Ombak Rindu Full Movie

on Khamis, Disember 29, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia. 

Aku dah tengok Filem Ombak Rindu hari ini melalui SAMSUNG Galaxy S. Hubby suruh aku download dulu dalam lappy, malam nanti nak tengok kat tv sama-sama. Hmmm...aku lah manusia paling malas nak download dan tunggu. Nak segera jugak. Aku pun buka mata luas-luas, pasang telinga luas-luas dan tengok sorang-sorang. Dah la screen kecil, sound pun kurang.

Apabila dengar orang kata filem ni best, teringin juga aku nak tengok. Ada yang kata tengok sekali, nak tengok lagi, yang sampai nangis-nangis pun ada dan macam-macam la. Bila aku tengok sendiri, rupanya kering juga hati aku. Kesian aku. Kat mana babak yang perlu ditangisi? Ada juga perasaan sedih tapi tak ada la sampai nak menangis. Tengok sekali pun cukup kot. Dah tak teringin nak tengok sekali lagi. 

Aku tak pernah baca novelnya tapi bila tengok filemnya, ada beberapa babak yang kurang memuaskan hati aku. Antaranya ketika Aaron dan Bron bercakap di kampung tu, macam tak bersungguh-sungguh. Muka Aaron dan cara dia bercakap masa jumpa dengan Maya di kampung pun, biasa-biasa saja. Kalau nak bagi bintang 1 hingga 5, boleh la dapat 3 bintang. Tapi watak dan cara lakonan yang di bawa oleh Maya Karin dan Lisa Surihani memang terbaik. 

Peminat-peminat Ombak Rindu yang fanatik, jangan marahkan aku ya. Ini hanya pendapat peribadi aku sahaja. Lagi satu, filem ini tidak sesuai untuk tontonan remaja dan kanak-kanak di awal-awal babak. Suka hati aku sahaja nak tentukan golongan penonton kan.
Ranking: 5

20 comments

30 Disember 2011 6:39 PTG

waaa...dh keluar kat internet..tp aku xnk tgk lagi..aku nk baca novel dulu...skrng tgh mencari sapa nk bagi aku pinjam novel..hehe..

30 Disember 2011 9:31 PTG

@black_mel
Laa..nanti cerita ni basi la sebelum sempat ko jumpa novel tu...

30 Disember 2011 10:05 PTG

Orang kata lain orang lain pandangan ...

30 Disember 2011 10:06 PTG

Benjy tak berapa minat cerita jiwang2 ni ... kalau aksi memang suka gila ...

30 Disember 2011 10:07 PTG

minat baca buku yer ... tunggu kemunculan e-book percuma benjy pasti nak baca nanti kan :)

30 Disember 2011 10:35 PTG

@Benjy
Wah..wah..wah..dah nak buat e-book yer...tahniah.

7 Januari 2012 7:11 PTG

Aiseh..dah takde lah.

Tapi rata2 orang yg komen kata tak best ni, orang yg nengok online. Yg nengok kat wayang suma kata best. Sebab kita nengok screen kecik ke jadi tak best?

Saya sendiri lom dapat nengok, tu lah ai lambat..dah kena remove dari youtube baru la terhegeh2 nak nengok..

10 Januari 2012 2:47 PTG

@Cik Sibuk
Maaf ye...dah tak ada dah..Entah la, mungkin kot.
Tak sempat tengok ek? hehe..

Tanpa Nama
15 Januari 2012 4:52 PTG

akak carik kat youtube xde pon...

15 Januari 2012 9:45 PTG

Memang dah tak ada sebab mereka letak untuk sementara je, lepas tu delate balik.

Tanpa Nama
29 Mac 2013 5:53 PG

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement
account it. Look advanced to more added agreeable from you!

By the way, how could we communicate?

my web page レイバン店舗

Tanpa Nama
29 Mac 2013 12:40 PTG

Awesome! Its genuinely amazing piece of writing, I
have got much clear idea on the topic of from this
piece of writing.

Here is my web blog; レイバンサングラス

Tanpa Nama
30 Mac 2013 11:26 PTG

I take pleasure in, lead to I discovered exactly what I used to be looking for.
You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Here is my web blog ... オークリーメガネ

Tanpa Nama
1 April 2013 10:54 PTG

I blog often and I really appreciate your content. The article has really peaked my
interest. I am going to take a note of your website and keep
checking for new information about once a week.
I subscribed to your Feed as well.

Here is my webpage - http://www.vassilopoulos.gr

Tanpa Nama
2 April 2013 2:24 PG

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup.
Do you have any solutions to protect against hackers?


Here is my web page: sharetool.org

Tanpa Nama
4 April 2013 5:51 PTG

I'd like to thank you for the efforts you have put in penning this website. I'm hoping to see the same high-grade
content from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now ;)

My homepage; レイバン

Tanpa Nama
8 April 2013 8:09 PTG

I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having one or
2 pictures. Maybe you could space it out better?

My blog post; オークリー ゴーグル

Tanpa Nama
10 April 2013 5:00 PG

Remarkable things here. I am very satisfied to look your article.
Thanks a lot and I am taking a look forward to contact you.
Will you kindly drop me a mail?

Also visit my page :: レイバン

Tanpa Nama
10 April 2013 5:50 PG

Hi, i think that i saw you visited my website so i got here to go back the desire?

.I am attempting to find things to enhance my web site!
I assume its good enough to make use of some of your concepts!
!

my homepage: レイバンサングラス

Tanpa Nama
10 April 2013 6:00 PTG

Hey there! Someone in my Facebook group shared this site with us
so I came to take a look. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will
be tweeting this to my followers! Outstanding
blog and wonderful style and design.

Also visit my web site - レイバンサングラス

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved