Crochet : Headband

on Jumaat, Julai 13, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Merehatkan diri walaupun hanya di rumah sungguh menyeronokkan. Tak ada idea dan tak ada entri. Pelung ini aku gunakan untuk kraftangan. Jika minggu lepas aku dengan Crochet Baby Dress, kali ini aku buat headband pulak. 

Kalau sudah mengait tangan tidak boleh lagi menaip. Jika dulu sambil blogging sambil dengar tv dan mata di laptop berlainan dengan mengait. Segala tumpuan harus pada projek yang dilakukan. Silap kira, kena rungkaikan semula.
 headband
dan
model headband

 pandangan sisi
pandangan depan.

Headband ni sekejap je buat. Dalam 1 jam siap la. Bunganya tu yang susah sikit. Rasa seronok pulak mengait. Jadi aku tinggalkan seketika bidang blogging. Kesihatan pun tak berapa baik kebelakangan ini. Peristiwa lama berulang kembali. Kali ni masih boleh bertahan. Tak sampai la kena masuk hospital. Alhamdulillah. Kena tunjukkan diri sihat segera kerana kalau asyik sakit-sakit, kena hantar balik kampung.
Ranking: 5

21 comments

13 Julai 2012 12:06 PTG

alamak..comelnya..nak tempah satu boleh ? mungkin dua kot untuk dua orang anak sy ni..

jaga pemakanan tu penting kalau nak menjaga kesihatan..tambah pulak dah nak masuk bulan ramadhan ni..

13 Julai 2012 12:11 PTG

Comelnya :D

13 Julai 2012 2:36 PTG

sekurang2nya awak ada benda nak di ceritakan dalam blog..kira ada bahanlah tu.

13 Julai 2012 3:11 PTG

Cantikla headband tu..bukan senang nak mengait, hanya yang berbakat je boleh buat..

Supian Mustapa Menulis Tentang: Antara Kad Kahwin Kreatif terhangat di Malaysia.

13 Julai 2012 8:25 PTG

Assalam

Fulamak!! Kiut, kecik-kecik lagi dah pandai bergaya. Hehehe. Siap pandang depan kiri kanan : )

13 Julai 2012 8:35 PTG

comel la model tu..hehe

13 Julai 2012 11:15 PTG

hahaha.. comel budak tu

13 Julai 2012 11:54 PTG

bila masuk semula ke sini, agak terkejut, sebab rupa paras tema blog ini menyerupai Thesis. Rupanya memang betulpun Thesis.

14 Julai 2012 8:42 PG

Memamg kratif la tuan blog ini,lawa headband tu...

14 Julai 2012 6:20 PTG

Kalau ada anak perempuan bolehlah pakai. Kalau semuanya anak lelaki lupakan. :-)

14 Julai 2012 7:24 PTG

@pipoq
Boleh je. Kalau nak, bagitau la lilit kepala anak tu. Nanti saya kaitkan. Boleh isi contact form di atas menu bar tu.

InsyaAllah, terima kasih.

14 Julai 2012 7:25 PTG

@yusuflaili(Goku)
Bahan simple je tu..hehe..

14 Julai 2012 7:26 PTG

@Mosum Art Design
Ya, terima kasih.
Kalau ada minat dan sanggup belajar, mesti boleh.

14 Julai 2012 7:26 PTG

@Noorizal Ramly
W'salam..
hehe..biasa la telatah budak kecik..

14 Julai 2012 7:27 PTG

@iAwani
hehe..ya, thesis untuk blogger.

14 Julai 2012 7:28 PTG

@akubiomed
Ada je untuk lelaki, boleh buat kopiah, cap dll..

14 Julai 2012 7:28 PTG

@shokri
Terima kasih..

15 Julai 2012 12:15 PG

ha ah kopiah dulu masa aku keci-kecik mak aku selalu buatkan

15 Julai 2012 3:44 PG

Hobi yang sama macam wife saya. Crochet dan beads ni memang hobi nombor satu dia. Siap buat blog lagi. Hihihi :)

16 Julai 2012 3:30 PTG

Cantiknya kak, puas hati dengan hasil sendiri kan :)

20 Julai 2012 2:00 PTG

comel headband nih..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved