Tip Untuk Klik3 NuffNang Ads (Penting)

on Sabtu, November 14, 2009

Tip untuk klik2 Nuffnang Ads
Ihsan dari BestOfMe321

Disini aku nak kongsi tip apa yang aku tau mengenai nuff ads,
Klik3 yang akan menjana hasil adalah dari IP Address yang UNIK,
Jika anda klik3 pada blog2 yang mempunyai nuff, tetapi tidak menSHUTDOWNkan
Laptop dan pc anda dan datang semula ke blog yang sama dan mengklik ads yang sama, ini tidak memberi apa2 hasil untuk nuff blog tersebut kerana anda menggunakan IP yang sama,
Apa yang terjadi adalah anda telah menerima banyak klik yang anda tahu dari shoutmix dan chatbox yang lain, tetapi bila lihat hasil mingguan, pendapatan anda tetap rendah lalu anda berputus asa,

Masih tak Faham? Kita lihat contoh dibawah:-

VISITOR memberikan klik ads POTATO kepada BLOG BOM321 pada jam 1PM,
Selepas itu VISITOR membuat BLOGWALKING pada blog2 yang lain untuk memberikan klik pada blog yang lain,
Setelah 3Jam berlalu, kemudian VISITOR membuat BLOGWALKING untuk kali kedua tanpa
menSHUTDOWNkan Pc atau Laptopnya atau Modemnya dan melawat BOM321 semula, apa yang tertera pada ads di BOM321 adalah POTATO dan CIMB ads, lalu VISITOR pun mengKLIK kedua2 ads tersebut apa yang akan dikira pada misi ke-2 VISITOR ini adalah CIMB ads sahaja,kerana Potato Ads telah diKLIK pada jam 1pm, dan IP yang dibawa oleh VISITOR adalah IP yang sama , ini akan ditunjukkan didalam Account Nuffnang anda di View Analitik sebagai PAPARAN bukan UNIK.
Ini yang menjadikan PAPARAN lebih tinggi dari UNIK kerana, yang berpusing di Blog anda adalah IP yang sama.

Untuk Membuat IP unik ikut >

1- OFF Modem 15saat dan ON kembali
2- Right klik pada icon LAN atau W’less Con >klik repair > close
3- klik start > run > taip “cmd” > taip “ipconfig/flushdns“ > enter
4- sambung taip > “ipconfig/release” = disini internet anda akan terputus
5- sambung taip > “ipconfig/renew” = disini interner anda akan disambungkan semula
6- pergi pada IE atau firefox buangkan COOKIES
7- restart IE atau firefox
8- setel..

Pada yang online di pejabat, adakala cara ini tak berfungsi

Pada yang bersantai di kedai mamak yang mempunyai wifi, takkan anda mahu suruh mamak tutup modem berulang kali, nanti dia marah dia kasi balut kepala anda dengan roti canai,
Anda ikut langkah diatas bermula dengan no-2

Seeloknya anda membuat langkah ini, pada setiap misi klik yang ingin anda lakukan,apa yang penting adalah kejujuran untuk membantu orang lain, semoga berjaya...

Terima kasih BestOfMe321
Ranking: 5

24 comments

14 November 2009 3:38 PTG

good info...

terima kasih ya...

14 November 2009 6:50 PTG

ok juga tu..

15 November 2009 1:34 PG

baru tahu.. thanx 4 the info..

15 November 2009 7:44 PG

Terima kasih. Selamat berhujung minggu bersama keluarga. Mr Potato clicked

15 November 2009 12:29 PTG

Terima kasih semua....
Penghargaan dan ucapan terima kasih pada insan yg bernama BestOfMe321 kerana sudi berkongsi info....

15 November 2009 4:26 PTG

ni mcm yg org tm soh wat jek bila talian tenet putus.. hurm, 1 tip yg berguna, tq iza

15 November 2009 9:32 PTG

Oh bila lah aku akan dapat cash out Nuff aku? Belum pernah ni .... arghhhh!!

15 November 2009 10:16 PTG

Sueella: Ya ka?xtau la plak.

Precious: Aku pn x pernah lg. Sapa ek yg pernah cash?

16 November 2009 1:45 PG

em..

info yg bgos..

thnx !!

pbdrve suda di klik..

yoy..!!

16 November 2009 2:27 PG

oooo..ptt la ..tq kak n bessofme321.. klik2 exabytes

16 November 2009 5:05 PG

kalau celcom mcm ne ek? kan semua shared ip..

16 November 2009 11:16 PG

betul la...sbb saya tengok saya punya nuff ciput je sedangkan ramai kawan yang masuk klik nuff..ish...ish...kesian kat mereka duk kilk2 tapi tak menjadi...so harap lepas ini tak akan berlaku lagi

16 November 2009 11:23 PG

Kepada:

FiFFyMaFiA: Wallahua'lam.....sila rujuk langsung dgn BestOfMe321 utk lebih jelas.

SM: Betul tu, termasuk la saya jgk, buka dari 7 pg sampai 2 pg tp,sia2 je...InsyaAllah, moga2 x berulang lg.

16 November 2009 6:56 PTG

terimakasih. tapi ramai masih tak sedar perkara ini. mungkin mereka tak pernah cek atau perasaan no ip mereka kat shoutbox berubah setiap kali buka computer.

16 November 2009 7:10 PTG

mungkin jgk.
Terima kasih utk BestOfMe321

16 November 2009 10:02 PTG

Terimakasih sebab menggunakan post saya :D

18 November 2009 9:44 PTG

macam pernah ku baca cerita ini.. tapi di mana ya.. tapi sudah lama aku telah membacanya..

18 November 2009 9:46 PTG

ya la iza.. betul la tu.. kalau tenet lembab semacam.. asik2 nak putus jek.. call tm.. diorang soh wat cmtu

19 Disember 2009 12:14 PTG

owh..
yekew?
baru sy tau..
patut la setgh owg klik...
tp xdpt earning apa2 pon..
tq for the information..
skunk baru sy tau..

19 Disember 2009 1:32 PTG

@anys

Ya, btul. Thanks utk BOM321.

19 Disember 2009 1:33 PTG

@sueella

Ya ka?

9 Jun 2010 10:29 PG

info yang bagus.. maknanya setiap kali nak buat blog walking kedua sebaik2nya kita matikan modem dulu n ikut step2 yang sifu bagi dekat atas tu.. tq

10 Jun 2010 4:04 PTG

ooo...

2 Januari 2013 3:04 PG

klau tukar IP dan klik nuff sndiri k x?haksss

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved