Terima 1st Earning daripada Nuffnang......sapa yang dah dapat???

on Selasa, Januari 05, 2010

Assalamualaikum....

Orang lain tentunya dah lama berseronok tapi aku baru nak rasa seronok. Seronok sangat hari ni sebab aku dah terima cek dari NUFFNANG. Baru 1st time dapat selama aku daftar ujung bulan Oktober tahun lepas. Lama menunggu...la ni baru dapat. Tapi tak banyak macam orang lain la. Apa2 pun, Alhamdulillah...



Ni la cek yg aku terima tengahari tadi (5/1/10). Walaupun tak banyak tapi puas hati la sebab my husband tak percaya, klik2 iklan tetiba boleh dapat duit. Ni la bukti yang ditunggu-tunggu selama ni. Thanks NUFFNANG SDN BHD.


Kalau aku dah dapat hari ni, mesti nuffnagers lain pun dapat jgk kan? Jom la kongsi cerita. Sapa yang dapat earning paling banyak ye? Jom komen bawah ni....
Ranking: 5

66 comments

5 Januari 2010 9:50 PTG

wah tahniah..nak beli apa tu??

5 Januari 2010 10:09 PTG

taniah iza dah dapat cek. wa nak ngompol lagi. biar dapat bebanyak hehehe

5 Januari 2010 10:25 PTG

tahniah...
cash out bila ni?
DaHLia cashout 28dec hr tu...hujung bulan laa kan gamaknya baru dapat..xper, sabar menunggu...

5 Januari 2010 10:31 PTG

@Kancilbiru

Trima kasih...macam2 rasa nk beli tp terlebih bajet la...

5 Januari 2010 10:50 PTG

tahniah...dh dapat 1st cek...untungnya...

5 Januari 2010 10:51 PTG

@DaHLia

Trima kasih....mohom hujung bulan Nov 09', hari ni (awak Jan 2010) baru dapat, memang ambik masa 1 bulan. Sabar yer.....

5 Januari 2010 11:01 PTG

@wachak

Terima kasih....
Bab menunggu ni yang aku lemah sikit...memang tak sabar nak tengok samada betoi ka dak, dpt cek. Lagi di tunggu, makin resah hati ni....cewah...

5 Januari 2010 11:22 PTG

@black_mel

Trima kasih...

6 Januari 2010 12:29 PG

taniah

6 Januari 2010 12:39 PG

@j@1!1

Trima kasih...

6 Januari 2010 1:00 PG

tahniah2...teruskan usaha..haha
bg cek melayang tiap2 bln msk peti surat tu..ekeke

6 Januari 2010 1:27 PG

@ultraman_88

Tq....ya, InsyaAllah....harap2 cmtu la...nk bg melayang tiap2 bln...

6 Januari 2010 1:59 PG

nk tanye..nape dkt nuffnang akaun,xde earning tp cume ade unique visitor n yg view jer??
cmne nk tau kite dh dpt baper dlm akaun?

6 Januari 2010 3:26 PG

wah...iza dah dapat first check...simpan salinan tu jadi kenangan..:) Saya belum dapat lagi...baru je join hujung nov lepas...:)

6 Januari 2010 7:28 PG

@: bluedianthus :

Ya...dah dpt..bestnye..thanks la pada semua yg klik2 nuff. Kalau ujung Nov,maybe awal bulan Feb nanti dapat la tu. Sabar ye...

6 Januari 2010 7:40 PG

@Aie Seifer

Ada kot...cuba tgk betul2. Sebaris dgn foto kita tu ada analytics, earnings, add ads, dll...klik kat earning tu. Pastu tgk sebelah kiri, ada jumlah pendapatan semasa dan pembayaran sebelumnya.blh check di situ la.klik jum pendptn semasa dan tengok di bawah sekali.

6 Januari 2010 11:02 PG

yup..sabar tu separuh daripada iman...:)

6 Januari 2010 11:27 PG

aku lom pernah cash out lg. mmg nk kumpul smpai layak beli mesen jahit.. hihihi!!

6 Januari 2010 12:01 PTG

@: bluedianthus :

yezzz...betul tu... :)

6 Januari 2010 12:11 PTG

@kakngah

Wah...mesti dah byk kumpul kn?...dah ada byk mana dah? Moga2 tercapai hasrat murni tu....

6 Januari 2010 12:49 PTG

tahniah..hehee..
lam eke nak smpai cek tuh dr lepas kite klik cash out tuh?hehe

6 Januari 2010 1:25 PTG

wah,tahniah. kene cukup bpe bru bleh check out? sy masih bru. hehe

6 Januari 2010 1:57 PTG

@{lumut}

Thanks...lama jgk la...sebulan baru dapat cek. Kiranya akan ambik masa 3 bulan dari mula daftar, klik2, cash out,dari ujung Okt, awal Jan baru terima cek. Harap bersabar ye...

6 Januari 2010 2:03 PTG

@misz_nierah


Trima kasih....dalam RM50 dan ke atas baru boleh dapat. ambik masa dlm 1 bulan jgk nak dpt 50 tu pun.

7 Januari 2010 4:24 PG

best nya kak iza.
ieyna punya earning still 0.00
x update lg pun.
huhu..
sedih2..
kak iza bole bc entry baru ieyna psal nuff.
tehniah kak.;)

7 Januari 2010 4:33 PG

@.miss d'ieyna.

7 Januari 2010 4:36 PG

@.miss d'ieyna.

Terima kasih...jgn sedih...ramai lg yg baru daftar dan ada jgk yg masih 0...rajin2 klik, InsyaAllah...sabar menanti....

7 Januari 2010 8:09 PG

Emm saya dah claim , tapi tak sampai lagi pun .

7 Januari 2010 4:38 PTG

Wah..Tahniah dah dapat cash out.

Gua dah berapa bulan blog masih tak dapat nak cash out lagi. Hehe.

Ada tips tak? LoL

7 Januari 2010 6:15 PTG

@Nescafe ais

Terima kasih...
Betul2 aku tak percaya ko blum boleh cash out lg....
Blog ko yang paling terkenal. Kalau aku pi blog ko dan ada nuff, aku mesti klik. Itu baru aku sorang. Tetamu ko mesti yang paling ramai. Ko kan ramai peminat, tak kan la belum boleh cash out...
Aku tak ada tip, cuma rajin blogwalking cari nuff kat blog lain je, nasib la...kalau ada rezeki, orang akan klik balik. Usaha dan tawakal je...

7 Januari 2010 8:43 PTG

tahniah akak...hehe...

7 Januari 2010 9:09 PTG

saya pun dah cash out..
^_^
RM51.45..First cek..
tahniah kat pemilik blog n diri sendiri..he3

7 Januari 2010 10:00 PTG

@Zikr the Jalanan Sepi Perantau

Terima kasih....

7 Januari 2010 10:03 PTG

@sah90

Ya ka? Tahniah...banyak sikit dariku....

8 Januari 2010 12:32 PG

tahniah2..
ak pn da dpt gak..
moge kita same2 dpt cek setrusnya..hehe

8 Januari 2010 9:05 PG

@touyakaruma

Sabo.....nanti sampai la tu...

8 Januari 2010 9:08 PG

@a1zudd1n

Treima kasih....
Tahniah jgk utk ko....dpt byk ke?
Ya....moga2 dpt cek seterusnya...

8 Januari 2010 11:00 PTG

dapat duit da ek.wa..mluap2 perasaan nk ckupkn rm50 ni..strtnov lpas, skrang lg rm4 nk ke rm50..caiyok2..btol la, kalo kite ikhlas klik, org pn akan klik gak.jgn tlmpau sronok tgk org kate klik, tp tgk earning xnek pn.so relax..twakal.hehe

9 Januari 2010 7:33 PG

wahh...tahniah la yer...
cam rasa x sabo jer nak cash out tapi lom cukup nak beli psp...kehkehkeh
tunggu cukup baru cash out...

9 Januari 2010 8:10 PG

@miZz_nizZ

Teruskan usaha murni anda....betul tu...usaha dan tawakal...

9 Januari 2010 8:13 PG

@ieyza

Terima kasih...
wah..tabahnya mununggu lama2...
Ramai yg belum cash out lg sbb nak kumpul byk2...

9 Januari 2010 9:01 PG

best tu.. tgh tunggu gak,lom sampai2. lebih sehinggit jer dari iza...hehehee.
terbaru buat degan google, lagi best. sehari leh smpai 5 dollar kurang2 15 hinggit!!! jom...

9 Januari 2010 9:51 PG

@||--||

Ooo...ya ka??? sabar2 ye...nanti sampai la tu.
Wah...cm business buat duit plak.xpe2, nanti2 la,nk setia dgn nuffnang sat...

10 Januari 2010 6:49 PTG

tak pernah dapat pun daripada nuffnang.

10 Januari 2010 7:49 PTG

@Mohd Nizam

Kena usaha dan tawakal....pastu rajin2 buat blogwalking....klu klik yg org,tglkn pesan,nanti org klik semula yg kita punya, InsyaAllah...jgn kedekut je...kita tak rugi apa2 pun...sama2 merasa...

11 Januari 2010 4:54 PG

alhamdulillah dpt dh income... tp nk gtau google adsense lg byk income... klu xtau cmne nk buat, cari kt centlover.com... pakai blogspot pown bole... tp ape2 pown, grats

12 Januari 2010 4:34 PG

@centlover

Ya ka? InsyaAllah...nk setia dulu dgn NUFFNANG buat masa ni....aakan menyusul nanti.....

14 Januari 2010 12:16 PTG

aku baru ja request..nuff ckp,mybe minggu k2 bulan march..lambatnya lagi..

14 Januari 2010 1:11 PTG

@ajampeace

mmg lambat....xpe....sabar tu kn separuh dari iman.

12 Jun 2010 1:55 PG

wah pasni mesti gigih nk bloging kan kak iza!

12 Jun 2010 7:42 PG

@Si budak Aboi
Ooo...ni yg lama dulu. Semangat sentiasa ada kalau internet ok...

5 Ogos 2010 8:58 PTG

dah lama entri ni..tp aku nk komen gk..teringat zaman dlu² blogging..hehe waktu ni mesti ko rasa mcm nk melompatkan..hehe aku waktu dapat 1st cek mcm xcyer je..tp tu smua dlu..skang dh len dh..zaman telah berubah..hehe

6 Ogos 2010 8:47 PG

@cuz
Tak ada masalah...hehe.
Ya la, sapa yg tak seronok kn, senang2 je boleh dapat duit.

13 Ogos 2010 10:41 PTG

tahniah..teruskan usaha ber belog..moga2 leh jadi kaya..hihi

24 September 2010 12:50 PTG

sronok tgk bloger2 lain dapat earning dr nuffnang.. sy ni budak baru blajor.. klau boleh nak minta otai2 tolong beri tunjuk ajar..tq

24 September 2010 4:18 PTG

@A'wee
Terima kasih...
boleh kaya ke?

@IkaAr
Boleh je....
aku pun masih belajar lg walaupun dah hampir setahun berblog

4 Januari 2011 11:15 PTG

Lum penah dapat lg.. Sehari bape cen je.. Nak nuggu, mau makan berzaman2...

4 Januari 2011 11:35 PTG

@deCrewz
Tak pe, sabar je dulu. Nanti ada lah rezeki tu...

5 Februari 2011 5:53 PTG

Congrats iza, i baru tak sampai sebulan blogging, long way to go .... so harap2 bloggers fren rajin-rajinlah singgah my blog ye http://ohazizah.blogspot.com

TQ

13 Februari 2011 1:00 PG

wahhh, tahniah. bukan senang nak dapat cek dari nuffnang nih.

13 Februari 2011 5:48 PG

tahniah Iza dapat cek dari nuffnang..

Saya tak pernah lagi apply untuk cash out cek dari nuffnang..
Insay Allah kalau ada rezeki tahun ni, boleh apply kot..

13 Februari 2011 12:55 PTG

@Oh! Azizah
Terima kasih. Sabar2 la menanti, nanti ada la rezeki tu.
InsyaAllah..

@ohcikgu
Terima kasih...
Betul. Sekarang ni dah susah nak dapat cek.

@nuargto
Terima kasih.
Mesti byk dapat kalau tak pernah apply ni..Moga tercapai hasrat tu..

5 Mac 2011 12:02 PTG

Syukur dah dapat..
sayapun tengah menunggu check drp nuffnang ni.. dah cashout 2-3 hari lepas

5 Mac 2011 4:38 PTG

@kulanz
Ini dah lama la, 2 tahun lepas rasanya..
Skrg ni dah susah nak cashout sbb dah payah nak capai tahap yg ditetapkan..

30 Mac 2011 7:50 PTG

insyaAllah , bakal-bakal nak cashout ni . hehe

Lelaki Merayu Lepas Terlanjur

30 Mac 2011 9:24 PTG

@atiEy_[azHa]
ya ka?
rezeki tu..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved