Buffered Earning Yang Tak Dijangka

on Selasa, April 05, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Entry paling ringkas.
Setelah aku curang, hatiku tawar dan sudah pudar warna sejak sebulan yang lalu, baru kini Encik Nuffnang nak bagi Buffered Earning (BE). Hairan juga dengan pihak Nuffnang ni, trafik 100++ baru nak bagi BE ke? Apa-apa pun terima kasih sebab bagi BE walaupun hanya satu. Rezeki juga.

Baru hari ni aku check akaun Nuffnang, nampaknya pendapatan terkini jika dibandingkan dengan entry yang lalu hanya naik beberapa sen, sungguh mendukacitakan walaupun aku up date blog selalu dan trafik sehari melebihi 100 unik visitor dan kadang kala mencecah 300 sehari.

Nak ceritakan tentang iklan terbaru pun, aku belum pernah lagi check akaun sejak aku mula pasang. Terasa malas pula nak mengetahui berapa wang yang terkumpul kerana aku tidak lagi mengharapkan apa-apa pendapatan dari blog yang kadang-kala membuatkan aku sedikit kecewa.

Tak nak lagi sedih-sedih...
Ranking: 5

23 comments

4 April 2011 11:13 PTG

nuff syg semua nuffnangernye.. jangan sedih2 ye sis.. :D

4 April 2011 11:14 PTG

jangan sedih2..
berbloglah dengan gembira..

4 April 2011 11:28 PTG

salam alaik kak Iza..
tahniah rezeki tak dijangka dtg..
jgnlah sedih2 nnt baby pun sedih jgk, terikut2 ibu dia x dpt BE.. :D

4 April 2011 11:53 PTG

tak payah sedih pasal income blog ni...buat enjoy je...(walaupn dalam hati merintih ---huk huk -aku pun sama)

5 April 2011 12:15 PG

nuff mmg skrg ni bias la..

tak tau lah ape strategik dorang pakai..hampes nyiuk btui..aku la ni seketul BE pon takde..malas nk layan dah

5 April 2011 2:06 PG

salam Iza..
alhamdulillah..
tak mau sedih-sedih la ye..
rezeki di mana-mana..ermmm
sendawa bau durian lah..
:)

5 April 2011 7:38 PG

anggap jela kita berblog for fun, duit tu sbg bonus. untuk sesetengah org bulan2 dapat ribu riban kan.

5 April 2011 7:40 PG

anggap jela kita berblog for fun, duit tu sbg bonus. untuk sesetengah org bulan2 dapat ribu riban kan.

5 April 2011 9:52 PG

Akhirnya...dpt gak BE ^_^

5 April 2011 10:43 PG

@Zairie Husin
Ye ke? Hmm..ya la tu..

@cikgu isza
Ya, dah mula berblog dgn gembira la ni..

@adele
W'salam.
Terima kasih...
hehe..ok2, senyum2..

@Yusri
haa kan!
Mesti ramai lg yg merasai "tangisan dlm ketawa"

@Adyshariz
Sabo je la..
Susah jgk nak jangka apa yg diorang nak sebenarnya..

@zulkbo
W'salam
Ya, dah tak nak sedih lg..
bau durian ke?hehe..mai la mkn pulut durian kat Perlis ni tp durian Perak la..

@intan izani
A'a, betul tu, kalau mengharap, kecewa jadinya.

@fiza
Ya...dpt jgk akhirnya. Alhamdulillah, rezeki.

5 April 2011 11:00 PG

nuff mmg agak sengal..bila trafik tinggi xmau bg BE..hehe..

Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

5 April 2011 11:29 PG

masanya pasti tiba kak.. sabau2.. huhu..

5 April 2011 11:39 PG

Salam.. anggap aje sedikit pendapat yang kita dpt itu sebagai bonus ..ada, ada "tak de aiman tak kisah" :)

5 April 2011 12:12 PTG

wah . seronok nye .

5 April 2011 2:48 PTG

Assalam..

Anggap saja apa yg dpt dari nuffnang sbagai bonus..kalau terlalu fikirkan sgt kita akan kecewa, mungkin krn itu ramai blogger mula 'hilang'.
Bergantung pada apa tujuan kita buat blog..setiap org mempunyai tujuannya yg tersendiri samada semata-mata utk duit atau sebab2 lain.

5 April 2011 4:19 PTG

@bardboo
Betul3x

@Zik
hehe...baik dik..

@akuanakpahang
W'salam..
Ya la, nak kena amalkan kata2 "aiman tak kisah" la ni...

@iluvusomuchlorh
Ada la sikit2..

@ozzy
W'salam.
Ya la, tak nak fikirkan ttg tu lg..kalau ada rezeki, ada lah, kalau tak ada, sabar je ...

5 April 2011 10:52 PTG

kena senyum selalu. baru dapat BE. hehe..

5 April 2011 11:21 PTG

tahniah.. rezeki tu :)

6 April 2011 12:32 PG

mesti dpt punya dont wory akak..

6 April 2011 7:42 PG

Ramai juga yang giveup bila menjelajah ke blog mereka ada yang kata nuff.. tipu!

Jangan fikir sangat apa yang kita dapat, fikirkan apa yang kita beri... Insyallah murah rezeki

6 April 2011 7:44 PG

Saya anggap banner tu sebagai hiasan blog... dari biar kosong gersang, biarlah ada banner yang berkelip2... cantik gak.

6 April 2011 10:13 PTG

swtuju ngan zairie..dia syg semuanya.sbb tu LM lum nak curang lg sbb LM jarang bw...buat entri 2-3 je sehari dan trafik br 300-500 je sehari..tp dia dah bg 8 BE..tanda dia syg lah tu kan?

6 April 2011 10:46 PTG

tahniah! dpt gak...

baik dpt dr x dpt langsung kan.. (___@)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved