 PTG

biasa la..dunia hiburan dan artis2 ni bnyak publisitinya..peminat pun banyak..kalau tengok blogger orang putih yang blog pasal artis ni ada yang sampai pagerank 6 o 7.

Blackrose's latest entry: Jackie Chan meninggal dunia ??

30 Mac 2011 1:47 PTG

memang rezeki bagus buat entri tu

apalagi klo mencoba posting ttg seks, so pasti kebanjiran trafic mbak :D heheh....

30 Mac 2011 2:34 PTG

wa..... cayalah kak iza!

30 Mac 2011 2:35 PTG

hehe..untg lah main SEO..:)

30 Mac 2011 2:40 PTG

@TMUkmkd
Nampak sangat masyarakat kita lebih sukakan hiburan kan.

@Sharinginfoz
Tak dinafikan lg..

@zulkbo
W'salam
Ya, dah faham ttg trafik organik tu. Terima kasih atas perkongsian tersebut.

@fiza
hehe..

@blackrosehunter
Ya la kan..blogger Malaysia pun apa kurangnya, dah berlumba-lumba utk meningkatkan PR blog masing2..

@Mus
Ya la. untung pada mereka yg rajin keluarkan n3 ttg artis.

@Komodo Island is the NEW 7 Wonders of The World
Ya ka?
hahaha...blog ni tak sesuai.

@cacing
hehe..boleh la sekadar mencuba.

@Syafiq Rosli
hehe..try la main, pasti dapat trafik tinggi..

30 Mac 2011 11:51 PTG

tahniah...wah kak iza main SEO la...tpi blog nie dh pagerank 3 kn?...hebat tul la....

18 Jun 2011 11:17 PTG

i think, entertainment issue is a easy way for getting more Website Traffic

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved