Top 23 Blog Malaysia Paling Popular.

on Khamis, Mac 08, 2012


Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.
Hari ini aku sengaja mencuba tips dari blogger popular, bro Denaihati.com. Mulanya aku ada juga cuba semak page rank satu per satu blog di bawah ini. Sampai kat nombor berapa tah, jari aku dah lenguh menaip verify code setiap kali nak check page rank sesuatu blog. Jadi aku copy terus dari blog denaihati tentang Senarai Top 23 Blog Malaysia Paling Popular mengikut kategori:
  1. Paultan.org (Blog Automotif/PR4)
  2. Shahabudeenjalil.com (Blog Bisnis/PR3)
  3. Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)
  4. Kucing.my (Blog CSR/PR1)
  5. iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)
  6. ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)
  7. Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)
  8. All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)
  9. Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)
  10. Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3)
  11. Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)
  12. Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)
  13. Yunainspired.com (Blog Musik/PR3)
  14. Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)
  15. Chedet.cc (Blog Politik/PR5)
  16. Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)
  17. World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)
  18. Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)
  19. Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)
  20. Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)
  21. Hazrey.com (Blog Vocal/PR2)
  22. Bicaramakdara.com (Blog Terburuk/PR2)
  23. Ariffshah.com (Upcomimg Blogger/PR4)
Sumber


Semua senarai ini adalah blog popular yang dipilih oleh rakyat Malaysia sempena World Bloggers And Social Media Awards 2012 baru-baru ini. Antara senarai blog popular di atas, ada beberapa blog yang belum pernah aku jejak pun. InsyaAllah, lepas ni boleh la menjejak blog-blog yang tak pernah sampai lagi ni.


Tahniah pada semua blogger di atas termasuk bro Denaihati.com kerana terpilih sebagai blog  dan blogger Malaysia paling popular.
Ranking: 5

35 comments

8 Mac 2012 12:08 PG

Hebat-hebat semuanya tu.. :D

8 Mac 2012 1:11 PG

salam..
iluvislam.com tu tak perlu di perkenalkan
lagi memang sebuah laman perkongsian ilmu
yang hebat..apa pun, tahniah buat pemenang
yang lain :)

8 Mac 2012 5:29 PG

Salam Iza, semua best2, hmm iluvislam tu, banyak ye punya author pandai2, rasanya depa belajar luar kut.

8 Mac 2012 6:43 PG

i luv islam memang layak kat sini.
Dan Hazrey jugak one of the blog yang bagus isinya..

8 Mac 2012 7:40 PG

mmm... hebat2 belaka...

8 Mac 2012 9:57 PG

mmg semua hebat2 sokmo!! semua terbaik!!

salam singgah..

jemput singgah blog madam.. bleh join contest.. ;)

8 Mac 2012 10:21 PG

wonder when will be my turn @_@

8 Mac 2012 10:25 PG

Mmg hebat2 semua yg duduk dlm senarai tuh!!

uik blog Mak Dara pun tersenarai ye.. terima kasihhhh.. =)

8 Mac 2012 11:42 PG

very impressive.. berusaha utk blogging lebih rajin... >_<

8 Mac 2012 1:39 PTG

Lihat PR pun kita sudah terkedu. :-)

8 Mac 2012 3:03 PTG

ye. mmg da agak blog sy xde

8 Mac 2012 3:10 PTG

tahniah semuanya..terbaek:)

8 Mac 2012 3:46 PTG

blog Cik Princess ta ter senarai ke??? =)

8 Mac 2012 3:50 PTG

suka bila ada yg memilih =) thniah

8 Mac 2012 5:49 PTG

masing-masing blogger yang hebat2 + terbaik.

8 Mac 2012 6:45 PTG

wah bloger yg terhebat tu semuanya.

8 Mac 2012 6:48 PTG

hebat! :)

8 Mac 2012 7:47 PTG

gud luck

8 Mac 2012 7:57 PTG

blog aku jugak yang takde PR...hehe

8 Mac 2012 9:31 PTG

Lama2 nanti ada la tu..

8 Mac 2012 10:20 PTG

Salam,
memang blog hebat semuanya.. cuma tak semua daripada senarai yang biasa aku singgah..

8 Mac 2012 10:55 PTG

hehehe.. bila la dpt msuk dalam senarai nie....

9 Mac 2012 10:20 PG

Bila la blog sy nak masuk list tu :)

9 Mac 2012 12:27 PTG

Assalam,

Semuanya hebat2 dan gempak. Dan semuanya bermula 0 dan sekarang masih lagi kekal konsisten.

Antaranya blog DH yg mmg cukup perisanya.

p/s-blog kak iza pun apa kurangnye... =)

12 Mac 2012 12:06 PTG

semua blogger hebat dan mempunyai niche yang tersendiri,, kebanyakkannya ialah perkongsian, secara tak langsung pelawat akan sentiasa datang

28 Jun 2012 7:14 PTG

Assalam admin,
Penerokaan baru saya dalam berblogging memberi pengalaman baru dalam blogwalking serta dapat menimba ilmu berblogging yang tiada penghujung di alam cyber. Terimakasih admin.

Tanpa Nama
2 September 2012 1:54 PTG

aikk??
blog mistisfiles.blogspot.com x termasuk ker???

2 September 2012 8:54 PTG

please visit my blog. :)
i'll show u how to manage your weight and health
like lose weight, gain weight and improve health
www.malaysiaherbalife4u.blogspot.com

6 Oktober 2012 6:22 PTG

Wah, blog-blog hebat semua ni. Nak terjah nanti.

25 November 2012 10:47 PTG

memang hebat dan popular mereka ini..

12 Disember 2012 5:37 PTG

hebaq btol mereka ni.
blog teratakusang ni ape taknya.
popular jugak. =D

1 Mac 2013 11:49 PG

Terbaek..

18 Februari 2015 10:25 PTG

Senarai terbaik utk blog2 popular di Malaysia. Blog ambo sorg rasanya x bro glamour walau pun dah dapat PR4 tahun lepas. Boleh Cuba jenguk2 blog ambo ni http://panduanpercuma.info . tq

4 Januari 2017 2:40 PG

Hebat2 blogger kat sini..i follow.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved