Tragedi Di Himpunan Sejuta Belia.

on Ahad, Mei 27, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Himpunan sejuta belia akan berakhir pada hari ini. Pelbagai acara diadakan bagi menarik belia Malaysia menghadiri sambutan tersebut. Namun, malang tidak berbau.



Tragedi ini berlaku sekitar jam 12.30 hingga 2.00 pagi. Acara seterusnya dibatalkan akibat dari kemalangan tersebut.

Moga pihak bertanggungjawab mengambil iktibar dari peristiwa ini untuk mengadakan perhimpunan tersebut di masa akan datang.


Sumber: Crewfathi
Ranking: 5

23 comments

27 Mei 2012 3:04 PTG

apabila ceramah agama diketepikan,pesta didahulukan,sanggup batalkan ceramah ustaz azhar demi program belia yg ada k-pop ntah apa2...

27 Mei 2012 3:40 PTG

melihatkan pada video di youtube, sepatutnya pihak penganjur memikirkan faktor keselamatan penonton terlebih dahulu sebelum mengadakan acara risiko tinggi camni..

ni dah macam lumba haram setiap malam minggu pulak..orang duduk tepi jalan takde penghadang untuk mengelakkan sebarang kemalangan andai berlaku..insuran pun tak nak cover kalo camni..

27 Mei 2012 3:44 PTG

yang kereta tu laju semacam je apa hal
persembahan gak ke tu?

27 Mei 2012 4:20 PTG

inilah yang dinamakan kecuaian manusia..
tidak perlu mengamalkan budaya menuding jari..
tetapi harus ditanam dalam hati akan kesedaran..
tak sebegitu iza..
muehehe!

27 Mei 2012 4:47 PTG

nak buat macam mana kan, macam-2 boleh terjadi kalau dah tempat ramai-2 orang

27 Mei 2012 5:52 PTG

pihak penganjur harus disalahkan kerana tidakmengambil langkah2 keselamatan yg lebih ketat..semoga jadi pengajaran

27 Mei 2012 5:57 PTG

Harap mangsa tidak mengalami kecederaan yang teruk. Pihak pengajur perlu meningkatkan tahap keselamatan.

27 Mei 2012 6:02 PTG

macam mana bleh jadi macam tu kan.

27 Mei 2012 11:58 PTG

langsung xder penghadang jalan

28 Mei 2012 12:33 PG

masa ni aku dah balik. tak sangka plak boleh accident.

28 Mei 2012 2:21 PG

Kadang2 penganjur ni tak ambil kisah sangat hal keselamatan. Semoga tragedi ini tak berlaku di masa akan datang. Ambil ikhtibar drp tragedi ni.

28 Mei 2012 8:47 PG

Berhimpun hingga tengah dinihari tu utk apa. Selalu kurang perhatian bila dah terjadi baru nak ambil iktibar...

28 Mei 2012 9:27 PG

salam;
inilah belia kita sebenarnya..dalam kita menjalankan progrem yang baik pun diaorang datang juga dan buat pekara yang tak baik...apa2pun yang kita buat pekara seperti ini tetap akan berlaku.

28 Mei 2012 10:13 PG

Macam2...
Susah nak cakap...

28 Mei 2012 10:28 PG

Safety first!!!...penonton pun bila ada event2 cam ni mmg biasanya taksub sgt nak tgk dekat2....

28 Mei 2012 10:37 PG

salam..
menyedihkan..malam-malam
begitu tidur di rumah kan best..
apa nak buat hobi masing2 tak sama

harapan cepat sembuh pada yang
cedera..kesian mak ayah mereka :(

28 Mei 2012 10:55 PG

Sepatutnya penganjur perlu menitik beratkan keselamatan penonton sebelum event di adakan..

28 Mei 2012 4:32 PTG

takde safety oficer ke dalam event ini

28 Mei 2012 4:38 PTG

Emm lain dirancang,lain yang jadinya..

28 Mei 2012 7:47 PTG

semoga mangsa yang terlibat cepat sembuh hendaknya

28 Mei 2012 9:46 PTG

terlalu rapat dgn penonton..harap kecuaian sebegini x berlaku lagi..

30 Mei 2012 7:45 PG

The video looks really beautiful!

30 Mei 2012 4:02 PTG

Tek pernah terpikir nak ke sana :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved