Big Apple

on Jumaat, Mei 20, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Bulan lepas ada seorang kawan bagitau tentang Big Apple yang sedap dan lazat. Sebelum ni, apabila berpeluang ke Johor atau terjumpa Dunkin Donut, pasti aku tak lepas peluang untuk membeli sebab bukan senang nak jumpa donut yg sedap macam ni.

Donut dulu-dulu yang dijual di kampung sekitar tahun 90an hanya berharga 20 sen sahaja tapi sekarang apabila donut ini di touch up dan di make up, rasanya dan harganya juga telah berubah.

Apabila melihatkan rupa Big Apple Donut di internet, teringatkan rasa Dunkin Donut walaupun pendapat ramai mengatakan Big Apple lebih sedap sebab belum pernah rasa Big Apple lagi.

Bila agaknya boleh makan donat dari Big Apple ni? Kalau di Perak, hanya ada dijual di Ipoh. Jauh juga tu. Rasa kesian pulak pada my hubby nak suruh pergi beli donat semata-mata di Ipoh sana.

Oleh kerana my hubby masih berkursus di Selangor dan dijangka pulang petang atau malam ini, harap-harapnya ada buah tangan yang dibawa pulang dan pastinya buah tangan yang diharap-harapkan adalah big apple donut.
Ranking: 5

11 comments

20 Mei 2011 12:02 PTG

sedap tu sedap la...tapi manis sangat...

20 Mei 2011 3:28 PTG

big apple besttt~ keen suka.. tp big apple lg best dr dunkin donut.. ^_^

20 Mei 2011 11:31 PTG

assalam iza

Kalau tinggalkan pesan, sure dapat punyer. almaklumlah tengah mengandung lah katakan :P

21 Mei 2011 12:18 PG

assalamualaikum
sedappppnya, tengok gamabr rasa lapor pula malam2 cenggini,:)

21 Mei 2011 12:35 PG

dah pernah rasa dah, tapi tak berapa berkenan la kat tekak. sekadar merasa je cukuplah, suka yang asli je.

Latest Entri :
Pengalaman Berpindah Ke Wordpress Selfhosted

21 Mei 2011 10:25 PG

Terliur melihatnya...

21 Mei 2011 1:34 PTG

Sop pun suka bangat tp anak sop lagi suker. Huhu

21 Mei 2011 10:47 PTG

rasa nak makan dunkin donut plak.. hehe

22 Mei 2011 1:07 PG

salam..
sejak keluar berita tentang kedai roti menggunakan tepung yang mengandungi DNA khinzir saya jadi
kurang berselera nak makan makanan
berasaskan roti pulak..
:(

22 Mei 2011 8:24 PG

@lizz
Ya la, manis kan..

@NuSaNa NoSa 91
Dah rasa..betul3x..

@fiza
Ya ka? jamu mata dulu di sini..

@wachak
W'salam..
Pesan dah lama dah, kot2 terlupa..hehe.

@ummu
W'salam..
Jamu mata dulu.hehe..

@eiela
Ya ka? yg asli dah selalu makan. Kadang2 nk juga ubah selera.

@MDHAFiZ.NET
menarik, tertarik, big apple mmg sedap.

@sop
Kanak2 mmg suka manis2 ni.

@Esempoi
Boleh je..

@zulkbo
W'salam
Eh, bila tu? tak dengar la pulak. Kalau saya dengar, mesti saya pun tak berselera nak makan.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved