Income Masih RENDAH Walaupun Ramai yang KLIK2

on Isnin, November 16, 2009

IHSAN DARI BestOfMe321

Baca Ini!
Nak Tau Kenapa?

Selalu ada di shoutbox anda perkataan seperti ini “Klik Potato anda”,”Tembak Nuff anda” dan sebagainya betul bukan?,
Bila anda lihat seperti itu anda berasa ramai yang sudah klik ads anda, anda lihat di Akaun Nuffnang anda UNIK IP makin meningkatkan? Tapi Income masih rendah juga,
SEBABNYA BEGINI : -

Apabila NUFFNANGER atau PEMBACA Blog anda MengKLIK Ads/Iklan anda, mereka akan KLIK lalu MENUTUP TERUS NEW WINDOWS IKLAN TERSEBUT SEBELUM ADS/IKLAN DIPAPARKAN SEPENUHNYA.

Ini menjadikan ID dan Link Blog anda yang dibawa oleh Ads/Iklan anda tidak sampai ke Server Nuffnang, Apa yang diterima oleh Server adalah KOSONG tidak membawa apa-apa pada KLIK yang dilakukan.

Ini juga terjadi kerana (Tuju Kepada Nuffnanger yang Aktif dalam Misi Klik):-

- Anda mahu cepat2 klik2 di blog tersebut supaya boleh, pergi ke blog lain untuk klik disamping promote link anda untuk diKLIK Semula
- Anda membuka terlalu banyak tab blog lain sehingga boleh mencecah 10 blog sekali gus, ini juga bergantung kepada KELAJUAN INTERNET ANDA, SPEC PC/LAPTOP anda, Jika anda mahu buka sekali gus banyak blog, Internet dan Spec Komputer juga main peranan penting, MOZILLA FIREFOX juga, telah mengHADkan,pembukaan website dalam satu2 masa sebanyak 25 web sahaja dalam perisiannya, 25web yang anda buka serentak akan menggunakan 400-700mb penggunaan RAM, Saya pernah mencuba membuka 40Blog serentak khas untuk misi KLIK2 dimana dilakukan di CyberCafe, Internet yang digunakan BERKELAJUAN 14MBP/s RAM 3GB Intel Core2Duo 2.5ghz, Apa yang terjadi disini apabila buka blog serentak, perlu mengambil masa 15minit untuk blog2 lain dibuka sepenuhnya. Jadi perkara seperti ini akan melambatkan masa anda untuk misi KLIK dan untuk promote link anda untuk diKLIKkan, Jadi apa yang boleh anda lakukan, Buka dalam 3 blog sekurang2nya pada satu masa, tutup semula dan buka semula 3 blog lain, ini dapat mengelakkan keSESAKan internet anda.

Lain-Lain Sebab
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan menggunakan IP YANG SAMA
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan anda hanya BERLAKON didalam chatbox, tetapi tidak KLIK

Cara Mengatasi :

1) Apabila anda mengKLIK Ads Blog lain, Pastikan anda mengKLIK sehingga Keluar Sepenuh yang iklan itu (Dalam M.firefox, Page yang siap sepenuhnya akan di Statuskan sebagai “DONE”).

2) Membuka tidak terlalu banyak Blog Nuffnanger untuk MISI KLIK, setelah habis Blog pada Blogwalking pertama, lakukan semula dengan Blog2 lain pula, jangan terlalu tamak untuk mendapatkan KLIK dari nuffnanger, dan tidak gopoh

3) Pastikan IP Address yang anda gunakan tidak sama dalam setiap MISI KLIK yang dilakukan, anda boleh Semak IP Address anda di http://www.myipaddress.com/ ,
Setelah Semak pastikan IP anda berbeza dengan IP Misi sebelumnya.

4) Jika anda tiba di satu Blog yang tidak keluar Ads/Iklannya, anda boleh mencuba
refresh semula, ada ketika Ads/Iklan tidak keluar di sesetengah Blog tetapi Ada Terpapar di Blog lain, Ini bergantung kepada pencapaian internet atau server Nuffnang Sendiri.

5) Update Blog Anda Selalu, Jika link blog anda telah exchange di dalam blogroll Nuffnanger lain, pastinya mereka akan melihat pada blog yang Ada Update Terbaru, tak kisah la update itu ringkas atau tidak, manakala yang mempunyai LinkBox atau seangkatan dengannya, pastikan link di LinkBox anda Benar aktif dalam Update atau
Misi klik, ini dapat mengelakkan pembaziran penggunaan LinkBox anda dari
Bloggers2 yang hanya menyinggah.

6) Tidak perlu menipu dalam membuat Misi Klik, anda tidak rugi apa pun sekiranya anda tolong klik, Register Nuffnang adalah PERCUMA, PEMBAYARAN pun bukan dari wang saku anda. Jadi jika mahu KLIK, Klik aje ler.

7) Jika diBLOG anda tidak kelihatan Ads/Iklan, Apa salahnya anda klik dahulu pada blog lain. Pada waktu berikutnya nanti, nuffnanger lain juga akan menjejak blog anda juga semula, tiada kerugian disitu.

Slogan untuk Nuffnanger
_________________________
1 Nuffnanger,
Klik Di Dahulukan,
Income Di Utamakan.
_________________________
Terima kasih BestOfMe321....
Ranking: 5

16 comments

16 November 2009 8:12 PTG

Assalamua'alaikum..Iza..patutlah income
nuffnang saya kurang wlupun nmpk bnyk yg
visit blog tuh..agaknya mungkin sbb gejala2
tdk sihat di atas laa..Mujur sy dpt bersabar dlm menjalankan visit klik nuff..
Petua nie salu sy amalkan..buka blog satu2 jgn gopoh & klik nuff ads & biar sampai die load abis!! :) & kalo nuff tdo,refresh lg skali.. :)

16 November 2009 8:32 PTG

Waalaikummussalam...Saya pn hairan jgk sblum ni, xtau apa sebabnya. Tp sekarang dah tau dah. Sebelum ni saya sendiri xtau ttg hal2 mcm ni,tp x pernah la buka byk2 tab sebab internet lembap. Ttg ip, ni baru saya tau....

17 November 2009 1:50 PG

yang penting jujur.. mesti berbaloi.... hehehe..

17 November 2009 8:38 PG

salam iza..suka baca entry nie..paling suka tang slogan tu..

1 Nuffnanger
klik didahulukan
income diutamakan

hehee..pandai nyer dia buat slogan nie..ekekeke

17 November 2009 8:39 PG

Betul tu....Tq krn sudi singgah dan bg komen

17 November 2009 9:39 PG

salam singgah..bagus tips nuff ni..hihi..

nasib baik ku sabar je tunggu semua abis load, dengan ads² sekali tunggu load semua..hihi..

sambil² klik, baca juga post orang..kalau rasa nak komen, komen je..hihi..

http://msanissyahirah.blogspot.com/

17 November 2009 2:35 PTG

salam kembara iza..

perkara ni kompleks sikit sbb iklan dikira mengikut percentage..

ada yg banyak peratus koleksinya tp cuma dibayar 25 sen je tp ada yg satu iklan tp dibayar RM1..

so soal nanggers x jujur or terlalu bersegera tu kita ketepikan la..

ibarat berjudi..

jika takot kalah atau sentiasa hendak menang maka kita akan kecewa..

apa yg penting sama2 kita bergembira dan belasah membelasah sebagai satu komuniti kekunang..

jolok2 jgn x jolok..

ngee..

17 November 2009 3:41 PTG

sis thanks fyi...saper klik2 tipu2 dosa taw...INGAT org berbudi kt berbahasa org memberi kita merasa....hehe

17 November 2009 7:11 PTG

hye..thanx for the tip..me tgok one blog nie copied from u..n fyi me bru post entry pasal mende nie 2-3 ari lps sbb me xtau lgsg amende..ade org tempek2 kt me punye chatbox pasal lastik la warior la nuff tdo la bagai..me jem tahap kl punye jem..
nway..thanx lotsa much k =)

19 November 2009 4:51 PTG

Oooo... cam gitu...
terima kasih. baru lah saya tahu sbb nya
saya budak baru belajar pasal blog ni

19 November 2009 10:08 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

19 November 2009 10:08 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

19 November 2009 10:10 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

19 November 2009 10:10 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

19 November 2009 10:11 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

19 November 2009 10:11 PTG

Salam singgah dan terima kasih pada:

MsAnisSyahirah - Ya,sama2 kita bersabar krn sabar itu separuh drpd iman.

ekopelancongan - thanks atas penerangan yg berguna tu. Kita tak payah la nk berkira sgt dlm klik2 ni. Yg penting, sama2 klik dan sama2 untung...

POSH76 - Btul3...x baik kn kalau tipu.mmg org tak tau tp Dia lebih mengetahui.

minah nomad - yg penting banyakkn blogwalking dan rajin membaca. iza dulu pn tak tau jgk. sama2 kita berkongsi info.

wanmazawan - sama2 kita belajar kerana ilmu kepunyaan Allah itu terlalu luas.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved