Cek Nuffnang Hasil Tahun 2011

on Ahad, Mac 11, 2012

Assalamualaikum, 
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Setiap hari aku tunggu posmen bermula awal bulan Februari hingga awal Mac tapi yang sampai hanya bil-bil asas. Hampir 2 bulan aku menantikan posmen, akhirnya yang di tunggu telah kunjung tiba akhirnya. 
 Walaupun cek di atas tu tak banyak macam kat bawah ni, namun aku tetap bersyukur. Ada juga rezeki. Tapi ada juga sedikit kecil hati dengan pihak Nuffnang. Dua tahun lepas boleh dikatakan tiap-tiap bulan dapat cek tapi sejak blog tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan, Nuffnang pun terpaksa memilih blog yang terbaik bagi mereka.
Jadi, cek yang aku dapat tu pun hasil aku kumpul selama setahun. Kalau nak harapkan kempen CPC, agaknya 5 tahun pun belum tentu boleh cash out. Cek yang aku dapat tu pun adalah hasil dari Buffered Earning yang aku kumpul bermula penghujung tahun 2010 dan sepanjang tahun 2011. Bayangkan setahun lebih mengharapkan BE semata-mata, tak sampai RM200 pun. 

Memang patut pun ramai yang curang dengan Nuffnang. Dan yang paling best, ada blogger buang terus iklan Nuffnang yang menyemak tu. Buat apa nak simpan kalau langsung tak mendatangkan hasil. 

Ada yang kata, blogger yang selalu dapat BE ni, rajin tolong kipaskan pihak Nuffnang. Betul ke Bro Eyriqazz.com a.k.a GTO? Nak kipas macam mana tu ye? Pasang air cond terus tak boleh ke?

Sekarang ni ada satu BE yang sedang berjalan di sini. Kalau tak ada BE dalam jangka masa yang lama, mau saja aku letak iklan lain. BE yang diberikan pun tak lama berjalan. Ada la lebih kurang sebulan macam tu, bertukar jadi Metered. 

Sebenarnya tak kisah pun boleh dapat banyak mana asalkan boleh tampung bayaran domain untuk dua tiga tahun jadi la. Kan blogging ni hanya untuk suka-suka. Jelous juga tengok cek RM4000 milik Bro Eyriqazz tu. Dah banyak kali dia tayang cek riban-riban. Kalau setahun, aku dapat lebih kurang RM100, 4 tahun baru RM400. Itupun kalau ada BE. Macam mana nak tambah satu lagi kosong kat belakang tu???

Letih juga otak kalau asyik memikirkan benda ni. Sekarang ni aku sedang berusaha untuk dapatkan trafik minimum 500UV sehari demi menyahut cabaran Projek 100 blog oleh Bro Framstone. Satu je kelemahan yang aku nampak untuk mengejar SEO dan trafik blog iaitu aku malas nak tulis jika penulisan tersebut telah ditulis oleh kebanyakkan blogger seperti berita atau isu semasa.

Aik? Dah lari tajuk pulak. Kesimpulannya, yahoo, cek dah sampai.




Ranking: 5

62 comments

11 Mac 2012 12:08 PG

Alhamdulillah.. bertambah rezeki :D

11 Mac 2012 12:17 PG

Alhamdulillah..

11 Mac 2012 12:18 PG

Congratulations and what you head is not true. Last month I got no BE but I never complain about it. 1st day of March I got 2 BE, now by end of a week totally had 4 BE. Sorry la, I MIA from NN events for years and nuffies I know are no longer working with NN. My readership only 50-150UV/daily for both http://singingcoconut.com and http://naththinks.blogspot.com I think is too many sponsors don't like copy/paste blog or blogs full with nonsense ads that will slow down the loading time. Whatever the case, just continue to do what we do and we will be awarded accordingly ;)

11 Mac 2012 12:37 PG

huhuhu..rasanya kalu blog macam CT ni, lagi payah nk dapt apa2 kan?huhuhu...

11 Mac 2012 12:39 PG

Alhamdulillah dpt gak cik Iza.. Semoga dpt lg..(^^)

11 Mac 2012 1:50 PG

Alhamdulillah..
rezeki juga namanya tu walopon tak sebesar mana yg seperti seblomnya.
cerita hal NUFF ni, saya antara yang dah pangkah terus servicenya hehehe.. memang NUFF dah tak mcm dulu, tiap2 bulan boleh senyum. saya paling merajuk pertengahan tahun lalu, hampir setahun mengumpul dalam acc cuma ada RM60++ total. skg lebih bertumpu pada service lain dan adsense ;)

11 Mac 2012 2:37 PG

Tahniah sebab dah dapat cek. ;p

11 Mac 2012 4:16 PG

Bestnya dapat cek, semoga mencurah curah lagi selepas ni ^_^

11 Mac 2012 7:15 PG

thanks dapat cek, anyway pasal kipas2 tu saya tak percaya, usaha mesti lebih dan consistent

11 Mac 2012 8:00 PG

Alahmdulillah...syukur..ada juga hasilnya... ;)

11 Mac 2012 8:14 PG

bagus la tu...
usaha dan konsisten yang lebih...
InsyaAllah dapat banyak rezeki nanti..
saya pun masih mengumpul.. baru 2 bulan dalam duni blogger...

11 Mac 2012 8:21 PG

Alhamdulillah rezeki tu...

11 Mac 2012 9:33 PG

Tanniha sudah menuai hasil. Saya belum lagi. Kalau hendak banyak macam bro Eyriqazz perlu menghadiri aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang nanti akan diberi tugasan.

11 Mac 2012 10:57 PG

Saya juga letak iklan NN dalam blog. Tapi saya tak faham sangat. Dhoifnya saya.

11 Mac 2012 11:23 PG

ada sistem kipas mengipas nuff ke? xtaw plak, tapi rasanya tak kot. alhamdulillah sy ada 2 BE tgh run kat blog. harap btambah lagi..smoga maju jaya semua blogger!

11 Mac 2012 11:29 PG

congratulations!

11 Mac 2012 11:41 PG

sebenarnya dah malas nak memikirkan soal earning ni... biar la.. ade rezeki, ade.. kalau terlalu memikirkan sangat, macam masa mula-mula dulu, rase putus ase jugak... now, lebih memikirkan untuk lebih konsisten mengeluarkan entry...

buat kak iza... tahniah... rezeki bulan march la tu... mungkin berkat hari jadi sam yang bakal jatuh pada 18 march ni... hehehe... tak malu... promote birthday sendiri...

#########

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/entry-ringkas-tegur.html

Founder of Gerila Penulisan Kreatif datang singgah MENEGUR kamu... sudi-sudilah ke tempat kita ya... berbesarlah hati kita dengan kunjungan orang di sana... komen la di ruangan komen yang ada tu... tinggal la jejak di chat box kat bawah tu... kalau sudi...

p/s: Klik la pada button 'like' pada Fan Page Blog TheTimelines... Agar saya lebih mempunyai kekuatan, dari sokongan-sokongan orang-orang macam kamu..

11 Mac 2012 12:12 PTG

Thanks.

11 Mac 2012 12:17 PTG

Bagus la kalau macam tu, tak la rasa kecewa sangat. Terima kasih, memang rezeki bulan Mac. Wahh, sambut birthday bulan Mac ye..

11 Mac 2012 12:19 PTG

Tak ada la kipas2, gurau je...
Tahniah la dapat 2 BE.

11 Mac 2012 12:34 PTG

Terima kasih.
Ooo, ya ka?

11 Mac 2012 12:53 PTG

Syukur
Payah juga nak dapat tu

11 Mac 2012 1:20 PTG

Saya pun belajar dari 0 kak. banyakkan membaca tentang Nuffnang.
Tak apa. pelan2 kayuh.

11 Mac 2012 1:25 PTG

Thanks..
Oo..ya?
Yes, you are right.

11 Mac 2012 1:26 PTG

Alhamdulillah..
Memang terasa payahnya..

11 Mac 2012 1:34 PTG

ya, Alhamdulillah.

11 Mac 2012 1:40 PTG

Wahh..baru 2 bulan ye..
Moga berjaya.

11 Mac 2012 1:41 PTG

Amin..

11 Mac 2012 1:47 PTG

Dah jengok blog CT tadi..
Susah nak cakap tapi kalau pihak iklan berminat, ok je..

11 Mac 2012 1:49 PTG

InsyaAllah, Amin.

11 Mac 2012 1:51 PTG

Kalau yang lain masuk banyak, lebih baik pilih yang lain tu kan.

11 Mac 2012 1:52 PTG

Terima kasih.

11 Mac 2012 2:02 PTG

Ribu-ribu dia dapat tue bukan dari iklan BE.. tapi termasuk dengan bayaran Advertorial

11 Mac 2012 2:35 PTG

Kalau ada adsense..ok gak..aku punye adsense google kata ada illegal activity...self click agaknya..aku x penah buat pun..nak buat camana xde rezeki dgn adsense ..so layan nuffnang je la

11 Mac 2012 2:38 PTG

Dpt gak BE...aku x dpt2 pun..dah 3 bln..cmna pun blog entri post mcm biasa...

11 Mac 2012 3:13 PTG

Ya ka? Susah juga macam tu.
Hmmm, mungkin tak ada rezeki dengan adsense agaknya.
Sabar la..

11 Mac 2012 3:18 PTG

Ooo, patut la banyak.

11 Mac 2012 3:23 PTG

Mungkin belum masanya..

11 Mac 2012 4:03 PTG

sy penah luahakn rasa bengang kat nuffnang..lansung tk dapat apa2..kih kih kih

11 Mac 2012 4:05 PTG

salam..
alhamdulillah..rezeki tu..
ermm..mesti teruja dapat
cek kali pertama kan..?


www.zulkbo.com

11 Mac 2012 4:48 PTG

Tahniah
moga rezeki akan bertambah selepas ini

11 Mac 2012 6:13 PTG

fuh! fuh!
jampi kot dpt tempias BE tuan blog ni. hihi!

11 Mac 2012 7:23 PTG

tahun lepas ada jugak income. tahun ni mcm x dpt je..wlaupun dah main seo dll tp kalo pihak nuff rase blog kite x patut dpt no use jugakk. bbtw, congratessss..

#mood tgh tggu check nuff gak x smpai2 lg ni..status dah sent..hurmmm

11 Mac 2012 9:21 PTG

nuffnang skrg slow, tp still guna sebab nak tgk statistik jer berbanding nak duit

11 Mac 2012 10:39 PTG

Benjy sudah berpaling tadah daripada nuffnang ... hehehehe

11 Mac 2012 10:50 PTG

wah. banyak untung tu..
gd luck capai 500uv sehari tu. saya surrender dulu. terlalu bz. update blog sebulan sekali pun macam tak sempat..

11 Mac 2012 11:26 PTG

sekarang dah susah nak dapat BE... sob2...

11 Mac 2012 11:38 PTG

untung la.. byk kali dh merase.. hehehe.. sye br mula berblog.. xtau lagi sush ke seng nk dpt BE.. :-)

12 Mac 2012 12:06 PG

Sah, nuffnang dah sentap la tu.

12 Mac 2012 12:10 PG

W'salam..
Alhamdulillah..kali pertama memang teruja. Sekarang ni,dah tak teruja lagi

12 Mac 2012 12:11 PG

Terima kasih.
Amin

12 Mac 2012 12:12 PG

Amin..
Mudah-mudahan dapat nanti..hehe..

12 Mac 2012 12:16 PG

BE memang dah susah nak dapat.
Terima kasih.
Kalau baru cash out,memang lambat sikit la..hampir 2 bulan juga nak dapat.

12 Mac 2012 12:18 PG

Bagus jgk tu.
Boleh jadikan panduan nanti.

12 Mac 2012 2:59 PG

Akak, perlu ke Nuffnang, Adsense semua ni? Macam blog saya, memang konsep minimalist, tapi rasa nak dapat duit lebih dengan blogging ni pun ada jugak. Entahla.

12 Mac 2012 8:23 PG

Kalau berbaloi, apa salahnya..

13 Mac 2012 12:13 PG

Salam,
syukur ada juga pendapatan kan..
hari tu aku pernah claim bayaran dari nuffnang, sampai sekarang cek tak tukar lagi.. tak tau mana dah letak

13 Mac 2012 10:17 PTG

Memang susah nak dapat BE.

13 Mac 2012 10:23 PTG

InsyaAllah, nanti dapat la tu.
Kalau ada rezeki, ada lah.

13 Mac 2012 10:51 PTG

Letak je iklan tapi jangan keterlaluan dan jangan mengharapkan sangat. Kalau tidak diri sendiri akan kecewa.

13 Mac 2012 10:53 PTG

W'salam..
Alhamdulillah la..
Ya ka? Cek tu tahan untuk 3 bulan je kalau tak silap.
Banyak ke sikit?

13 Mac 2012 11:05 PTG

Ada la sikit2. Sedang berusaha ke arah 500UV.
Kadang-kala sibuk memang menghalang kita dari aktif blogging.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved