Antivirus Terbaik???

on Jumaat, Januari 22, 2010



Time rakan-rakan blogger sibuk mengejar iklan Nuffnang, kita telah dikejutkan dengan serangan ganas yang tidak disangka-sangka. Ramai yang telah bersungut tentang antivirus yang digunakan. Ramai juga yang sudah tahu mengenai serangan Trojan yang datang menyerang terutamanya geng-geng Nuffnang.
Antara blog yang sempat aku lawat.....SUKIMINNA, FARENOVA, WACHAK, CYBERNETIC88 dan DAK WAN Nak tumpang popularity rakan blogger sat no....
Aku pun tidak ketinggalan. Namun begitu NOD 32 dan Avast berjaya mengesan virus tersebut. Bagaimana pula dengan antivirus yang glamour seperti Kaspersky?

Bak kata SUKIMINNA, setiap antivirus ada kelebihan dan kelemahannya juga. Jadi, antivirus apa yang betul-betul boleh diguna pakai sebenarnya?
Confuse....confuse....
Ranking: 5

16 comments

23 Januari 2010 6:34 PG

Nt virus jewr tak cukup. Try ambek Spybot SnD.

23 Januari 2010 6:50 PG

yup seperti yg dicadangkan. guna la eset nod32. hee. jimat sbb key diew bnyk kat internet. detect laju. ringan. dalm ranking top 10 sudah. kaspersky terbaik pon xdpt detect wt pe?. huhu. mmng org ske kaspersky xpi dorng xthu betapa lemhnya kasperky ni. cube pkai av lain tngok detection diew camne. mesti rase len kn. uhuk.

23 Januari 2010 7:42 PG

@Sue Ellyn

Boleh ke kita guna antivirus lebih dari satu? Dulu pernah dengar, kita tak boleh guna byk antivirus dlm satu masa sbb dia akan detect antivirus satu lg sbg virus. Apa benda Spybot tu? Maaf la, kurang arif tentang antivirus ni.

23 Januari 2010 7:44 PG

@cybernetic88

Thanks atas saranan tersebut.

23 Januari 2010 10:48 PG

tengok kalau kat CC banyak guna Nod 32.

23 Januari 2010 11:21 PG

daku suke avira.. hahha free..

23 Januari 2010 12:45 PTG

virus apa yang menyerang nuffnang tu?

23 Januari 2010 1:00 PTG

hehe..klu tgk kat link bawah ni
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
avast tak dilistkan pun..hahaha.sian btul avast.xpela..
janji sye tau dia ok dan version yang free pun masih ok

23 Januari 2010 1:02 PTG

@2025443670394792426.0
@cybernetic88

huhu kaspersky dapat publisiti lebih sbb company besar. jackie chan jadi duta..hehehe

23 Januari 2010 1:10 PTG

slalunya pakai kaspersky. so far ok je la.

23 Januari 2010 2:14 PTG

hi uu, saya pun samalah tak tahu pun antivirus ape yg ok, kaspersky saya beli pun sebab byk promotion hik hik..so far ok sgt, tapi kalau dah tak ok saya akan tukar yg lain, janji komp saya tak rosak dah sedihhh 3 hari takde laptop..

23 Januari 2010 4:24 PTG

for me.. avira the best.. tapi kena pandai guna.. jagn main delete je.. kang ter delete file system

23 Januari 2010 10:56 PTG

saya guna kaspersky je..tp serius 2 tn guna lappy selamat, xde serangan virus..huuhu..ekceli dia detek pastu dia blok...bg saya kaspersky terbaek..

24 Januari 2010 1:23 PTG

kaspersky pilihan aku.. diantara software yang berkesan setakat ini..memang kene kluar modal tp berbaloi.

25 Januari 2010 5:31 PTG

pisyek xde masalah dgn kaspersky sebenarnya, tp pada pendapat pisyek,

kaspersky ni xde la bgs sgt... sbb dorg nye agen menyepam kedalam mel aku byk2, iklan pasal kaspersky....

jd bukannye best sgt kaspersky nih.. haha...

gunelah nod32 v4!! cepat dan sgt best... tgk user interface dia pun lawa... sejuk mata memandang...

hehe...

pisyek gune nod32 + spyware terminator

sekian...

25 Januari 2010 5:54 PTG

KAV xde hal lah...campur AVC skali

Cita-cita kami nak jadi angkasawan part2

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved