Crochet Vest

on Selasa, Oktober 23, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Rindu untuk menulis...
Kini aku muncul lagi. Alhamdulillah, sayapku tumbuh kembali untuk terbang walaupun tidak setinggi awan.

Ketika diam menyepi, inilah hasil yang aku dapat:

Pandangan Depan

Kalau tak silap kira, 3 hari juga untuk siapkan pattern ni. Aku gunakan benang nona dan saiz hook 4mm. Mulanya dikait sekeping-sekeping dan dicantumkan untuk dijadikan baju luar atau dikenali sebagai Vest. Saiznya boleh diubah samada untuk dikecilkan atau dibiarkan seperti asalnya. Boleh juga menambah aksesori tambahan seperti tali pinggang atau broosh.

Sudah lama nak buat vest tapi baru kini berhasil. Jika ada yang berminat untuk tempahan, sila sms aku di talian 0175516307, bagi sesiapa yang betul-betul berminat sahaja. Deposit minima RM10. Warna boleh dipilih.

Terdapat beberapa tujuan seseorang wanita memakai vest. Antaranya ialah lambang keanggunan, kecantikan, kepuasan diri (sebab 100% hasil tangan) serta untuk menutup bahagian-bahagian yang tidak dikehendaki (seperti lemak-lemak berlebihan).
Ranking: 5

12 comments

23 Oktober 2012 8:53 PG

Cantik vest sulaman ini.

23 Oktober 2012 9:02 PG

@akubiomed
Terima kasih..

23 Oktober 2012 3:51 PTG

Sepi tapi produktif.. itu yang terbaik! :D

23 Oktober 2012 4:00 PTG

Salam..

Lama betul tak singgah blog ni.. Cantik hasil tangan awak.. Kreatif..

Senarai peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2

23 Oktober 2012 6:37 PTG

lama tidak kesini juga, welcome back!

23 Oktober 2012 9:07 PTG

banyak masa diperlukan untuk buat ni kan. masa dan ketekunan yang tinggi

23 Oktober 2012 10:03 PTG

memang kreatif betul

24 Oktober 2012 12:49 PG

salam..
molek sangat bila menyepi tu..
kembali dengan berita gembira,
dah pandai buat bisnes internet
semoga berjaya :)

24 Oktober 2012 8:24 PTG

Salam, just nak inform, boleh promot kat bazariaonline.com, free je, sy pun promot kat situ, ada juga masyuuuk...

24 Oktober 2012 10:04 PTG

rajinnya..ptt la lama menyepi..hehe

26 Oktober 2012 9:56 PTG

Wowww!!! memang cantik..
Memerlukan ketelitian ni...

Rajin akak menyulam :D

27 Oktober 2012 12:29 PTG

lepas ni tentu ada hasil kreatif baru...

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved