Lensa Buruk, The Contest

on Selasa, Jun 29, 2010

Salam...


Sudah lama aku menunggu blogger yang menganjurkan contest seperti ini yang hanya menggunakan telefon bimbit. Memang aku tidak mampu untuk membeli kamera DSLR yang telah lama aku idamkan walaupun ketika itu aku satu-satunya siswi tunggal pernah menjadi Pembantu Exco dan seterusnya memegang jawatan Exco Fotografi USM di kalangan students berbangsa Cina 4 tahun yang lepas. Aku hanya mampu memiliki Kamera Digital jenama Nikon sahaja masa tu. Memang harganya mahal berbanding sekarang.

Walaupun aku mempunyai kamera digital namum banyak gambar spontan yang di ambil menggunakan telefon bimbit kerana hanya itu yang sempat aku bawa bersama tika ini.

Contest ini dianjurkan oleh Ti Anne. Antara syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh pemilik blog adalah seperti berikut:

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur. (ok)

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda. (ok)

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan. (ok)

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com (ok)

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.(ok)

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P (ok)

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali. (ok)

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......

-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.

10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)

Ok. Di bawah ni adalah tanda penyertaan aku dalam Lenda Buruk, The Contest.

Tajuk foto : Lakaran Cahaya Tirai Malam
Model Telefon Bimbit : Sony Ericsom W580i
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana blognya kemas, simple, menarik dan sesuai dengan jiwa saya yang suka akan warna hitam putih, lambang kehidupan dan bidang fotografi juga punyai elemen abstrak yang boleh ditafsir dalam pelbagai dimensi.




Tag 5 orang

- Wachak
-Black_mel
-Kulanz
-BaNs Abd. Aziz
-Zaryl

Ok, dah siap pun. Dah puas hati dah ni. Selama 3 hari 3 malam cuba perbaiki apa yang patut. Harap-harap segala usaha yang dilakukan berbaloi dan tidak sia-sia.
Sekian...

Ranking: 5

9 comments

29 Jun 2010 11:03 PTG

penyertaan dah di terima.. nnt boleh cek updates penyertaan ye.. (:

29 Jun 2010 11:18 PTG

Ok,thanks..

30 Jun 2010 8:04 PG

emm .. menarik ni. Tq iza jemput wa sekali tuk contest ni.
Ingat juga ko kat wa erk .. hik3X. Nanti bila free ckit wa joint ok .. :)

30 Jun 2010 1:23 PTG

@wachak
ok....ye la, aku mana blh lupa kawan2 lama. Join tau, tarikh tutupnya pun masih jauh tapi, pejam celik pejam celik, dah sampai.

30 Jun 2010 11:31 PTG

wow menarik ni, rasa macam nak join kalau ada kesempatan

30 Jun 2010 11:39 PTG

Salam, nak tanya.. yang di-tag tu kena ikut kontest ke? :)

30 Jun 2010 11:59 PTG

@etomyam
Join la....jom memeriahkan suasana.

@kulanz
W'salam..
Up to you....kalau nk ikut boleh, tak nk ikut pun xpe....

2 Julai 2010 11:59 PTG

woooo kena tag lensa buruk ni. thanks yaa. ada masa nak join gak laa contest ni.

3 Julai 2010 12:19 PG

@BaNs Abd.Aziz

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved