Peraturan Meninggalkan Komen.

on Jumaat, Ogos 12, 2011

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.
Hari ini merupakan hari ke dua Teratak Usang berdomain baru. Walaupun guna domain baru, masih banyak benda di sini yang lama-lama dan antik. Tak boleh la nak ubah semua sekali serentak. Perubahan akan menyusul dari masa ke masa.

Ok, berbalik pada tajuk iaitu peraturan meninggalkan komen. Kepada yang telah tahu, Alhamdulillah. Kepada yang belum tahu, entry ini ditujukan untuk anda. Benda ini dah lama aku tahu tetapi kadang-kadang terpaksa juga aku gunakan di sesetengah blog. Sebenarnya, kita tidak boleh meninggalkan komen beserta url dalam bentuk html. Ada yang tak tahu url berbentuk html?

Contohnya begini:

Assalamualaikum,
Nice info

<a href="http://www.teratakusang.com/">Teratak Usang</a>

Sekiranya anda meninggalkan komen berbentuk seperti itu, komen anda akan terus masuk ke dalam ruangan spam dan tidak akan dipublishkan. Untuk pengetahuan anda, aku menggunakan komen autopublish tanpa awaiting moderation terlebih dahulu. Salah satu sebabnya, apabila menggunakan domain, secara automatik, komen tersebut dikesan dan dianggap sebagai spam.

Bagi mengelakkan komen anda di delate, sebarang komen anda, tidak perlu memasukkan kod-kod html seperti yang aku nyatakan tadi. Di harap anda faham dengan penerangan secara ringkas tersebut. Kalau belum faham, boleh bertanya di ruangan komen. Dan sesiapa yang ada pendapat atau pandangan, boleh kongsikan di sini.
Ranking: 5

28 comments

15 Januari 2012 4:32 PTG

betul.. sebaliknya saya lebih suka meninggalkan komen dgn menggunakan Id Name/URL tu ^_^

15 Januari 2012 4:33 PTG

aha dah berdomain~

15 Januari 2012 4:39 PTG

assalamualaikum

nak tanya, beli domain kat mana? berapa rm setahun? :)

encikfaiz.blogspot.com

15 Januari 2012 4:42 PTG

wah...! dah berdomain la... bawu perasaan.. hehehehe... taniah.. semangat berblogging confirm meningkat nie.. hehe

15 Januari 2012 4:55 PTG

W'salam..
Dari NetKL..RM31.60 je.
berminat ke?

15 Januari 2012 4:56 PTG

Ye la...hehe..
Terima kasih, InsyaAllah, harap-harap begitu la..

15 Januari 2012 4:58 PTG

yup..yup..

15 Januari 2012 4:59 PTG

Ya, sama la..

15 Januari 2012 6:47 PTG

dulu selalu gak buat macam ni tapi sekarang dah tak letak le

15 Januari 2012 6:49 PTG

eh samo la..papa mifz pun baru 2 hari guno domain baru..:)

15 Januari 2012 6:54 PTG

salam..
okey boss..wahh..TAHNIAH
dah berdomain sendiri..
tanpa nama blogspot lagi..

15 Januari 2012 9:12 PTG

Hmmm..
bagus2.

15 Januari 2012 9:15 PTG

Ya ka?
Wahh..tahniah.
Kita lumba nak?
Lumba dapatkan PR tertinggi dan alexa terendah..
Persaingan sihat ni..

15 Januari 2012 9:16 PTG

W'salam..
Terima kasih.
Saya buat keputusan mendadak ni sebab 15hb, domain naik harga.

15 Januari 2012 11:58 PTG

Salam,
elok juga kongsi info pasal peraturan mengomen ni sebab masih ramai yang tak praktikkannya..

p/s; tahniah dah guna domain sendiri.. esok lusa bolehlah guna wordpress selfhosting pula..

16 Januari 2012 4:34 PG

eh hari kedua ka, good,

16 Januari 2012 8:47 PG

W'salam.
Betul tu.
Terima kasih..
WP macam susah je.kalau blogspot boleh main dgn kod html dia.hehe..
InsyaAllah la,kalau ada rezeki lebih..

16 Januari 2012 8:48 PG

Ya la Juan,hari ke 2. Terima kasih

16 Januari 2012 9:35 PG

tahniah...

16 Januari 2012 2:41 PTG

Terima kasih..

16 Januari 2012 8:28 PTG

lepas nih setahun jangan lupa
bayar RM 35..he he..nanti kena
blog la pulak :)

17 Januari 2012 2:15 PG

InsyaAllah...
tahun 1 lagi baru bayar.
Saya dah bayar untuk 2 tahun.

18 Januari 2012 11:28 PTG

rasanya baik iza terus guna wordpress.. lebih pro untuk blogger pro spt iza..puji ikhlas ni

13 Mei 2012 12:50 PG

err..komen chii setakat ni dpt tembus lg kan :D

13 Mei 2012 12:45 PTG

Moral... Jangan biarkan anda berada dalam SPAM!

13 Mei 2012 3:25 PTG

Terima kasih. Tinggi sangat pujian tu. Tak belajar wordpress lagi..tak pandai nak guna.

13 Mei 2012 3:26 PTG

Masih ok..he..he..

13 Mei 2012 3:26 PTG

Ya..itulah sebaiknya.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved