Aktiviti Si Kecil

on Isnin, Jun 04, 2012

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Ketika si Along sedang tidur, si adik pula layan cerita kartun Pororo sorang-sorang. Kecik-kecik lagi dah pandai layan cerita kartun. Along masih belum bangun tidur. Cuti sekolah ni, bangun pun lewat.


Menyedari aku sedang mengambil gambarnya, dia pun pusingkan kepala. Tengok ada kamera di tanganku, secara spontan dia pun tersenyum. Untuk tidak menghampakannya, aku pun snap la gambar dia sedang tersenyum tu.


Lepas snap gambar, adik sambung semula tengok kartun. Tiba-tiba, Along pulak terjaga dari tidur dan mengganggu adiknya.


Tengok tu...tak sah kalau tak usik adiknya. Along sengaja lindung pandangan adik dari melihat kartun di tv.
Ranking: 5

36 comments

4 Jun 2012 12:49 PG

tv besar
penontonnya nampak kecil je
hehe

4 Jun 2012 7:07 PG

Tembamnya anak Iza.:-)

4 Jun 2012 7:41 PG

salam;
selalu nya kalau anak 2 orang je si sulung akan sentiasa bermain dengan adiknya..macam2 cara dilakukan oleh si sulung untuk menarik perhatian siadik.

4 Jun 2012 10:03 PG

:D Khusyuknya...

4 Jun 2012 11:43 PG

Adik aku pun ade baju angry bird cam along tue...
ari2 di pakai

4 Jun 2012 12:09 PTG

salam..dah besar adik ya..rasanya baru buat entri dia dilahirkan ke dunia ;)

4 Jun 2012 1:25 PTG

baek punya duduk depan tv gitu..

4 Jun 2012 3:02 PTG

whoa..tengok cerita apa tu baby oii.haha ..comel nya .. :)

4 Jun 2012 4:20 PTG

paling risau kalau bebudak suka tengok tv dekat2

4 Jun 2012 4:27 PTG

@akubiomed
Ketika lahir pun dah sedia besar..

4 Jun 2012 4:27 PTG

@yusuflaili(Goku)
betul..betul..betul..

4 Jun 2012 4:28 PTG

@Mohd Ilham
trand angry bird sekarang ni..macam2 ada, semua angry bird.

4 Jun 2012 4:29 PTG

@adele
W'salam.
Ya ka? dah nak masuk 9 bulan la acik adele...

4 Jun 2012 4:31 PTG

@onlajer
Ya la, budak2 ni selalu tengok dekat2.

4 Jun 2012 5:27 PTG

alalal..comel je,,siap kasi aksi cantik tu utk dirakamkan..ehehe

4 Jun 2012 5:32 PTG

Salam prshbtn.. cumel dia.. mmg sronok lyn bebudak nih

4 Jun 2012 8:33 PTG

Dua-dua pandai posing.. Hehehe, comei

4 Jun 2012 9:14 PTG

Cutenya si adik tu.

4 Jun 2012 9:26 PTG

mcm tau2 je nk amik gmbr..hehe

4 Jun 2012 9:34 PTG

Baiknya duduk sorang2 tengok karton.

4 Jun 2012 10:03 PTG

kusyuknya layan Pororo. anak saya pun suka tengok Pororo ni. kartun comel :)

4 Jun 2012 10:23 PTG

@maiyah
Salam kenal..
ya la,macam2 ragam ada.

4 Jun 2012 10:24 PTG

@Cikgu Hairul
Biasa la, cucu videographer..hehe..

4 Jun 2012 10:24 PTG

@jebengotai
Tu la..

4 Jun 2012 10:25 PTG

@Kunang-Kunang
Baik sekejap sebelum bosan.

4 Jun 2012 10:25 PTG

@Amirez
Ha'a..

5 Jun 2012 10:52 PG

Salam. Alahai..Bukan main tengok TV. Anak buah saya tak pandai tengok TV. Kecuali kalau ada lagu je. Heheh.

5 Jun 2012 11:55 PG

ahaii.. lucu skali anaknya... cute deh :)

5 Jun 2012 4:52 PTG

comelnnya bila dia duduk cma tu.baju ijo terang heee

5 Jun 2012 7:12 PTG

Comel tul..

Nmpak khusyuk tengok kartun, mcm paham je :)

6 Jun 2012 2:52 PTG

comelnya adik tu tengok tv

6 Jun 2012 6:08 PTG

Kecik2 layan tengok tv yer :) Alahai... Sikecil :)

9 Jun 2012 11:03 PTG

tv besar tu lekat atau just letak? risiko terhempap bg baby yang belajar berdiri kalau tv tu just letak.

9 Jun 2012 11:48 PTG

@Nazri
Letak je. Rasanya tak akan terhempap sebab kaki tv tu dalam 20 inci besar/lebar, sama lebar dengan kabinet tu.

10 Jun 2012 10:24 PTG

ish, bahaya tu kalau letak sahaja.. kawan i di kehilangan anak sebab dihempap tv. ada masuk paper satu ketika dl

11 Jun 2012 2:09 PTG

@Nazri
Ya ka? Terima ksih atas peringatan tersebut.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved