Giveaway Dari Enchik Nine

on Selasa, Mac 15, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Lagi satu Giveaway yang aku join, dianjurkan oleh Enchik Nine

Syarat-syarat yang ditetapkan oleh Enchik Nine:
1. Buat satu post yang mengandungi perkara berikut:
a. Imej di atas: http://bit.ly/fk2ahR (ok)
b. Review anda tentang blog ini. (ok)
c. Tag 2 rakan anda. (ok)
2. Follow, Like dan langgan kandungan dari sini. (ok)
3. Mempunyai sekurang-kurangnya dua ulasan / comment dalam blog ini. (ok)
4. Beri ulasan pada post ini memberitahu anda telah menyertai. (ok)
5. Itu sahaja!

Review Blog Enchik Nine:
1. Jom timbang berat blog dulu. Seperti yang dapat dilihat, blog Enchik Nine hampir-hampir mencapai berat maksima untuk sesebuah blog. Jangan terlebih dari 100KB ye. Loading pun masih ringan.

2. Alexa. Mungkin blog Enchik Nine masih baru, jadi trafik alexanya menunjukkan angka 1402650 dan site link sebanyak 4. Masih boleh diperbaiki.

3. Page Rank.
Page Rank untuk blog Enchik Nine masih lagi kosong.

4. W3C Markup Validation Servis. Markup Validation Servis menunjukkan blog Enchik Nine mempunyai 142 kesalahan dan 33 amaran dalam HTML namun ini tidak perlu dirisaukan.

5. Meta Tag Report.
Apabila diteliti dalam Report Meta Tag, analisis menunjukkan blog Enchik Nine mempunyai description yang terlalu pendek dan keyword tidak releven.

6. SEO Doctor.
Jika dirujuk pada Doktor SEO, nampaknya H1 dan H2 dalam blog Enchik Nine tidak di edit menyebabkan score menjadi 84% merah. Tak dapat teman nak tolong, kalau blogspot, InsyaAllah. Page Rank Flow pula menunjukkan ada link keluar.

7. Kesimpulan.

Kekurangan yang ada masih boleh diperbaik. Setelah digeledah blog Enchik Nine, aku dapati blog Enchik Nine tak ada butang "Home", "Sitemap" dan "Archive", juga tak ada Header seperti blog lain. Benda-benda ini amat penting untuk mencari atau menyemak semula entry lama. Namun begitu, aku suka dengan widget yang ada di sidebar blog beliau.

Aku Tag 2 orang blogger:
1. Zayani (http://nurulzayani.blogspot.com)
2. Ammboi (http://www.ammboi.com)

Tarikh tutup Giveaway : 19 Mac 2011
Ranking: 5

17 comments

15 Mac 2011 1:03 PG

Salam Iza..
anda adalah blogger yang
rajin dan sporting..
dah berapa contest join
bulan nih?semoga berjaya...

15 Mac 2011 1:26 PG

salam,
sorilah lama tak jenguk ,semenjak dua tiga menjak ni sibuk sangat,dengan anak sakit pula..
good luck yer..

15 Mac 2011 6:01 PG

huhuhu,... yang nie paling-paling menarik... :D

terima kasih, my etech9[dot]com akan cuba perbaiki perkara-perkara yang ditegur :D

15 Mac 2011 6:58 PG

salam....


gud luck...

15 Mac 2011 8:51 PG

Salam singgah. Wah, dah tukar theme pulak teratak usang nie. Kaler nie menarik, mcmana perut? Dah berapa bulan dah baby baru?

Sorry saya x dpt lama-lama kat sini. Blog sendiri pun dah tak berupdate. Itulah penangan office baru, kena outstation memanjang. Letih. =_=!

15 Mac 2011 11:23 PG

@zulkbo
W'salam..
Terima kasih..
Dah kering idea, itu aje la cara untuk update blog. Rasanya dah 8 contest dan GA kot. Terima kasih, InsyaAllah, kalau ada rezeki.

@LiFe KaMi
Terima kasih..
Moga anak cepat sembuh..

@Izzuddin Fauzi
Terima kasih.

@sekamar rindu
W'salam..
Terima kasih..

@Anwar Osman
Kena tukar la utk ringankan loading. Perut mcm org pregnant la, baru nak masuk 4 bulan kot.
Wah, sibuk la ni..Terima kasih singgah.

15 Mac 2011 2:27 PTG

gua mengucapkan selamat berjaya!

kihkih!

ikhlas dr brader kemal..

15 Mac 2011 2:44 PTG

@brader kemal
Terima kasih..

15 Mac 2011 6:22 PTG

mantop ade peluang nih

moga berjaya

15 Mac 2011 7:21 PTG

gudluck..hope ko menang nnti...

15 Mac 2011 7:56 PTG

wah cam best ja hadiah dia he he he he :)

15 Mac 2011 10:26 PTG

@Anak Ulu Cheka
InsyaAllah..

@black_mel
Thanks...kalau ada rezeki, InsyaAllah.

@DgurLinReD
Hmmm..boleh la tahan..

15 Mac 2011 10:48 PTG

selamat berjaya..

15 Mac 2011 11:14 PTG

wah rajinya, gud luck tau..nanti kita pon nk join,hadiah menarik

17 Mac 2011 10:36 PG

salam buat iza..
moga berjaya hendaknya...

22 Mac 2011 6:39 PTG

singgah dr blog enchik nine~
all d best k~

22 Mac 2011 7:31 PTG

wah ini bag0s..da macam nk tuning kereta haha

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved