Pada lelaki mahupun wanita......Nak AWET MUDA...????

on Isnin, Disember 14, 2009

Baca la n3 di bawah ni....sekadar rehatkan minda dan senyum2 selalu. Ada yg best tak? Jangan lupa tinggalkn komen anda...

Kisah Pak Pandir.....

================================================

KISAH 1.

Pak Pandir penternak itik yang berjaya. Hasil pendapatannya yang pertama Pak Pandir membeli sebuah motorsikal.

Apabila Pak Pandir menunggang motorsikal tersebut dia hanya menggunakan gear satu. Perlahan dengan gear satu, laju dengan gear satu, naik bukit dengan gear satu. Akhirnya kerana hairan, seorang temannya Pak Kadok pun menegur, “Oi… Pandir, gunalah gear dua, tiga atau empat.”

Pak Pandir menjawab, “biar berjimat, habiskan dulu satu persatu.”

Sampai di lampu merah semua kenderaan berhenti, termasuk Pak Pandir. Namun ketika lampu telah hijau dia masih terus berdiri. Dari hijau ke kuning, merah kemudian hijau lagi, dia masih belum menjalankan motornya. Akhirnya datang polis, “Hei… kenapa belum jalan?”

“Belum ada warna lampu yang saya sukai Encik,” jawabnya.

============ ========= ========= ====
Ranking: 5

12 comments

14 Disember 2009 11:43 PTG

Apa la Pak Pandir nie..
Lesen terbang ka?Lampu
isyarat ade brp warna pun tatau..
Nk tunggu warna die suka,
warne ape?Biru kowt!Jenuh nunggu warna biru
kuar..Haha..

15 Disember 2009 12:36 PG

hahahha
pak pandir memang mangkuk ayun
xpenah crita dia menunjukkan dia bijak
haha

15 Disember 2009 2:15 PG

# @Ieda the Rainbow Princess

Thanks sudi singgah....haha...dh namanya pun pak pandir...

15 Disember 2009 2:18 PG

@hans

Betul tu...tp...mana tau 1 hari nanti ada org buat cerita anak pak pandir bijak pulak???

15 Disember 2009 2:21 PG

sengal tol pak pandir tu...hahahaha

15 Disember 2009 9:01 PG

kalo betuol2 wujud pak pndir skrg nih, maunye xlarat polis nak kuo saman.. haks

15 Disember 2009 9:53 PG

Iza, i curik story nie ek letak kat blog "Gelak dan Ketawa"

15 Disember 2009 10:27 PG

@JMR

Ya la...hahaha...

15 Disember 2009 10:29 PG

@honeyy

Bg Pak Pandir je jadi polis....

15 Disember 2009 10:31 PG

@KayZ

Oooo....ko curi ek???
Xpe, ambik la...dialu-alukn...
aku x rugi apa2 pun...

15 Disember 2009 6:13 PTG

;)))

kalo epal camne?
suka kale ijau..
jalan saja lah epal.
haha..

em..pasni nak try tunggu kaler pink pulak.
:)

15 Disember 2009 9:00 PTG

@epalejau

Ya la tu epalejau....
ku nk tunggu pohon epal berbuah kuning la....

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved