Pink, Biru, Purple Atau Kelabu?

on Ahad, Julai 03, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.
Lagi dua bulan, InsyaAllah kami bakal terima orang baru. Harap-harap biarlah baby ni lahir selepas Hari Raya Puasa. Kalau lahir sebelum raya, kesian ibu, tak dapat nak merasa juadah hari raya yang sedap-sedap.

Jantina bayi masih belum diketahui tapi rasa-rasanya macam baby girl. Pakaian dan segala kelengkapan bayi juga belum dibeli. Sekarang ni aku hanya mencari dan membasuh kembali pakaian milik kakaknya dulu sementara tiba masa yang sesuai untuk shopping barangan bayi yang baru. Mungkin aku akan shopping barangan bayi serentak ketika ke Kuala Lumpur beberapa minggu akan datang. Bila difikir-fikirkan, terasa malas pula aku nak shopping sekarang ni. Malas nak berjalan kaki. Mesti letih, penat, semput, lenguh kaki semua ada.

Apa ada pada warna? Setiap warna mempunyai maksud tertentu. Susah juga nak memilih warna jika tidak tahu samada lelaki atau perempuan. Sekarang ni macam-macam warna baju bayi yang ada di pasaran. Warna apakah yang lebih selamat untuk dipilih? Mungkinkah biru dan pink perlu ditolak ke tepi? Ada apa-apa cadangan?
Ranking: 5

6 comments

2 Julai 2011 10:49 PTG

hehe beli warna putih je, warna selamat keh3, tapi kalau budak warna apa pon ok je rasanya.. hee,

3 Julai 2011 12:16 PG

salam..
kalau pompuan
mestilah pink pilihan hati..
harapan ibu dan anak sihat
ye..?

3 Julai 2011 9:10 PTG

Salam. saya tak reti sangat pasal pilih warna baju ni..saya doakan yang terbaik untuk akak dan keluarga..:)

3 Julai 2011 11:17 PTG

Assalamualaikum.

Beli kuninglah sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Apa pun semoga sihat ibu dan anak.

4 Julai 2011 1:37 PG

assalam iza

wah padin mcam ada pengalaman ler ... ha33
mula2 beli ler colour putih 4 / 5 persalinan. bila dah kuar nanti, dah tau jantina boleh la beli kolour yg sesuai. Lagi pun baby cepat besar. yg colour putih tu sat jer pakai.

5 Julai 2011 5:23 PTG

@padin
Terima kasih..
Belajar dr pengalaman ke? hehe..

@zulkbo
W'salam..
Itu kalau perempuan...
Alhamdulillah sehingga sekarang kedua-duanya masih sihat.

@Nik Thoha
Terima kasih atas doa tersebut...Amin..

@Kunang-kunang
W'salam..
Terima kasih atas cadangan tersebut.
InsyaAllah, harapnya sentiasa sihat.

@wachak
Betul tu..kali ni tak nak beli byk2 mcm dulu, memang tak sempat nak pakai, tetiba tak muat..Thanks atas cadangan tu..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved