Bro Sharinginfoz Dan JMR

on Ahad, November 13, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Hari ini semangat untuk blogwalking terbantut lagi. Selepas blog Bro Mijie, dua lagi blog di kesan ada malware. Tak dapat aku nak baca info menarik dari blog rakan blogger ini. Sehari dua ni, kerja aku asyik mencari malware je la (secara tak sengaja).

Blog yang aku maksudkan adalah Bro Sharinginfoz.blogspot.com. Tak dapat nak buka blog tersebut kerana malware dikesan dari bloglistnya (mungkin) iaitu url jmrblackfinger.blogspot.com (JMR)


Kalau Bro Sharinginfoz remove url Bro JMR, mungkin aku boleh buka semula blognya. Harap-harap begitulah. Banyak info penting yang aku terlepas nanti.

Sejak akhir-akhir ni, asyik terjumpa malware saja. Ada antivirus terbaru ke yang bakal dilancarkan?
Ranking: 5

26 comments

13 November 2011 12:13 PG

virus malware were back.. zairiehusin.com ada walfare tak sis? hehe

13 November 2011 1:04 PG

salam..
alahai..musim malwares
kembali lagi..jadi berhati
hatilah letak link di blog
anda..buang je mana widget
yang tak berguna

13 November 2011 2:16 PG

bole bace entry kat blog yg ade malware tapik kne lelaju tekan x kat belah kiri atas tu utk die stop loading.. tapik ade jugak yg tak sempat nak tekan x tu dah kne block.. sobs

13 November 2011 2:51 PG

assalam iza

Kebiasaannya bila satu blog tu ada malware, tempiasnya akan kena pada blog yg meletakkan link blog tersebut. Klau sayangkan lappy / pc / HP masing2 jgn berani2 nk masuk. Kdg2 dah pasang AV pun boleh lepas malware ni

13 November 2011 9:06 PG

ni kekadang berpunca dari link2 yang dia orang pasang dekat blog tu.. adehhh

13 November 2011 3:43 PTG

Jangan hilangkan Mode tu ... cuba lah BW kat lain2 blog pula .. mesti happy juga tu ... Nampaknya virus ni dah semakin menganas OOooo ... hati2 jangan pandang belakang.

13 November 2011 4:18 PTG

@ZairieHusin.com
Kena isi borang JKM dulu la, baru tahu ada ke tak... :)

13 November 2011 4:19 PTG

@zulkbo
W'salam..
Rasanya tak banyak widget kat sini..

13 November 2011 4:21 PTG

@wachak
W'salam..
Itu yang takut tu..Kalau pakar baikpulih lappy / pc / HP tak pe jugak..

13 November 2011 4:22 PTG

@Myvitrd
Betul tu..

13 November 2011 4:22 PTG

@Benjy
Haha..terbaik bro..

13 November 2011 5:34 PTG

cantik back ground blog ni, tapi ada sikit berat...sekali lagi ada message "waiting blb..bla..nuffnang.com> virus ada dimana2...

13 November 2011 5:37 PTG

susah betul ade virus ni asyik tergendala je ..

13 November 2011 8:29 PTG

SALAM,
KALAU ADA MASALAH BERKAIT DGN VIRUS, LF MESTI NAK TANYA IZA ! BENDA2 NI, LF TAK TAHU APA2 PUN

14 November 2011 6:58 PG

thanks for informing me, anyway dah buat link, harap2 ok le

14 November 2011 9:19 PG

memang susah nk g renang-renang blog mmbers lau dah kene detect malware

14 November 2011 10:32 PG

Salam;
betul tu ada banyak blog yg aku bw jumpa benda ni..terutama sekali blog follower aku.risau aku dibuatnya..

14 November 2011 2:32 PTG

@Sharinginfoz
Ya?
A'a...dah ok dah, dah boleh blogwalk ke situ..

14 November 2011 2:46 PTG

@yusuflaili
W'salam..
Malware tengah amok kot sekarang ni..

14 November 2011 2:46 PTG

@nurkaloi
Betul..3x

14 November 2011 2:47 PTG

@luahfikiran
W'salam..
Kalau boleh tolong, saya akan tolong. Saya pun bukan pandai sangat dalam bab2 ni..

14 November 2011 2:48 PTG

@puanbee
A'a la..

14 November 2011 2:49 PTG

@penadigital
Terima kasih....ya ka? iklan nuff yang berat tu...template guna blogger punya, widget pun tak banyak yang ada.

14 November 2011 2:56 PTG

bila kena warning cam tu.. mmg trafik akan jatus teruk :)

14 November 2011 3:17 PTG

Harap² blog saya tak kena lah. Sebab sebelum ni pernah kena.

14 November 2011 10:23 PTG

Masuk saje bab malware ini, problem tak pernah habis, sukar untuk dikendalikan, sulit nak atasi dan payah mahu diselesaikan, last2 kena format HDD.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved