Topi Kanak-kanak Dengan Pom Pom

on Jumaat, Oktober 11, 2013

Assalamualaikum
Salam sejahtera...

Projek lama tapi baru nak up date iaitu topi usia bayi hingga kanak-kanak 6 tahun, menggunakan sejenis alat iaitu round loom.

Hasilnya...



Mesti ada yang nak tau, alatan apa yang aku gunakan untuk buat topi ni kan...


Ini la yang dinamakan loom. Ada banyak jenis loom. Ada bulat pelbagai saiz, ada bentuk panjang, ada bentuk segi empat dan ayang yang berbentuk S. Setiap loom ada kegunaannya.

Loom bentuk bulat di atas adalah untuk menghasilkan topi. Cara-caranya ada diajarkan dalam you tube. Rajin mencuba, dapat la hasilnya.

Pom pom pula adalah bola atau benda bulat yang gebu-gebu di atas topi tu. Pom pom ni pun ada cara membuatnya samada menggunakan alatan khas atau buat sendiri dengan kad keras. Boleh rujuk dalam you tube cara untuk membuatnya.

Jika ada yang berminat untuk menempah, boleh hubungi aku terus melalui sms/whatsapp/wechat/instagram (017-5516307) atau inbox www.facebook.com/izaarm . Boleh juga melalui email iza_arm82@yahoo.com atau teratakusang.iza@gmail.com

Harga topi RM28. Boleh pilih warna yang disukai.
Ranking: 5

Catat Komen

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved