Prestasi Januari 2011

on Rabu, Februari 02, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Sekejap sahaja masa berlalu dan kini kita sudah melangkah ke bulan Februari. Mengikut stats,
Sinopsis Drama Gemilang TV3, Burung Sintar (Sintaq), Banner, Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Com dan Bukan Sekadar Kereta Mainan mendapat view tertinggi untuk bulan lepas.

Walaupun trafik Teratak Usang tidak sebanyak mana seperti blog lain, aku masih lagi cuba untuk update setiap hari selagi termampu.

Jutaan terima kasih pada semua yang sudi melawat Teratak Usang samada yang meninggalkan komen, tinggal jejak atau silent reader.

Menurut alexa, trafik rank turun dari 4**,*** pada tahun lepas ke 389,414 pada tahun ini dan page rank tetap tak berubah seperti tahun lepas iaitu PR3. Tiada apa yang dapat dibanggakan melainkan berusaha untuk meringankan loading blog dan memperbaiki kelemahan yang ada. Aku bercadang untuk menukar template ke dua kolum tapi entah bila dapat ku merealisasikan impian tersebut kerana dah terlalu banyak edit di bahagian html.

Kalau ada pakar SEO nak membantu memperbaiki kelemahan dan kekurangan Teratak Usang ini, sangat-sangat dialu-alukan kerana aku tak nak blog ini dikatakan blog syok sendiri walaupun bertemakan blogspot, free pula tu. Aku sanggup lakukan apa sahaja untuk Teratak Usangku ini.

Harapan aku moga Teratak Usang tak terus usang. Sekian.



Entri sebelum ini:
Akaun PayPal
Ranking: 5

24 comments

2 Februari 2011 12:18 PG

kami dah jenuh nak bg ringan blog,
rasanya semua widget da buang tinggal yang basic jer..
takpe blog kamu kami masih bole loading dgn senang..:)

2 Februari 2011 12:30 PG

Teratak usang dah bagus dah kak. banyak perubahan, loading pun ok.

Latest Entri :
Episod 14 : Aku Seorang Blogger

2 Februari 2011 12:38 PG

teruskan usaha ye.. tingkatkan prestasi..kurangkan kontrevesi... moga bulan febuari lagi tinggi trafik

2 Februari 2011 1:22 PG

salam..
ermmm..baguihh noh
ada laporan prestasi..
saya pun tak buat..he he
memang agak berat..
byk widget yang kita
sayang...saya pedulikan
sekarang SM jadi mangsa
saya..sampai dah togel
zulkbo.com saya kerjakan

2 Februari 2011 1:31 PTG

@LiFe KaMi
Ya ka?Alhamdulillah. tp masih tak menepati SEO lg ni. Baru dalam 64% gitu. Kalau boleh nak bagi capai 100%

@eiela
Luarannya mmg nampak ok tp kalau ikut SEO Doktor, masih ada kekurangan.

@Myvitrd
InsyaAllah, perlu usaha lebih lg ni..

@zulkbo
W'salam..
Patutla dah tak nampak SM tu. Saya tgk blog en.Zul dah 100% ok. Jelous nya saya...blog saya tak sampai tahap tu lg...

2 Februari 2011 2:13 PTG

tahniah... patut bangga tau... bukan senang nak cecah angka tu... keep on writing!!!

2 Februari 2011 3:45 PTG

wow!cayalah iza... bilalah traffic aku nak capai thp mcm nie ek?

2 Februari 2011 6:21 PTG

banyak tuh traffic sis... pendapat mengenai Seo tuh masih tak pandai sangtlah kak.. hurm..nantilah try2 kalau boleh...

2 Februari 2011 7:48 PTG

lama dah tak jenguk blog akak iza..
so far macam dulu lagi, syok penulisan akak macam dulu..
tinggi gak trafik uh, tahniah kak..

2 Februari 2011 7:52 PTG

kalau boleh background biar plain...background corak2 mcm ni ambil masa utk loading.

inbound links - banyakkan link kepada entri sendiri yg berkaitan..backlink kepada post lama yg berkaitan.

bukan lah pakar, tapi pendapat je ni..jgn marah tau

2 Februari 2011 9:16 PTG

kenalan baru ni.. semoga kite semua saling sokong antare satu same lain.. rajin2 melawat dan tinggal2 pesan antare satu sama lain... at least ade follower tetap kan... boleh la naikkan SEO tu...

2 Februari 2011 11:53 PTG

@mekchu
Terima kasih...Masih tak puas hati lagi sebab pernah dapat lebih dari itu suatu ketika dulu.

@intankuterpilih
InsyaAllah, boleh. Satu masa nanti mesti boleh dapat lebih dari ni.

@zik
Setakat ni, boleh la walaupun masa terhad.

@Kimie Hashim
Ya la, lama tak nampak kimie. Setakat tu je yang termampu.
Terima kasih..

@Kujie
Ok, nanti saya akan cari background lain.
Akan cuba ikut nasihat kak kujie. Kak kujie mmg pakar la, jgn merendah diri pulak. Dah banyak kak kujie bantu. Terima kasih.

@SM Banjamin
InsyaAllah, pasti akan dijejak kembali...

3 Februari 2011 8:47 PG

Assalamualaikum. 1st time visit sini.

3 Februari 2011 10:19 PG

wahh, tahniah, azza tak sampai pun 200uv sehari

3 Februari 2011 8:54 PTG

kak iza, bukan post nie azza dah bagi komen ke?

3 Februari 2011 11:53 PTG

fuhh ramai betul ek pelawat dalam blog ni.. saya cemburu.. huhuhuhuh

4 Februari 2011 1:26 PG

blog teratak usang prestasinya semakin hari semaikin maju nich...
saya malu punya blog yg ga pernah naik kelas lagi yang hampir berusia 2 tahun...
sepertinya mbah google lebih sayang ma blog teratak usang ini, coz yg empunya cantik lho :D

4 Februari 2011 12:56 PTG

bagusnya ada review bulanan..
blog ni senang loading!!

4 Februari 2011 1:07 PTG

@mamawana
W'salam..
Selamat datang, terima kasih kerana ziarah teratak usang

@Azza Firza
Terima kasih.
Sama la kita. itu mingguan punya, bukan harian.
p/s: maaf ye, terlambat nak publish, sibuk sikit cuti2 ni...

@Ayie
Tak ramai mana la.sehari 100 lebih je, itu pun kalau rajin blogwalking.

@Firaun NgebLoG
Tak ada kena mengena dgn kecantikan la. Yg penting, rajin2 update blog.

@Mus
Ya ka?Terima kasih. Tengah berusaha nak bagi ringan lagi ni...

4 Februari 2011 4:51 PTG

sy stuju dgn kak jie..background yg bercorak memberatkan loading blog..

apapun semoga teruskan usaha blogging :)

4 Februari 2011 7:23 PTG

Okay lah tuh dapat PR3 berbanding saya masih lagi telur dinosaur belum menetas lagi

4 Februari 2011 7:35 PTG

@adele
Ya, terima kasih.

@akubiomed
Selalunya WP atau blog dot com ni mudah juga utk dapat PR berbanding yang free spt blogspot. Baca kat mana tah, siap boleh beli PR lagi, berapa yang kita nak dgn sejumlah wang.hehe, modal la pulak kan..
Dah lama sgt PR3 tu....bila lah agaknya nak tambah 1 lagi..

8 Februari 2011 10:45 PG

Tahniah iza, banyak tu...smoga makin bertambah visitor ^_^

8 Februari 2011 11:03 PG

@fiza
Terima kasih,
tak byk sgt la kalau dibandingkan dgn blogger lain..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved