SEO Contest Hidup Seorang Blogger di Denaihati.com

on Rabu, Ogos 11, 2010

Salam...


Hari ini ketika mengunjungi blog rakan blogger, terjumpa contest ini. Contes SEO anjuran Denaihati.com kali ini amat menarik perhatianku kerana keputusan contest akan dihakimi melalui laman sesawang pencarian google.com menggunakan browser FireFox dengan kata laluan "HIDUP SEORANG BLOGGER".

Semua blog yang mempunyai Pagerank dua dan ke atas dijemput untuk menyertai contest tersebut. Untuk keterangan lanjut, sila kunjungi Denaihati.com.

Antara syarat yang ditetapkan untuk contest "HIDUP SEORANG BLOGGER" adalah seperti berikut:

1. Terbuka kepada Blog 1Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.

2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.

4. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.

5. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.

6. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010. (DONE)

7. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tarikh tamat : 6/9/2010
Keputusan : Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.

Kepada sesiapa yang berminat, jom kita sertai ramai-ramai contest ini.

Ranking: 5

12 comments

11 Ogos 2010 2:09 PTG

wa bab SEO ni tak khatam lagi. Tentu ramei otai2 SEO joint contest ni memandangkan Denai Hati yang buat.

11 Ogos 2010 2:41 PTG

wah.. laju dia buat entry.. mesti dah masuk 1st page ni.. good luck...

11 Ogos 2010 2:58 PTG

salam,
Gudluck untuk contest ni.. lepas ni nanti bolehlah tulis entri pasal Hidup Seorang Blogger.. :)

11 Ogos 2010 11:45 PTG

@wachak
Ya, terutamanya blog dot com. Aku pun tak pandai sgt tp sj cuba nasib. Kot2 la PR aku blh naik lagi ke...hehe...

@Hidup Seorang Blogger
Entry je laju...yg lain2 belum karang lg.....baru promote. Thanks..

@kulanz
W'salam...
Terima kasih....InsyaAllah...

12 Ogos 2010 9:52 PG

Salam..
kak lupa nak ucap Selamat Berpuasa.. :) yang lagu raya tu sbb tolong kawan je kak, dia beria suruh masuk..hehe..ni akak pun masuk contest, gudluck jugak ya, nampak macam susah je.. :')

12 Ogos 2010 11:58 PG

@Kimie Hashim
W'salam...
Selamat berpuasa...
Bagus la tu....Terima kasih.Mmg susah pun tp tak pe, cuba nasib.hehe...

12 Ogos 2010 12:28 PTG

eh sis iza promote je ke.. xjoin?

12 Ogos 2010 12:35 PTG

Tak pandai sangat bab-bab SEO ni Iza..kalau sekadar memeriahkan suasana bolehlah kot..:)

12 Ogos 2010 1:22 PTG

@|arieza|
InsyaAllah, kalau sempat karang nk join jgk.promote dulu....hehe

@: bluedianthus :
Iza pun tak pandai tp saja suka2. Jom la join memeriahkan suasana.

13 Ogos 2010 1:01 PTG

Nak join tapi...pagerank 0..haha..xtau camne nak naikkan..

13 Ogos 2010 8:45 PTG

Selamat berjuang iza..jom layan SEO ni..semestinya memang puas kalo dapat conquer Google ni..hehe

13 Ogos 2010 9:50 PTG

@faiz
tak pe, sabar dulu.next time boleh join lagi. Bagi peluang kat org lain dulu la terutama yg guna blogspot ni....hehe...

@Maliq
Terima Kasih....tak pandai sgt dlm SEO ni tp saja nk cuba..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved