Sambal Tempe: Wordless Wednesday

on Rabu, Jun 27, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.




Kongsikan artikel ini jika bermanfaat

Ranking: 5

32 comments

27 Jun 2012 12:29 PG

kalau sambal2 ni feveret..
lagi pedas lagi bagus..
ehehehe

27 Jun 2012 12:32 PG

kalo sambal tempe ni sy mencari bilisnya je..tempe tu kureng sikit dimakan walaupun sedar khasiatnya banyak..

27 Jun 2012 12:45 PG

Salam..
prefer goreng dengan serbuk kunyit
je saya tempe nih..kalau buat lain
tak makan :)

27 Jun 2012 12:58 PG

Salam,
Berkali2 saya berkira-kira nak klik ke x entri ni dan hasilnya.. OH TIDAK!!! Pos ke Ipoh yer.. dah teringin..

27 Jun 2012 3:41 PG

Salam, Lama tak makan tempe. Feberet ni

27 Jun 2012 8:38 PG

sedapnya...

27 Jun 2012 9:37 PG

salam;
aku suka juga makanan ni..kalau tak salah ni makanan orang Jawa?

27 Jun 2012 11:04 PG

suka tem[et potong halus2 dan goreng garing2 campo sekali kacang sama ikan bilis yg comel2 hehe,,

27 Jun 2012 11:33 PG

Dulu kawan saya kerja kat kompeni buat tempeh ni kat area Selangor. Lol. tak suka tempe. Hoho..

27 Jun 2012 12:58 PTG

wowww.....power nih !!! hehehe.....

27 Jun 2012 1:21 PTG

sedapnya sambel tempe.. my peberet..

27 Jun 2012 1:53 PTG

Tidak letak ikan bilis sekali?

27 Jun 2012 8:43 PTG

kalo x der lauk sambal tempe mmg menyelerakan.. :)

27 Jun 2012 9:51 PTG

faveret kte ni..orang jawa mmg tak boleh tinggal tempe.hehe.tempe masak kicap pun sedap.

28 Jun 2012 12:00 PG

Assalamualaikum,
Suka juga dengan sambal tempe.. tapi aku tak boleh tahan kalau pedas sangat.. maklumlah lidah mat salleh.. adehh :D

28 Jun 2012 1:55 PTG

@mie
Tak boleh pedas2,nanti berasap telinga.

28 Jun 2012 1:56 PTG

@pipoq
Habis la kalau kutip bilisnya saja..hehe..

28 Jun 2012 1:57 PTG

@Zulkbo zulkboCom
W'salam..
Orang pantai timur memang makan macm tu je ke? Mak mertua saha pun suka makan bila letak garam sikit.

28 Jun 2012 1:57 PTG

@ISZA
W'salam..
hehe..boleh je..

28 Jun 2012 1:58 PTG

@ProfHariz
W'salam..
ya ka. sedap kan..

28 Jun 2012 1:58 PTG

@Hanis
yup.

28 Jun 2012 1:59 PTG

@yusuflaili(Goku)
W'salam..
Memang makanan orang jawa tapi sedap la.

28 Jun 2012 2:00 PTG

@suri
Sedap juga tu.

28 Jun 2012 2:00 PTG

@ApplePulak..

28 Jun 2012 2:01 PTG

@akubiomed
Letak tapi sudah diratah bilisnya sebelum menjadi sambal. Maka hasilnya, macam tu la. Bilis dah tak kelihatan..

28 Jun 2012 2:01 PTG

@jebengotai
Betul tu.
Setuju sangat2.

28 Jun 2012 2:02 PTG

@FARHANA AZIZ
Aik? boleh buat masak kicap ke? tak pernah cuba pulak.

28 Jun 2012 3:07 PTG

I like Tempe

29 Jun 2012 4:36 PTG

perghhh tetarik dibuatnya..:)

1 Julai 2012 6:37 PTG

makanan kegemaran anak saya ni..

3 Julai 2012 4:39 PTG

Sedapnya especially tambah ikan bilis dengan kacang, memang layan :D

3 Julai 2012 4:39 PTG

@Iza Teratak Usang

Dulu masa study ada Cafe buat masak kicap, Myra ingatkan daging, tapi rupanya tempe :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved