Masih Ingat Minuman Sarsi?

on Jumaat, Mac 25, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Malam ni my hubby balik kerja lewat dan akan pergi semula untuk bermain badminton (aktiviti mingguan) tapi sempat lagi aku pesan sesuatu namun hampa seketika.
Malan ni tengok dulu gambar google sebab minuman yang dicari (kata my hubby) belum dijumpai. Agak-agaknya minuman Sarsi keluaran F&N ni ada lagi tak sekarang ni. Maklumlah, dah lama aku tak keluar window shopping dan dah lama tak rasa minuman Sarsi ini. Tiba-tiba malam ni terasa nak minum sangat-sangat.

Memang betul-betul tak jumpa ke atau saja-saja bagitau tak jumpa atas beberapa sebab?
Aku buat kesimpulan sendiri:

1. Mesti tak nak cari sampai jumpa sebab dah kesuntukan masa nak berlatih badminton.
2. Ke tak nak bagi minum minuman bergas ni sebab pregnant?

Harap-harap esok dapat jumpa air Sarsi ni. Nak rasa sikit saja kalau tak benarkan ku minum semua. Meleleh air liur kalau tak dapat nak rasa. Tapi ok juga kalau dapat minum banyak. Cari la yang tidak bergas.

Bukan selalu pun minum minuman macam ni. Kalau tak silap, kali terakhir beli air Sarsi ni masa zaman sekolah dulu-dulu dan kadang-kala beraya dari rumah ke rumah ada juga dihidangkan dengan air Sarsi. Setahun sekali pun susah nak minum sebab tak suka sangat minuman bergas, manis pula tetapi entah mengapa, tiba-tiba tekak ni terasa nak minum air Sarsi.

Terasa seperti jarum jam lambat bergerak untuk menanti hari esok.

Entry lama:
Peria Goreng
Ranking: 5

13 comments

24 Mac 2011 11:25 PTG

sis.. mengidam la nie.. hehe.. papepun, jage same ye pemakanan.. :D

24 Mac 2011 11:37 PTG

mengidam tu kot kak... x apa nanti mesti hubby belikan :)

24 Mac 2011 11:43 PTG

salam..
ermmm..pregnant ke?
tahniah lah..sarsi FN
melambak dalam peti ais
rumah ku..kegemaran keluarga..

25 Mac 2011 12:57 PG

Kalau dekat hypermarket ada lagi air sarsi ni.



ps: Bagi tau ler tengah dok ngidam. mesti dapat punyer ... he33

25 Mac 2011 9:53 PG

iza...dah ada isi ke?? lain mcm je teringin nih.

Minum sket je yek..jgn abis 1 tin. X pun, bukak dulu tin tu, kasik semua gas dah abis, baru minum BUT sket je tau!

Mak babap kang kalu minum bnyk2!

25 Mac 2011 12:03 PTG

@Zairie Husin
Ya, InsyaAllah..

@H Y D E
Hehe...dah dpt minum dah..

@zulkbo
W'salam..
Ya, terima kasih.
Uish...buat stok ke? Hmm..dlm peti ais saya ada minuman Yogurt dan vitagen je.

@wachak
Kalau minta apa2 tu, paham2 je la. Mesti la mengidam...
Hmm, dah dpt minum dah.

@lagenda
Ada la tu..
Boleh minum sikit je ke?Hurmmm..
Baik la mak...

25 Mac 2011 5:04 PTG

rasanya memang ada lagi sarsi tin ni..yang tak ada ialah...opsss tak boleh beritahu, nanti kan susah pulak si suami nak mencari....satu hal.
anyway, semuga sihat sentiasa dan jaga diri tu ye...

25 Mac 2011 5:38 PTG

@jomsantaisekejap
Apa yg tak ada tu? hehe..InsyaAllah, terima kasih atas nasihat tu..

Tanpa Nama
1 Mac 2013 10:48 PG

I'm amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's equally еducatiѵe and
entertaining, and let mе tell you, you've hit the nail on the head. The problem is something that not enough men and women are speaking intelligently about. I'm very haρpy that I fоund this
in my hunt for something concеrning thіs.

Fеel free to surf tо my websіte; quick loans

Tanpa Nama
1 Mac 2013 10:51 PG

Hi, i thіnk that i saw you visіted my blоg thus i came to “return the faνor”.
I am attempting to find things to enhancе my site!
Ӏ suppose its ok to uѕе sоme of yοur ideas!
!

Feel frеe to visit mу homеpage: guaranteed payday loans

Tanpa Nama
16 Mac 2013 7:33 PG

Ι νisіted many sites еxcept the audio quality foг audiо songs
current at this wеb ρage is actuallу marνelouѕ.


Feel fгeе to vіsit my homepage ... Property for Sale
My website :: Property for Sale

Tanpa Nama
17 Mac 2013 12:06 PG

Thіs еxcellent webѕitе truly has аll
of the info I wanted concernіng this subjeсt аnd didn't know who to ask.

My webpage :: payday loans no credit check
My page > payday loans no credit check

Tanpa Nama
14 Mei 2013 4:49 PTG

Uѕeful informatіοn. Fortunаtе
me I founԁ your ωеb site by chanсe,
аnԁ I'm shocked why this coincidence did not happened in advance! I bookmarked it.

Also visit my homepage - Same Day Payday Loans

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved