Mencari Identiti Blogger Yang Hilang?

on Sabtu, November 06, 2010

Salam 1 Malaysia.

Terima kasih kepada Landax sebab tag aku dan url teratakku yang teratas sekali. Pantun khas untuk Landax. Ada ubi ada batas.... Ingat ye Landax...
Dah lama aku tak jawab Tag. Rasanya ini Tag yang paling panjang....

"Once you have been tag, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, or goal about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."

25 Tentang Pemilik Teratak Usang

1. Nama aku hanya mempunyai 6 huruf. Mudah dan ringkas tapi lebih mesra dipanggil Iza di mana-mana sahaja.
2. Aku dilahirkan di Alor Setar, Kedah.
3.Menjadi anak yatim sejak berusia 6 tahun.
4. Aku sememangnya anak jadi Yan,Kedah tetapi menjadi orang Perlis setelah berkahwin dengan my hubby. Kini bermastautin di T.Intan,Perak.
5. Mula bloging sejak tahun lepas kerana kebosanan hidup menganggur.
6. Bersemangat untuk melakukan aktiviti yang mencabar.
7. Kalau bab fobia, keutamaan diberikan pada binatang yg lembik spt ulat, cacing, belut dan binatang yang suka darah seperti lintah, pacat.....
8. Suka akan kejutan yang positif.
9. Dulunya suka berjalan-jalan atau ronda-ronda dengan motor tapi sekarang suka melancong bersama keluarga.

Adeh.....baru 9 ni. Apa lagi yang nak ditulis?

10. Dulu aku seorang yang pendiam, tidak ramai kawan dan cepat terasa hati. Boleh mengalir air mata.Tapi kini aku sudah pandai untuk bergaul mesra, ramai rakan walau hanya di alam maya dan semakin tabah, cekal dan kuat untuk hadapi apa sajaha kata-kata yang tak sedap didengar.
11. Dulu paling malas buat kerja-kerja rumah sebab ada kakak yang tolong uruskan tapi bila dah bekeluarga, baru ku mula menguruskan rumahtangga.
12. Seorang yang suka menepati janji bila berjanji.
13. Kurang bersabar jika melakukan sesuatu kerana inginkan hasil segera.
14. Seorang yang penyayang terutamanya pada binatang peliharaan.
15. Dah lama aku teringin nak naik helikopter dan terjun dengan payung terjun.
16. Meminati pekerjaan tentera (konon-kononnya nak ikut macam arwah abah) tapi sayangnya masa interview dulu beratku hanya 39kg jadi tak layak sebab tak cukup syarat.
17. Suka makan sambal tumis tapi tak suka yang pedas.
18. Pantang jumpa kek dan ais krim, sapu bersih.
19. Suka memandu laju jika menggunakan kereta auto.
20. Seumur hidup hanya sekali pernah memasuki pawagam bersama my hubby (Julai 2010)
21.Dari dulu teringin nak berenang tapi sampai sekarang hanya pandai guna pelampung sahaja.
22. Dulu-dulu minat sangat pada Awie tapi sekarang tak lagi sebab dia dah gemuk.
23.Pandai bermain dam aji, dam apit, congkak, karem, tuju guli, tuju kasut dan tuju tin. Zaman dulu la. Sekarang ni orang main game pc or handphone saja.
24. Pantang jumpa buah delima manis, pasti beli.
25. Sukakan fotografi sejak di bangku sekolah hingga ke IPT (siap jadi exco fotografi lagi di USM) tetapi terpaksa lupakan sementara niat untuk mendalami bidang tersebut.
Ranking: 5

4 comments

6 November 2010 6:50 PTG

salam...
tu dia serba detail
profail...nak minta
kerja ka?ada kerja kosong
nihhh..?he he..


***suka Awie...perghhh!!
la la la..

6 November 2010 8:01 PTG

completed about teratak usang... nice info about u.. hope u success with ur life sis :D

6 November 2010 9:25 PTG

salam,
samalah kita nak terjun helikopter tu..
dulu dapat tawaran tentera laut tapi tolak..
pilih jadi cikgulah..

6 November 2010 11:12 PTG

@zulkbo
W'salam..
Ya ka? keja apa?tukang sapu ke?hehe...

@Zairie Husin
InsyaAllah...

@cikgu isza
W'salam...
Cikgu la kerja paling sesuai dgn perempuan, ada masa utk kerja, anak dan suami...kan..kan..kan..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved