Google Bakal Buka Cawangan Di Malaysia.

on Rabu, Januari 26, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Ini merupakan satu berita baik bagi pengguna-pengguna di Malaysia. Google berhasrat untuk membuka pejabat di Malaysia dan merupakan yang ke dua di Asia Tenggara. Ini berikutan pertumbuhan dalam penggunaan internet di Malaysia.

Ketua Google Asia Tenggara, Julian Persaud mengatakan bahawa Malaysia mempunyai peratusan tertinggi penggunaan pelayar web Google, iaitu Chrome, di Asia Pasifik.

"Persekitaran online di Malaysia berkembang pesat, dengan perkembangan yang signifikan di antara akses internet jalur lebar dan aktiviti e-dagang," katanya kepada wartawan.

Semoga dengan adanya Cawangan Google di Malaysia, mutu bahasa terutamanya Bahasa Melayu/ Malaysia dapat dipertingkatkan. Aku merupakan salah seorang pengguna Google Translate. Apa yang di translate, semuanya di dalam bahasa Indonesia.

"Ngak faham sih! Pokoknya, pokok kelapa." Macam-macam sebenarnya yang aku harapkan dari google. Sukar sekali untuk memecahkan rahsia google. Selama ini, hanya andaian dan teori sahaja yang boleh dibuat oleh pakar-pakar SEO. Tegur aku kalau aku tersilap tulis. Sekian.
Ranking: 5

16 comments

27 Januari 2011 11:17 PG

setakat ni kami pun guna google je berbanding yahoo..
mmg friendly user...
kami pun da dpt google site link dari google..hehe

27 Januari 2011 12:37 PTG

GOOOOGLEEEE I luvvvvvvvv you !

27 Januari 2011 12:54 PTG

satu berita baik.. mungkin lepas nie boleh cepat sikit nak cash out adsense... kalau ada prob.. rujuk terus kat google sini.. hehe

27 Januari 2011 12:55 PTG

salam..
ermmm..macam tu..dengan
segera saya akan apply
kerja di sana..he he

27 Januari 2011 1:49 PTG

@LiFe KaMi
Ramai sebenarnya yg guna google terutamanya blogger kan. Tahniah la dapat sitelink tu..

@touya
me too...
Kena syg google la, tiap hari kita guna dia...

@zik
Haa, betul3x..

@zulkbo
W'salam..
Jangan lupakan saya, masih menanam anggur tak berbuah lagi ni.
Kot2 bulih cari kabel...

27 Januari 2011 2:31 PTG

Salam Iza,

Google mmg terbaik..paling mudah kan...masa mula2 internet ada kat malaysia, ingat tak kita guna netscape jer..dalam tahun 97 98 cam tu..

Malaysia no 16 kut kalau tak silap banyak guna internet..

Jap nak tanya, Iza cikgu ek ? ngajar kat Perlis ker ?

27 Januari 2011 2:33 PTG

follow kamooo ;)

27 Januari 2011 3:42 PTG

senang aku nak tanya ni.bila PR aku nak naik ni.satu lagi dapat aku merasa duit adsense melayu.huuuu...

# # Cinta ada 3 jenis !# #

27 Januari 2011 5:19 PTG

@Nine
W'salam..
Owh, ya ka? Tak tau la pulak. Masa tu tau guna je.

Ada tanjak cikgu ke? hehe...
pernah la hantar borang di Pej. Pelajaran Perlis utk mohon GSTT, tak tau la dapat ke tidak. Maksudnya belum boleh dikatakan cikgu lagi la kan..

@zaty luvlianncezzz
Thanks...dah follow back.

@Ali ridha
Hahaha...nak terus ke pejabat google ke?hehe...

27 Januari 2011 7:22 PTG

aiseh ada can apply khoje kat sini kot

27 Januari 2011 9:09 PTG

@etomyam
hehe...try la cuba nasib nanti, mana tau ada rezeki..

27 Januari 2011 11:17 PTG

Aku rasa Google saje acah je..penggunaan internet memang tinggi
kat Malaysia tapi infrastruktur...hampeh..kat bandar ok la...pergi ke luar....nak download video...boleh habis la makan
maggee mee baru siap 5 minit punya cerita

27 Januari 2011 11:24 PTG

@abadi romeo
Kalau guna berukband, ko tidur 1 round pun belum tentu habis download. Tapi kalau pakai streamyx, duduk le kat cerok belantara mana pun, mesti laju...

27 Januari 2011 11:44 PTG

huh.. bagusla.. lepas ni.. aku rasa nak try gunakan google adsense.. hehehehe

27 Januari 2011 11:51 PTG

Assalam..

Tahniah pada negara Malaysia kerana menjadi pilihan pihak google untuk meluaskan rangkaian perniagaannya disini.

28 Januari 2011 3:10 PTG

@Ayie
Hmmm, gud luck.

@ozzy
W'salam..
Ya, moga Malaysia terus capai kejayaan.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved