Segmen Alexa: Review Blog

on Isnin, Mac 26, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.
Anda inginkan ranking alexa blog anda tinggi? Lagi kurang angka yang tercatat di alexa, lagi baik untuk sesebuah blog. Aku ingin menjemput semua blogger yang berminat untuk sertai segment ini dan bersama-sama review blog di alexa. Banyak sebenarnya kebaikan alexa ni. Antaranya:

1. Trafik tinggi, pihak pengiklanan pun berminat untuk memilih blog kita.
2. Rajin update blog juga dikira dalam alexa ranking.
3. Mutu blog. Blog yang ranking tinggi pastinya ramai pengguna yang buka.
4. Ranking alexa naik menandakan usaha kita sedang membuahkan hasil.

Tolong perbetulkan jika aku silap berkenaan kebaikan di atas. Jika ada blogger yang berminat untuk review blog aku di alexa melalui link http://www.alexa.com/siteinfo/teratakusang.com , sila tinggalkan juga link alexa blog anda di ruangan komen di bawah agar aku dapat review kembali blog anda. Aku akan buka peluang untuk blogger yang berminat sehingga penghujung bulan Mei (31 Mei 2012).

Cara untuk review:

1. Pergi ke Website Alexa atau klik url alexa teratakusang.com
2. Anda akan dibawa ke lawan website alexa yang memaparkan butiran alexa.  Masukkan url atau domain anda di bahagian search.
3. Login dibahagian atas sebelah kanan.
4. Register atau log in menggunakan akaun Facebook.
5. Setelah log in, anda akan lihat nama anda telah dipaparkan pada bahagian atas sebelah kanan website alexa.
6. Untuk mulakan review, klik review.
7. Mulakan review anda. Di bahagian komen itu tulis komen anda mengenai website atau blog yang anda review.
8. Bahasa yang anda mahu gunakan adalah terpulang kepada anda.
9. Save.

Anda juga digalakkan untuk menwar-warkan Segment Alexa: Review Blog ini di blog anda (tiada paksaan) supaya ramai lagi yang dapat turut serta. Kerjasama anda amat dihargai.

Bagi melihat samada ia berkesan atau tidak, anda juga digalakkan untuk screen shoot link alexa blog anda sebelum review dibuat dan bandingkannya selepas review.



Ranking: 5

44 comments

26 Mac 2012 12:13 PG

Susah hendak jamin Alexa akan meluluskan ulasan tetapi boleh cuba. Pengalaman saya beberapa kali buat ulasan Alex tidak diluluskan.

26 Mac 2012 12:24 PG

Ooo ya ka?
Saya saja nak try la ni. Sebab ada beberapa orang dah buat review blog saya (katanya la) tapi hanya 1 yang ada review.

26 Mac 2012 12:54 PG

mmg susah nasib2 ler hehehe...

26 Mac 2012 1:16 PG

dulu senang. mcm tinggalkan komen aje. lama dah tak buat review kat alexa hehe

26 Mac 2012 1:37 PG

rasanya sebab orang tak berapa nak ambik kesah sangat pasal alexa ni kot..

tapi agak syiok jugak bila tengok ranking laman sendiri tu ada peningkatan..hehehe..

http://www.alexa.com/write/review/pipoq.blogspot.com

p/s : Hahaha..bagus tak terus kasi link untuk review blog sendiri..

26 Mac 2012 2:42 PG

salam..
ermm..riview sendiri je
macam saya tu..guna FB
2 akaun..sudahlah..he he

26 Mac 2012 8:58 PG

Salam... Kita dapat juga berbanding ranking kita dengan blog yang lain.. Alexa satu indicative bagi ranking kita.

26 Mac 2012 8:36 PTG

belum pernah lagi buat review alexa ini...
baru saya tahu.. boleh try review nie..

26 Mac 2012 9:37 PTG

Betul tu.
Ok terima kasih.
Saya dah review dan dalam proses.

26 Mac 2012 9:42 PTG

W'salam.
Oo..ya ka?
macam tak best la pulak,
tulis tentang blog sendiri..

26 Mac 2012 10:34 PTG

W'salam..
Ya, semua orang nak yang terbaik untuk blog sendiri.

26 Mac 2012 10:35 PTG

Ya ka?
Try la..

26 Mac 2012 11:06 PTG

Salam,
sekarang ni dah jarang jenguk alexa.. kalau ada rakan lain yang tulis pasal alexa baru ingat nak buka.. insyaallah, lepas ni review blog ni..

26 Mac 2012 11:12 PTG

betul tu.. dulu memang payah lulus review ni.. banyak review aku tak lepas.. tapi sekarang ni mungkin sudah ada perubahan

27 Mac 2012 12:26 PG

Insyaallah saya juga akan cuba buat review alexia...mmg susah sket nk lepas....tu yg leceh tu

27 Mac 2012 12:36 PG

dah buat tgu pengesahan jer...

27 Mac 2012 12:37 PG

Salam,

Tempoh hari saya sudah tulis review utk blog ini tapi tidak lulus mungkin..

jom ramai2 join segmen ni , juga event di sini;

https://www.facebook.com/events/182190648559319/

27 Mac 2012 1:32 PG

tak tidur malam la... dok teringat Alexa

27 Mac 2012 1:43 PG

apa cerita pun
kita cuba dulu :)

27 Mac 2012 1:53 PG

dah review blog deme

hok kome pulak :)

http://www.alexa.com/siteinfo/anakulucheka.com

27 Mac 2012 2:23 PG

pernah dapat alexa 400+ malaysia
sekarang ni dah ke laut
huhu

27 Mac 2012 2:29 PG

W'salam.
Ok, thanks.
Dah review dan dalam proses.

27 Mac 2012 2:34 PG

Ok, terima kasih.
Dah disahkan pun.
Saya dah review, masih dalam proses.

27 Mac 2012 2:36 PG

Ya, betul tu.

27 Mac 2012 2:37 PG

Ok, terima kasih.
Dah review semula,
masih dalam proses.

27 Mac 2012 2:41 PG

Ooo, ya ka?
Harap2 dipermudahkan la..

27 Mac 2012 2:45 PG

Ok, dah review.
dalam proses

27 Mac 2012 3:38 PG

Salam dah review :)

27 Mac 2012 8:10 PTG

Buruk baik Alexa review blog, sendiri kena pasti, baik utk anda, belum tentu baik utk kita, sama2 kira fikir dan renung2kan.

27 Mac 2012 11:04 PTG

Saya dah buat review tapi tak tau la lulus ke idak.. tengah diperoses tu..

28 Mac 2012 9:46 PTG

rank saya sikit jer.. tapi dah lama x tengok... review? tak pernah try lagi...

29 Mac 2012 12:14 PTG

Alhamdulillah. Setakat ni, dah 8 blog yg saya review. Semuanya dilepaskan. =)

Masih ada lagi blog2 yg dalam 'waiting list'.

29 Mac 2012 12:16 PTG

As salam Kak Iza,

Saye nak jugak =)

hehe...Kebetulan atau tak, saye jugak ada buat sesi ni. Ada msa, sempatlah review 1-2 blog. Kalau tak, mmg lambat sikit. huhu

30 Mac 2012 4:38 PTG

W'salam..
Ok, dah review,
dalam proses.

30 Mac 2012 4:46 PTG

Terima kasih.
Dah ada tu. Saya dah review balik dan dalam proses.

30 Mac 2012 5:03 PTG

W'salam..
thanks...
dalam proses.

2 April 2012 10:16 PTG

saya sudah buat review.. untuk blog.. anda. Blog saya pula ye http://gilakahaku.blogspot.com/

11 April 2012 3:48 PTG

Ok, dah review.

1 Mei 2012 10:40 PTG

saya telah review blog anda

12 Jun 2012 1:10 PTG

done...sudah review..hehe.. :-)

12 Jun 2012 1:39 PTG

@dzuandiey
Terima kasih.
saya dah review, dalam proses.

Tanpa Nama
11 April 2013 11:27 PG

Occasionally laser surgery will be used in order to deal with the problem.
Another available treatment option that can be done at home without a
prescription is a topical ointment. Extended hair can cause your physique
pimples to get worse if you do not wash it typically, and
make confident that it is genuinely cleanse.



Review my blog post; How to get rid of warts

Tanpa Nama
13 April 2013 8:59 PG

There are many exciting, thrilling rides, such as X2, Goliath,
Tatsu, Batman: The Ride, Colossus, Ninja, and The Riddler's Revenge

My homepage ... read more

Tanpa Nama
13 April 2013 8:59 PG

There are many exciting, thrilling rides, such as X2, Goliath, Tatsu, Batman: The
Ride, Colossus, Ninja, and The Riddler's Revenge

My website - read more

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved