Hidup Seorang Blogger : Perancangan Berubah.

on Jumaat, Ogos 27, 2010

Salam...

Apabila anda membaca entry Hidup Seorang Blogger ini, aku masih tidak pulang ke kampung. Dengan itu juga, aku Hidup sebagai Seorang Blogger, masih tidak dapat merasai pengalaman menaiki Kenderaan Alternatif seperti yang dikatakan sebelum ini. Sedih ada, gembira pun ada. Sedih sebab masih tak tercapai hajat nak naik keretapi. Gembira sebab masih tetap akan online setiap hari seperti biasa. Boleh la aku bermain tari tali dengan Google untuk Contest Hidup Seorang Blogger.

Kita hanya merancang tapi Allah lebih mengetahui mana yang terbaik untuk diri kita. Hajat nak balik kampung tergendala disebabkan oleh aral yang tiba-tiba melintang. Teruskan bacaan anda.....

Eh, lupa nak bagitau. Sebenarnya planning nak naik keretapi berubah bila teringatkan 3 ekor arnab yang aku bela. Tak kan la nak usung sangkar bawa naik keterapi. Nak ke pak guard tu benarkan binatang di bawa bersama? Silap-silap ke tempat barang la arnab-arnab tu. Maka tak jadi nak balik dengan keretapi.

Terpaksa naik kereta juga. Ni kereta yang digunakan untuk jalan-jalan dan balik kampung. Kereta ni juga yang aku selalu bawa shopping. Tapi terpaksa masuk bengkel untuk di baiki.



Dua, tiga hari sebelum raya baru dapat balik kampung. InsyaAllah....




Ranking: 5

27 comments

26 Ogos 2010 11:44 PTG

dah dua hari ek kak... insyallah siap lah tuh keretanya..

26 Ogos 2010 11:59 PTG

SALAM..
anda memang blogger yang tegar
alahai byknnya duit tukar enjin
nape tak tukar keta baru je?

27 Ogos 2010 12:00 PG

Salam,
susah tu terpaksa pakai manual..
tambah lagi kalau time sesak..
susah juga rupanya honda ni, banyak masalah..

27 Ogos 2010 12:40 PG

Besa ar keta kalu dah masuk 10 tahun banyak ragam. Bila dah mula rosak ckit kalu tak kasi bikin, melarat-larat ar.
Ko tukar engine manual tu berapa riban ko kena ?? sekali ngan upah pasang ...

27 Ogos 2010 2:59 PG

lawa betul header....huhu...nice2....gudluck..hidup sorang blogger...

27 Ogos 2010 5:50 PG

huiyyo.. bape RM ek tukar enjin nih? enjin baru ke recond aa?

27 Ogos 2010 6:50 PG

oo tak balik lg nampaknya kami yg balik kpg dulu tp smpai merdeka jer.. keta engine lama biasa le problm lebih mesti byk duit melabur kt keta tu kan..sabar2..

27 Ogos 2010 6:50 PG

salam..hehe, tak tercapai hajat akak nak naik keretapi, takpelah kak, lain hari boleh naik.. (=
tp naik kereta lagi kita cepat mabuk nanti, ('=
kimie doakan keselamatan akak, semoga akak ngan abg dapat sampai ke kampung dengan selamat, hati-hati ya kak..*best pe kereta auto kak..

27 Ogos 2010 11:04 PG

Biasalah tu Iza..kena keluarkan duit juga untuk baiki kereta. Kalau takde kereta lagi susah..:)

27 Ogos 2010 4:10 PTG

@Zikr the Jalanan Sepi Perantau
InsyaAllah, harap2 mcm tu la. Kdg2 pomen ni rajin menanggalkan tapi malas nak memasang cepat2.hehe..

@zulkbo
W'salam...
Kalau tukar kereta baru, lg banyak duit nak guna. Bukan senang nak beli honda baru. Keja buruh kasar je, kalau pegawai mcm cik Zul ok la. Lg pun dah banyak sgt6x duit melabur kat kereta tu. Rasa syg pulak sbb dah ribu-riban berhabis utk dia saja.

@kulanz
Salam.
Betul..betul..asyik nak kena main gear je time jln sesak, minyak pun boleh tahan. Kereta baru ok kot, kereta ni dah uzur....

@wachak
Boleh la kalau nak buat hantaran kawin.....Kalau sesiapa pernah pakai honda, tau la harga sebenar dia. Memang parah, dah la dekat nak raya. Kalau tak baiki, tak nak la balik raya dgn ketera buruk.

@black_mel
Thanks....utk wachak. Dia yg designkan....

@MissQ
Boleh la kalau nak buat wang mas kahwin...skrg ni dah tak ada enjin baru...itu enjin kereta potong.

@LiFe KaMi
A'a...mungkin balik 2,3 hari sebelum raya kot. Ya la,enjin dah uzur....sejak beli sampai skrg mmg dah byk sgt melabur....nk jual rasa syg plak sbb dah byk habis duit...Sabar je la...

@Kimie Hashim
W'salam.
Tak de nak mabuknya, dah jelajah 1 semenanjung dah kereta tu. Cameron Highland yg jln bengkang-bengkok pun dah lalu. Kimie jarang bejalan jauh kot,itu yg selalu mabuk. Akak ni dah biasa dah, naik la kenderaan apa pun, tak pernah mabuk melainkan perut kosong.

@: bluedianthus :
A'a...kalau tak baiki lg melarat.

27 Ogos 2010 11:04 PTG

salam,
seumur hidup saya pun tak pernah naik keretapi..
kalau shuttle tu ada dua kali..
teringin nak naik bersama anak-anak tapi tak tahu destinasi yang hendak dituju..
maklumlah.. orang jati perak.. semua keluarga dan sanak sedara si sini...

29 Ogos 2010 2:37 PG

nk cuti awal balik kg... ry k4 dah kena keje. uwaaa

29 Ogos 2010 11:10 PG

@rizwan's sweetheart
Kalau nak raya lama2 di kg, ambil lagi cuti selepas raya....hehe

Tanpa Nama
22 Mei 2013 6:41 PG

That really ωаsnt the responѕe I wаs
thinking of:'(

Feel free to visit my site - fast quick loans

Tanpa Nama
25 Mei 2013 7:25 PG

Dont fink I get this 2 b true. Myt av tο look elswhere to for hеlp.



Feel free to ѕurf tο mу site ... loans broker

Tanpa Nama
25 Mei 2013 10:36 PTG

I loѵe tо stuԁy the minutiаe of theѕе things, that's what makes this blog excel. Things other bloggers leave out.

Also visit my webpage :: payday fast cash loans

Tanpa Nama
26 Mei 2013 12:48 PG

Talk about а failurе to communicate, there
іs nothing wrong with bеing respeсtful.



Feel free to visit my web site: best unsecured loans

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved