Contest Hadiah Misteri Paklong.

on Isnin, Mac 28, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.
Untuk maklumat semua, Paklong Sifu ada membuat contest sulungnya. Nak tau lebih lanjut, sila klik banner di atas. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 7 April 2011.

Soalan yang perlu dijawab:
1. Apakah slogan Bandar Taiping?
2. Lengkapkan pantun berikut :

Anak itik di dalam timba,

Anak ayam di atas meja,

……………………………………

……………………………………

Walaupun dah 5 tahun tinggal di Perak, tapi aku jarang ambil tahu tentang hal ehwal Perak. Tapi kalau bab jalan-jalan (cuti-cuti Malaysia) dalam Perak, dah banyak tempat pelancongan yang aku pergi.

Jawapannya:
Bandar Taiping dikenali juga sebagai
Bandar Warisan
.

Anak itik di dalam timba,
Anak ayam di atas meja,
Perkara yang baik elok kita cuba,
Jangan biar terlepas begitu saja.

Pada anak jati Perak, elok sangat la sertai contest ini kerana anda lebih arif tentang tanah tumpah darah (warga Perak) tapi tak salah juga kalau warga blogger di luar Perak nak join sebab syaratnya harus ada blog. Jadi, jom kita memeriahkannya.
Ranking: 5

10 comments

28 Mac 2011 12:36 PG

Salam Iza..wahh join contest lagi ek..gudluck unutk kali nih..duk tgk Iza banyak gak menang contest nih dari dulu..Alhamdullilah rezeki :)

28 Mac 2011 1:41 PG

salam...
waaa hebat ni..pantun tu yg sempoi oooo..mekasih joint kontest ni

28 Mac 2011 8:41 PG

Assalam, best gaya contest Pak long nie apa hadiahnya menginap kat Taiping ker :)
New Entry "Telah bersediakah kita dengan gempa bumi?"

28 Mac 2011 6:01 PTG

moga berjaya... :)

28 Mac 2011 6:06 PTG

@Nine
W'salam.
Ya, InsyaAllah, kalau ada rezeki...
Sesaja join di samping up date blog.

@paklong
W'salam..
Sama2.

@akuanakpahang
W'salam..
hehe..entah la,
misteri tu..

28 Mac 2011 9:51 PTG

Salam
wah sempoi betul pantun tu..teringat lagu anak itik tok wi :D

28 Mac 2011 11:10 PTG

akak org mana?SJ perak jugak~ heee

jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: Emak marah anak bertudung?

28 Mac 2011 11:15 PTG

@etomyam
W'salam..
Susah jgk nak memikirkan akhirannya tu..

@shahjiehan
Org Utara, org Kedah....

7 April 2011 2:30 PTG

join jugak lah..

i follow u...

jom skodeng kat blog puteri.. http://puterisalju122.blogspot.com

7 April 2011 3:47 PTG

@Puteri Salju
Owh, ya ka?
Ok, thanks, InsyaAllah..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved