Langkah Mudah Mendapatkan Wang Tambahan.

on Rabu, Ogos 25, 2010

Salam...

Mesti ramai yang ingin mengetahui cara mudah untuk mendapatkan wang tambahan. Bagi anda yang berminat, sila teruskan pembacaan anda hingga titik terakhir. Untuk pengetahuan semua, entry ini tiada kaitan dengan tajuk di atas. Testing...testing...cubaan suara..cubaan suara...

Hari ni aku cuba search keyword Hidup Seorang Blogger yang dianjurkan oleh Denaihati. Nampaknya Kb Mall Runtuh masih berada di tangga teratas top 10. Tahniah dan moga terus kekal dan mengungguli carta top 10. Bukan senang blog blogspot nak berada pada kedudukan tersebut kerana kebanyakkannya dimanipulasi oleh blog dot com. Pandai tuan blog Kb Mall Runtuh bermain dengan SEO. Aku tabik spring kat beliau. Rasanya bukan aku sorang yang tabik spring, ramai lagi yang kagum dengan kebolehan beliau berasa di tangga teratas tersebut.

Bila aku check di mana adanya Teratak Usang....


Memang ada tapi dah hanyut ke laut. Page 13 baru aku jumpa kedudukan Teratak Usang. Ini bermakna 13 X 10 = 130. Kesimpulannya, Teratak Usang berada pada kedudukan lebih kurang 130. Tahniah untuk diri sendiri kerana terselit juga dalam google walaupun jauh menyimpang.

Macam mana agaknya nak bermain dengan SEO ni? Aku tak pandai nak mencari keyword yang gempaq. Dah banyak sumber yang aku baca tapi tak ada satu pun yang menerangkan dengan jelas tentang hal ini. Pada pakar-pakar SEO, dapatlah kiranya anda berkongsi rahsia dan ilmu SEO ni.
Ranking: 5

18 comments

25 Ogos 2010 8:16 PG

ok ape dr tangga 1300,hehe , tapi rasanya da tulis pasal tu pun dah rasa puas kan..

25 Ogos 2010 8:21 PG

bia betul kak, KB mall ni ada 9 followers je? xkan tu boleh sampai no 1..maybe keywords main peranan kot..entah kimie pun taktahu..huhuk..

taniahh ...tepuk tepuk chayo chayooo

25 Ogos 2010 12:36 PTG

seo2 tu apa benda?mcm mana nak main dgn seo?

25 Ogos 2010 6:18 PTG

same la...tak reti la nak main SEO ni...CEO thu la..
hhaha....

25 Ogos 2010 7:10 PTG

weii ok ar tu. ko atas ckit dari
melromeo ngan zulkbo. Bukan calang2
nak dok atas melromeo ooo. tahniah !!

26 Ogos 2010 1:42 PG

salam..
aik??namaku..zulkbo
lagi jauh ke laut
afrika..ha ha..apapun
sekadar sokongan pada
denaihati..tangga ke berapa
pun tak pe lah..he he

entahla kak... main belasah jer tuh... tapi yang tahu kena ada tulis keyword hidup seorang blogger tuh ulang2.. tapi tak boleh banyak sangat... ada berapa percent dia.. tak pasti la..

26 Ogos 2010 5:50 PG

@LiFe KaMi
A'a...sebab utama bukan nak menang.

@Kimie Hashim
Banyak atau sikit followernya bukan penentu di tangga teratas google...Nie mesti dok kejar follower tak abis2 lg nie...tak payah sibuk2 cari follower, usaha cari pembaca tetap dgn keluarkan entry2 menarik, nanti ramai la yg folo...

@kodok hijau the ghost writer
Terima kasih

@black_mel
Eh, dah lama jadi blogger tak kan tak tau SEO tu apa? ke ko saja buat tak tau? Kalau betul tak tau...ni ha...
SEO tu Search Enjin Optimization (enjin carian la kat google tu).
Cara nak main dgn SEO tu...ko kena keluarkan keyword yang gempaq tp bukan yg popular/byk di enjin carian...Fuh..susah nak terang ni sbb aku tak pakar dalam hal ni. Cuba baca kat blog Kulanz Salleh kot2 blh faham serba sikit.

@Azmi
Hahahaha....sapa yg tak tau CEO?

@wachak
Terima kasih (dgn semyuman). Page depan2 tu ada lg melromeo, yg tu sesat kot...yg blogspotnyer semua lepas ke belakang la....

@zulkbo
Salam.
Jangan la hairan...dia tengah merantau nak keliling satu dunia tu...hehe.
Ya, semangat itu yang kita mahu...kalau harap nak menang, memang susah.

@Zikr the Jalanan Sepi Perantau
Oooo...nak kena ulang2 byk kali ek?ok..ok..terima kasih.

26 Ogos 2010 6:27 PG

kalo da expert ngn SEO ni kan best..
waduh2..

26 Ogos 2010 7:01 PG

sama le kita, dulu memang dapat juga page pertama loni, entahlah, apa-apa pun pengalaman yang penting kan

26 Ogos 2010 7:17 PG

cuba usha blog KB mall ape yang ade? hehe

SEO paling senang repeatation words

contoh tajuk hidup seorang blogger

setiap word dalam entry tuh BOLD kan, atau Italic, atau Underline.

letak Label hidup seorang blogger, then Label widget letak kat blog sekali.

Then letak link entry kat homepage.

Rasenye tuh tips paling mudah, hehehe

aq salu buat macam tuh r kalau nak entry tuh tarik traffic SEO, hehe

26 Ogos 2010 7:30 PG

mmg susah la kan nak jadi top 10..
huh~

26 Ogos 2010 7:38 PG

yup iza.. dia kena ulang bnyk2 kali hidup seorang blogger.. hehe

26 Ogos 2010 8:07 PG

@saya_arief
Ya la....sapa tak nak page dok kat muka depan google kan...

@Sharinginfoz
Merasa jgk dok page pertama kan dulu....tahniah.

@kaizen shinobi
Terima kasih kongsi ilmu....akan aku praktikkan selepas ni....

@noor afzan
Yaa.....susah sgt2 tambah2 blog blogspot ni....terus hanyut ke laut kalau tak pandai dalam SEO

@RedBoy
Ok, lepas ni aku akan ulang banyak2 kali.

Aku menulis bukan kerna nama
26 Ogos 2010 12:37 PTG

KB Mall runtuh tu guna trik paling simple. Dia jadikan Hidup Seorang Blogger sebagai title blog.

Tips mudah Google Search, spider akan crawl ikut turutan.

1. URL blog.
2. Title Blog.
3. Title entri.

Kalau nak duduk rangking atas google, guna keyword, Hidup Seorang Blogger sebagai URL. Tapi lambat sikitlah nak di list pada Google search sebab blog baru.

Nak mudah, guna keyword Hidup Seorang Blogger sebagai Title Blog...

Apapun, teruskan usaha...

5 September 2010 8:13 PG

tq sis atas link di atas :-)

daripada contest ni,harap2 kita dapat belajar sesuatu nya :-)

Good Luck :-)

5 September 2010 5:37 PTG

@Aku menulis bukan kerna nama berkata...
Terima kasih atas info tersebut...

@Maliq
Ok....InsyaAllah....gud luck too....

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved