Siapakah Dr. Azizan Osman?

on Isnin, Jun 11, 2012


Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Dr. Azizan merupakan Pengasas serta Ketua Pegawai Eksekutif untuk Richworks Group of Companies yang mempunyai 12 buah syarikat dibawahnya. 

Beliau mengkhusus dalam pemasaran & pengiklanan bersepadu (On-line & Off-line Advertising) dengan lebih 10 tahun pengalaman mengendalikan kempen pemasaran, pengiklanan dan jualan bagi syarikat-syarikat, daripada SME ke syarikat bertaraf korporat melalui prinsipalnya. 

Melalui prinsipalnya, syarikat antarabangsa beribu-pejabat di UK, Appco Sdn. Bhd (Ahli Cobra Group PLC) dari 2001-2008, beliau terlibat dengan projek pemasaran untuk syarikat besar antaranya seperti Telekom, DIGI, Celcom, HSBC, Standard Chartered sehingga menjadi pengumpul dana bagi WWF (Worldwide Life Fund for nature) dan MAKNA (Majlis Kanser Nasional). Beliau mengetuai kempen pemasaran dan jualan di Malaysia menggunakan strategi integrasi di antara Roadshows, Events, Telemarketing dan pencapaian beliau yang paling luar biasa ialah membina division "Door-to-Door" direct sales team untuk korporat dan residential serta telah melatih lebih 1,000 eksekutif untuk program tersebut. Program strategik "D2D" ini telah meningkatkan jualan, created branding campaign serta menyebabkan projek mewaklili syarikat seperti TMNet, Celcom dan Digi ketika itu tampak lebih "rapat" dengan pengguna di luar. Beliau pakar dalam strategi-strategi penetrasi kawasan perumahan, kondo dan komersial untuk hasil yang maksima.

Setelah meninggalkan prinsipalnya dan membangunkan syarikat agensi pengiklanan dan pemasarannya sendiri pada pertengahan tahun 2008, beliau juga aktif menjalankan program pembangunan modal insan menggunakan pengalaman dan kajiannya di dalam sains tingkah laku manusia. 

Kini, beliau telah membantu lebih 180,000 individu dalam tempoh 4 tahun ini dan telah terbukti beliau merupakan pakar transformasi potensi diri, kekayaan & kejayaan. Ini dibuktikan apabila ramai individu serta usahawan telah berjaya hasil daripada "sentuhan emas" beliau di dalam siri seminarnya seperti Seminar Kenali Potensi Diri, Seminar Hidup Luar Biasa dan Intensif Mentor Kekayaan & Kejayaan- Transformasi Hidup Luar Biasa.

Dikenali sebagai 'mentor kekayaan & kejayaan' terutamanya dalam aspek keusahawanan dan pemasaran. Di dalam tahun 2011 sahaja, beliau telah membantu lebih 10,000 usahawan meraih pendapatan sehingga 400% hanya dalam tempoh beberapa bulan menerusi Seminar Marketing "P.O.W.E.R", satu konsep pemasaran yang diformulasinya sendiri berdasarkan 10 tahun kejayaannya dalam bidang pemasaran.

Azizan membimbing peserta-pesertanya melalui ceramah, siri seminar, menulis di kolum majalah, akhbar, radio dan kemunculan di televisyen. Beliau selalu diundang untuk bercakap oleh organisasi seperti Maybank, Alliance Bank, Etiqa Takaful, ICU di Jabatan Perdana Menteri, YaPEIM, UiTM dan banyak lagi. 

Selain berdaftar sebagai ahli Institut Pemasaran di Malaysia (Malaysian Institute of Marketing), UK, US & Singapura serta ditauliahkan sebagai satu-satunya Certified Master Trainer di Asia untuk Guerilla Marketing International, USA yang diasaskan oleh Jay Conrad Levinson, beliau juga mempunyai Ijazah Kedoktoran Sains, Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pemasaran, mengkhusus dalam bidang Psikologi, Ijazah Pentadbiran Perniagaan dalam Kewangan serta Diploma Analisa Pelaburan (UiTM) dan sekarang ini, meneruskan pengajian untuk Ijazah Doktor Falsafah khusus dalam bidang Psikologi di Universiti Kebangsaan Malaysia. 

Beliau juga merupakan pakar Neuro-Semantic Neuro-Linguistic Program (NS-NLP) & Clinical Hypnotherapist bertauliah dan kepakaran beliau digunakan untuk membantu membangkitkan potensi minda dan pencapaian optimum individu serta organisasi








Kongsikan artikel ini jika bermanfaat

Ranking: 5

37 comments

11 Jun 2012 12:36 PG

dsyt juga pencapaian dr azizan ni..

11 Jun 2012 12:44 PG

dia berjaya dalam niche dia. tahniah.

11 Jun 2012 1:43 PG

Pernah hadir seminar Dr Azizan, memang power..

11 Jun 2012 2:14 PG

salam..
penerangan panjang lebar nih..
TAHNIAH kerana beliau berjaya
dalam kariernya :)

11 Jun 2012 9:56 PG

salam;
bangga jika ramai orang melayu berjaya!!.

11 Jun 2012 10:33 PG

kagumnya dgn kemampuan dr azizan!

Teringin jgk 1 ari nnt dpt hadiri seminar yg dia anjurkan

11 Jun 2012 12:07 PTG

Teringin nak hadiri seminar dia. Beliau memang hebat.

11 Jun 2012 5:41 PTG

aku pun nak juga

11 Jun 2012 6:53 PTG

Tahniah buat beliau. Itu bidang dia. Saya memang tak sempatle. Kerja makin banyak

11 Jun 2012 8:20 PTG

tertarik dgn konsep entrepreneur dia ni kak iza ..haha...kalau dapat jumpa dia kan ? macam-2 nak tanya

11 Jun 2012 8:42 PTG

Makin ngetop dia sekarang.. sebiji mcm muka sahabat di Afrika.. har3

11 Jun 2012 9:05 PTG

andai kata sempat, mahu juga ikuti ceramah beliau
memang ramai peminat beliau

11 Jun 2012 9:57 PTG

Org macam ni baru boleh dicontohi

13 Jun 2012 12:50 PG

Saya sudah menghadiri seminar beliau. Kalau ada duit ingin pergi seminar berbayar anjuran beliau.

13 Jun 2012 10:20 PG

siapakah beliau? dia adalah abg chii..ahaha..maksud chii..klon abg chii :p

teringin gak nak g seminar dia..tp sampai skrg x berpeluang lg...nak gak tau formula2 yg ada :)

13 Jun 2012 11:37 PG

Mmg ikon yg makin dikenali ramai.

Moga dia terus menyumbang utk kemajuan bersama :D

13 Julai 2012 9:29 PG

belum lagi join seminar dia...teringin untuk join seminar dia suatu hari nanti..

15 Ogos 2012 5:14 PTG

beliaulah idola saya

4 Oktober 2012 9:32 PTG

Bila la portfolio pisyek nak jadi hebat macam beliau. ekekeke

Tanpa Nama
2 November 2012 9:01 PG

hahahahaha! bukan dia ade Ijazah Doktor Falsafah Sains Metafizik, Gordon University, Florida ke? mana thesis die? kencing kuat la dr mickey mouse ni. eheheheh...

Tanpa Nama
23 Disember 2012 9:31 PTG

Perasaan Hasad Dengki mmg sah milik MELAYU. BANGSA LAIN YANG TAK PERNAH PEGI SEKOLAH BILA BAGI TALK MELOPONG MASUK LANGAU org mendengar...tak caya cuba p direct selling atau seminar motivasi puak2 ni.

Yg pasti Dr Azizan buat DUIT. Bgi yg belum tanya diri sendiri ..diri tu sekarang ni tak takuk mana.



Tanpa Nama
3 Januari 2013 5:12 PTG

Tunjukla tesis 'PhD dalam metafizik' tu. Kalau betul ada baru semua orang boleh senyap.

Kami bukan persoal tapi kami mahu bukti saja? :D

Tanpa Nama
14 Januari 2013 11:05 PG

hehehe... susah tu buat phd atau medic utk dpt title dr...

tak kisah dia nak buat bisness ape pun, tapi jgn jadi macam 'dr. fadzli'... malu jer nanti... title dr. kena tarik...

14 Januari 2013 10:21 PTG

Assalamm, imej seseorang boleh dinilai dari hubungan dgn mertua isteri dan tempat asalnya mesra rakyat. Jirannya sekampunya,atau sebaliknya..kampung asalnya?

Sebagian contoh imej insan muslim melayu. Wassala,mm

18 Januari 2013 10:23 PTG

Baguslah kerana dia mengajak lebih ramai orang yang ingin berjaya.

Tanpa Nama
27 Februari 2013 7:35 PG

[url=http://buygenericonlineviagrashop.com/#17318]buy cheap viagra[/url] - viagra without prescription , http://buygenericonlineviagrashop.com/#4775 cheap generic viagra

Tanpa Nama
2 Mac 2013 11:35 PTG

[url=http://buycialispremiumpharmacy.com/#benls]buy cialis[/url] - buy cialis , http://buycialispremiumpharmacy.com/#sfcbm buy cialis

Tanpa Nama
3 Mac 2013 4:26 PG

[url=http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#mocff]buy viagra online[/url] - generic viagra , http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#uofos buy viagra

Tanpa Nama
6 Mac 2013 1:56 PTG

[url=http://viagraboutiqueone.com/#xusnz]viagra without prescription[/url] - viagra online , http://viagraboutiqueone.com/#wjnhy viagra 50 mg

Tanpa Nama
6 Mac 2013 1:58 PTG

[url=http://buyonlineaccutanenow.com/#zdsgn]cheap accutane[/url] - cheap accutane , http://buyonlineaccutanenow.com/#tcdzz accutane cost

Tanpa Nama
9 Mac 2013 5:54 PG

[url=http://viagraboutiqueone.com/#mtyqk]viagra online without prescription[/url] - viagra online , http://viagraboutiqueone.com/#guekb buy viagra

Tanpa Nama
27 Mac 2013 9:02 PTG

[url=http://buyonlineaccutaneone.com/#nlndv]generic accutane[/url] - accutane 5 mg , http://buyonlineaccutaneone.com/#mndsc accutane online without prescription

Tanpa Nama
31 Mac 2013 3:38 PTG

25% increase on which an applicant has already been qualified for, which can total into 1000s of dollars of extra interest rates on the course of the loan term. It is possible to get yourself a cash advance without any teletrak online without exposing your credit score [url=http://onlinepaydayloans-4u.co.uk/]paydayloans online[/url] this is the reason why; one does find it easy to avail the funds, without being forced to face lots of hurdles. Innis' history is intimately stuck just using that from the Congress of Racial Equality. Wells Fargo Loan Modification - Secrets and Shortcuts online payday loans in order to clarify the numbers a little, pro - publica put together a chart that shows the quantity of permanent and failed mods as being a percentage of the trial mods each servicer had begun as of sept. This will be the approval stage and it entails serious underwriting tasks. Why Credit Cards for People With Bad Credit Ratings Cost More http://onlinepaydayloans-4u.co.uk/ the main issue is this - are these financial solutions are really affordable for applicants with low credit ranking.

Tanpa Nama
4 April 2013 1:45 PTG

[url=http://buynolvadexonlineone.com/#hzurs]buy nolvadex[/url] - buy generic nolvadex , http://buynolvadexonlineone.com/#hlljq buy tamoxifen

29 September 2016 6:33 PG

Hello, nama saya Julia Simon, mangsa penipuan di tangan peminjam palsu. saya telah kehilangan kira-kira $ 40,000 USD kerana saya memerlukan modal yang besar sebanyak $ 100,000USD. i hampir meninggal dunia, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. perniagaan saya telah dimusnahkan, dan dalam proses itu saya kehilangan anak saya. i tidak boleh berdiri ini berlaku lagi. pada Mac 2016, saya bertemu dengan seorang rakan yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan Julia Simon, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah syarikat. ibu yang baik saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan Allah terus memberkati anda. i juga suka menggunakan kesempatan ini untuk menasihati rakan-rakan Malaysia, bahawa terdapat banyak penipu di luar sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman yang cepat, hanya mendaftar melalui Puan Julia Simon melalui e-mel: (juliasimon460@gmail.com ). anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini: (augustaibramhim11@gmail.com). jika anda mempunyai sebarang keraguan. sila dia adalah satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
Terima kasih.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved