Demi Mengejar $$$

on Sabtu, Januari 16, 2010

Dulu org berblog sekadar suka-suka, berkongsi informasi dan sebagainya. Tapi kini ramai orang berblog semata-mata untuk mengejar keuntungan, namun ada juga yang masih memenuhi etika berblog. Tak dinafikan, kini semakin banyak business secara online tapi mengapa mesti menipu? Ish...ish...ayat skema la pulak...macam nak buat karangan STPM je....Hentam saja lah....

Ni bukan kes baru tp dah basi.....namun, masih ada blogger yang tidak jujur. Sebagai manusia, biarlah kita cari rezeki melalui sumber yang halal. Biar kita sama2 merasa dan saling bantu-membantu, jangan hanya nak senang sendiri.

Sejak dua tiga hari ni, ada saja Hamba Allah ni yg tinggalkan link tp bukan menuju ke blog mereka....mesejnya bukan main lagi....

"singgah...jom jd follower"...
"visit back"...

dan yang paling kelakar, hari ini dalam sejarah......di blog arieza

*a** :"milo 1"...
**** :"MORNING....milo"

Antara hasrat dan tiada yang mustahil

Nak tau apa yag lawaknya? Tengok, perhati dan baca betul2...(
paparan lebih jelas, double click)



Dah sah2 ada 2 bahasa lagi yg menyatakan "Tiada Nuffnang". Tapi masih ada segelintir blogger yang tidak jujur dalam misi klik-klik nuff.


Siapa disebalik tabir ni??? Shhhh......
Si Penipu tertangkap........

Misi ni telah diterjah oleh Sukiminna. Untuk maklumat lanjut, sila klik SINI.

Kepada blogger2 yg main taktik kotor, sedarlah...biarlah pendapatan kita itu dari sumber yang halal tanpa menipu orang.

Dan kepada blogger2 jujur lain, apa korang akan rasa kalau taktik ni terjadi di blog korang? Panassss hati tak?
Ranking: 5

19 comments

16 Januari 2010 11:16 PTG

saya pay per click + taja..lagi menarik...

16 Januari 2010 11:40 PTG

hahaha..saksi utame..seb bek dia x boleh bercakap ye kak :P

sukiprattle.com

17 Januari 2010 1:21 PG

@sukiminna

ahak..ahaks...ya la....dia blh tengok je la mamat dan minah tu...

17 Januari 2010 1:46 PG

tu pasal la aku tak letak chat box weh...semak pala otak aku jer. nak communicate, tinggal je komen...ruang pun besar..lagipun aku tak minat sgt nk suh org klik2 ni sbb aku pun tak sempat nk klik org punya...daripada aku menipu kan, baik la aku takyah saling mengklik...hehe...

17 Januari 2010 8:42 PG

tak usah menipu.
bende ni tak keluar duit sesen pown.
let's help each other arr.

17 Januari 2010 8:58 PG

sy setuju ngan akak
kdg2 ayat sama je
entry x baca sgt pon
sedey taw

17 Januari 2010 9:07 PG

huhu kak iza pun buat juge rupenye segmen terjah heheh

17 Januari 2010 10:05 PG

Ini yang mematikan semangat nak klik nih...

17 Januari 2010 10:35 PG

@|arieza|

Ya la...
Sbb kak iza pon dah terkena tempiasnya....

17 Januari 2010 10:39 PTG

bleh plak camtu ek....

18 Januari 2010 9:08 PG

Tu la iza...sedih jugak tu..sy pun selalu gk kena...tup2 bila dah check nuff lepas seminggu sikit je..padahal byk org dtg kat shoutmix..Takpe, yg penting kita tak buat...

p/s: tapi sedih jugak...klu kene tipu bila la nak cashout 1st earning ni..sabar je la..

18 Januari 2010 9:48 PG

@: bluedianthus :

Sabar ye bluedianthus...
xpe, kita jgn buat kat orang.
Yg baik ttp dibalas baik.

18 Januari 2010 10:50 PG

kotor kannns.. uhuhu

18 Januari 2010 11:56 PG

duit..org sangup buat apa je kan...
klu cakap pn tapi org dak spesis yang ketegaq xmakan saman ni nak wat apa...

kat blog aku pn ada...
"masuk la blog saya.."
padahal dapat wang tu...
apa la salahnya ko cakap..saya datang sini..minta klik balik ke..nak la aku klik balik...

ak pn bkn kejam sgt...haha..
apa2 dunia ni ada macam2 jenis manusia...
so pk la kita dm golongan yang mana akey...

18 Januari 2010 12:00 PTG

Tu la pasal...kene banyak bersabar klu dunia online ni..sebab kita tak kenal sangat pun dengan diorang ni..Lepas ni, kene letak priority...huhu..:)

18 Januari 2010 6:27 PTG

@:: g3n ::

Oooo...kena jgk ek? betul...tak salah kalau gtau suruh klik balik. Ni main tipu2, dosa tu...

18 Januari 2010 7:15 PTG

selalu gak kena .. sakit hati jer . Satu gi letak link myspacemoney dengan dapatwang

18 Januari 2010 10:18 PTG

@touyakaruma

Betul tu....saja xnk sebut tentang business tu...
Memang sakit ati kn..

19 Januari 2010 7:54 PG

ahhah, kopipes ke ape tu.hahhaha.

tp geram + panass

btw, milo satu pagi2 ni:D

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved